HARTA Cum merg elevii la școală săptămâna viitoare, în fiecare localitate. În București, Cluj, Brașov, Oradea și în alte 650 de orașe și comune clasele V-VII, IX-XI rămân online

27.364 de vizualizări
Foto: captură hartă UBB
Harta dezvoltată de cercetătorii Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca arată vineri, 14 mai, scenariile localităților din toată țara, scenarii pe baza cărora se vor redeschide școlile luni, 17 mai 2021. Altfel, mai rămân 654 de localități în scenariul galben, unde elevii din clasele V-VII și IX-XI nu merg la școală cu prezență fizică, ci continuă școala online.

Potrivit declarațiilor făcute de ministrul Educației, ar fi vorba despre circa 330.000 de elevi aflați în continuare în școli din localități în scenariul galben, care nu pot veni cu prezență fizică la cursuri, săptămâna viitoare. Este echivalentul numeric al populației unui oraș cât Iași.

Instrumentul de mai jos este util pentru părinți și pentru profesori, ca să știe cum să se pregătească pentru săptămâna următoare. Reamintim că scenariile de funcționare a școlilor sunt stabilite pe baza datelor din fiecare zi de vineri pentru săptămâna următoare, folosind indicele ratei de infectare comunicat de autorități.

În partea dreaptă a hărții selectați „Școală” pentru a vedea situația exactă. Apoi fie căutați localitatea în bara de căutare din dreapta-sus, fie o căutați direct pe hartă.

Toți elevii din alte 360 de localități vor putea merge fizic la școală, începând de luni, față de săptămâna aceasta, potrivit datelor publicate de Ministerul Educației, care arată că 2.527 de localități se află astăzi, 14 mai, în scenariul verde, cu 360 mai multe decât pe 6 mai.

Harta scenariilor pe localități face parte proiectul de cercetare Romanian Economic Impact Monitor care monitorizează în timp real evoluția pandemiei, respectiv starea economică a țării, oferind în același timp previziuni pe termen scurt și mediu privind pandemia și performanța economică a României.

Foto: captura hartă UBB


1 comment
  1. Buna ziua! Pentru mine, ca parinte, sunt neclare condițiile in care revin la scoala elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, din localitatile aflate în scenariul galben. Mi se pare o completa lipsa de predictibilitate și nimeni nu pune intrebarea care poate elucida. Ordinul de ministru din 28 aprilie spune ca este nevoie de o incidenta de sub 1 la mie cumulata pe parcursul a 14 zile (doua saptamani). Din declaratiile ministrului reiese ca, pentru revenirea la scoala a elevilor, decide incidenta din ziua de vineri. Prin urmare, ordinul nu mai este valabil? O singura zi de incidență (cea din ziua de vineri) este suficienta pentru ca elevii sa revina de luni la scoala sau este vorba despre incidenta pe o saptamana? Daca dvs intelegeti care sunt exact conditiile poate elucidati, va rog, intr-un articol. Cred ca sunt multi parinti in situația mea si este nevoie de predictibilitate. Sunt copii care fac orele online de la bunici sau din alte locuri si ar fi util sa stim din timp in ce conditii revenim fizic la scoala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like