HARTĂ 11 localități au trecut de 6 la mie incidență Covid-19, pragul de școală online. Șapte localități cu peste 5 cazuri de îmbolnăvire la o mie de locuitori

8.801 de vizualizări
11 localități din România sunt, la momentul actual, la o rată de incidență peste 6 la mia de locuitori, potrivit harții interactive a Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, dezvoltată de o echipă de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) în proiectul de cercetare denumit “COVID-19: Romanian Economic Impact Monitor“, care monitorizează în timp real evoluția pandemiei. Școala începe, pentru elevi, luni, 13 septembrie. În aceste localități (cu incidență Covid-19 peste 6 îmbolnăviri la mia de locuitori), dacă și mâine rata de incidență este egală sau mai mare, școlile ar organiza orele, săptămâna care vine, în sistem online, potrivit regulilor oficiale de funcționare a școlilor.
  • Vezi harta interactivă – în articol – și citește mai jos și despre cele 7 localități care au trecut de pragul de 5 la mie.

Este vorba despre două localități în județul Arad, una în Dolj, șase în Satu-Mare, una în Sălaj și una în Teleorman.

În cazul localităților din Satu-Mare se poate vedea că sunt apropiate, iar în ultima săptămână de la 3 localități, numărul celor în care rata a trecut de 6

Trecerea la școala online se face atunci când localitățile trec de pragul 6 ‰, conform regulilor pentru începerea anului școlar 2021-2022 anunțate ieri de miniștrii Educației și Sănătății și prevăzute într-un ordin comun. De menționat că doar creșele și grădinițele ar funcționa în format fizic în acest caz, până la declararea carantinei în localități.

Foto: edu.ro

Potrivit regulilor pentru deschiderea școlii, vineri, 10 septembrie, va fi ziua în care se vor decide scenariile în care încep cursurile pentru fiecare localitate. Săptămânal, în ziua de vineri, se iau în considerare ratele de incidență din orașe și pe baza lor se hotărăște scenariul de funcționare al fiecărei școli.

  • Comuna Dezna din județul Arad are o rată de incidență de 6,2 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 16,68%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Ignești din județul Arad are o rată de incidență de 10,16 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 6,85%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Bechet din județul Dolj are o rată de incidență de 7,95 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 13,49%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Bixad din județul Satu-Mare are o rată de incidență de 6,74 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 7,59%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Bătarci din județul Satu-Mare are o rată de incidență de 6,32 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 6,14%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Cămărzana din județul Satu-Mare are o rată de incidență de 7,81 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 1,02%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Gherța Mică din județul Satu-Mare are o rată de incidență de 8,41 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 2,47%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Turț din județul Satu-Mare are o rată de incidență de 6,72 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 5,95%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Târșolț din județul Satu-Mare are o rată de incidență de 10,1 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 5,26%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Șimișna din județul Sălaj are o rată de incidență de 6,82 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 19,89%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Beuca din județul Teleorman are o rată de incidență de 6,56 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 16,24%, confirmată pe 5 august anul acesta.
Hartă interactivă

Pentru a vedea pe harta de mai jos incidența localităților după care se stabilesc scenariile de funcționare a școlilor, în partea dreaptă, sus, se poate selecta meniul „școală”. Pentru moment, chiar dacă datele de pe hartă apar că sunt cele de ieri, 08/09, acestea sunt până la actualizarea de curând cele de pe 07/09.

Localități care au trecut de rata de incidență 5/1.000 de locuitori cu noul coronavirus la o mie de localnici:
  • Comuna Cărand din județul Arad are o rată de incidență de 5,58 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021).
  • Comuna Lupac din județul Caraș-Severin are o rată de incidență de 5,36 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021).
  • Comuna Bolintin-Deal din județul Giurgiu are o rată de incidență de 5,35 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021).
  • Comuna Călinești-Oaș din județul Satu-Mare are o rată de incidență de 5,43 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021).
  • Comuna Șeica Mică din județul Sibiu are o rată de incidență de 5,02 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021).
  • Comuna Bucovăț din județul Timiș are o rată de incidență de 5,13 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021).
  • Comuna Secaș din județul Timiș are o rată de incidență de 5,13 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021).
Top 10 localități cu cea mai mare rată de vaccinare, confirmate pe 5 august 2021 (cel mai recent):
numărjudețnume localitaterata de vaccinare
1TimișDumbrăvița49.28%
2AlbaRimetea44.62%
3HarghitaBorsec44.49%
4ClujCluj-Napoca44.41%
5IașiValea Lupului42.44%
6TimișGiroc42.3%
7Satu MareFoieni40.99%
8ClujFeleacu40.83%
9DoljCârcea40.77%
10IlfovOtopeni40.43%

Datele preluate și harta interactivă sunt comunicate de Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, în proiectul de cercetare denumit “COVID-19: Romanian Economic Impact Monitor“, care monitorizează în timp real evoluția pandemiei, respectiv starea economică a țării, oferind în același timp previziuni pe termen scurt și mediu privind pandemia și performanța economică a României.

Pe harta făcută cu datele oficiale se poate vedea situația localităților la zi, orice părinte, profesor sau elev poate afla cum arată localitatea sa din punct de vedere al ratei de infectare (rata de incidență). Harta are patru funcționalități și informațiile se pot sorta astfel:

  • date legate de ratele de vaccinare din orașe;
  • date legate de ratele de incidență din orașe;
  • date legate de restricții (de mobilitate);
  • date legate de prezența copiilor la școală (fizic sau online), rezultate pe hartă din indicii legați de ratele de incidență.
Citește articolele relevante pentru anul școlar 2021-2022, care începe pentru elevi pe 13 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Povestea lui Napoleon Dolar, abandonat într-o maternitate, în România anilor `90, care a ajuns apoi student la două facultăți și profesor la o școală gimnazială: ”Cărțile nu judecă, dar te ajută să judeci”

Napoleon Dolar Muntean a pornit în viață cu aproape toate dezavantajele: rom, abandonat timp de doi ani în maternitate, transferat pentru alți trei ani într-o casă de copii, bolnav și…
Vezi articolul

BREAKING Mariya Gabriel, comisarul european pentru Educație: În premieră, cererea de proiecte pentru Erasmus+ așteaptă anul viitor soluții concrete de tehnologia educației care instituie parteneriate public-privat / Comisia Europeană susține maturizarea tehnologiei educației (EdTech) din Europa (Op Ed)

Articol de opinie semnat de Mariya Gabriel, comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret: Traversăm în prezent o perioadă dificilă. Mai întâi COVID-19, urmat de un război pe…
Vezi articolul

Cheltuieli noi legate de educație sau sănătate – invocate de o bună parte dintre români printre motivele pentru care le-a scăzut puterea de cumpărare / 3 din 10 români spun că s-au aflat în imposibilitatea să asigure nevoile de bază ale copiilor, inclusiv cele legate de școală – sondaj european

Cheltuieli nou apărute, inclusiv legate de educația copiilor, se numără printre motivele menționate de aproape 3 din zece români pentru scăderea puterii lor de cumpărare, potrivit unui sondaj internațional realizat…
Vezi articolul

Stimulente pentru angajatori și pentru angajații care participă la programe de formare profesională, sprijin pentru micro-certificări, formarea competențelor verzi și digitale – propuneri în noua Strategie Națională pentru Formarea Adulților, domeniu în care România are restanțe mari / Toate măsurile – susținute doar cu bani europeni

Guvernul României vrea să dubleze, în următorii patru ani, rata de participare a adulților la învățarea pe tot parcursul vieții, potrivit noii Strategii Naționale pentru Formarea Adulților în perioada 2024-2027,…
Vezi articolul

La ce folosesc temele pentru acasă? Oana Moraru: Există foarte mulți copii care aparent pricep în clasă, dar când sunt puși în situația de a rezolva singuri, nu mai au abilitatea de a se descurca pe cont propriu. Recomand părinților, în special în clasele I și a II-a, să-și dedice timp temelor

Oana Moraru, educatoare, expert educațional și director de școală privată, explică de ce părinții trebuie să îi ajute pe copii la teme, în special în primele clase: “Recomand părinților, cel…
Vezi articolul