Iarmaroc Edu – metode alternative de educație prezentate duminică, 17 martie. Edupedu.ro partener media

277 de vizualizări
Știi care sunt cele mai importante criterii după care să te ghidezi atunci când alegi grădinița copilului tău? Waldorf, Montessori, Forest Kindergarten, Reggio Emilia, Step by Step îți par par limbi străine?

Cunoști care sunt activitățile opționale potrivite pentru cel mic sau dacă programul piticului e prea încărcat?

Frământările și întrebările părinților cu privire la educația alternativă a celor mici vor fi clarificate la Iarmaroc Edu – Metode Alternative de Educație! Iarmaroc Edu este un concept nou de Iarmaroc, dedicat metodelor alternative de educație. Acest proiect pilot este organizat de The Village – Your Family Hub.

Iarmaroc Edu va avea loc pe data de 17 martie, între 10:00-18:00, la Nod makerspace.

Intrarea la acest eveniment este de 10 lei/persoană, în cadrul acestei sume fiind inclus accesul în toate zonele evenimentului, inclusiv participarea la panelurile de discuții și workshopuri. Accesul copiilor este gratuit.

Cum îi ajută pe părinți?

Evenimentul este dedicat părinților cu copii între 0-12 ani, care caută îndrumare în alegerea viitorului educațional al copiilor, în privința selectării unei grădinițe, unor cursuri sau a diverse ateliere, prin care cei mici să crească armonios și să-și dezvolte diferite abilități adaptate vârstei și înclinațiilor fiecăruia.

În cadrul evenimentului, părinții vor putea să înțeleagă care este metodologia aplicată și ce activități sunt practicate în cadrul metodelor alternative prezente în zona de expo.

În urma dicuțiilor pe care le vor avea față în față cu furnizorii de metode alternative de educație, prin participarea la workshopuri demo la standul expozanților, dar și pe baza recomandărilor de la mămicile și tăticii prezenți la târg cu care vor discuta, părinții vor putea compara opțiunile existente, putând mai apoi să ia o decizie informată și asumată.

Iarmaroc EDU dorește să susțină părinții pentru ca ei să se informeze în privința alternativelor educaționale, să construiască un cadru în care părinții să poată compara la fața locului opțiunile existente, și în care reprezentanții soluțiilor alternative de educație să poată înainta direct ofertele lor părinților și să poată primi un feedback concret referitor la nevoile reale ale acestora.

În zona expo vor fi prezenți:

Grădinițe și Centre Educaționale:
 • Bergman Nature Kindergarten,
 • Grădinița Educarium
 • Grădinița și Școala Monterra,
 • Grădinița Montessano,
 • Grădinița Natura Montessori,
 • Grădinița Nicoland,
 • Conil Kindergarten,
 • Grădinița Mariposakids.
Zona expo ateliere și cursuri educaționale diverse:
 • Bufnița din tei, Edumarket, Eematico, Grow Together, Jolly School Romania / Jolly Learning UK, Mima Muzica & Fabulafia, Painting Room, Playouth, Pictura 3D, Smarty Kids, Swim Art.
Carți și jucării educaționale:
 • Cărturești, VulpToys, Jucărie la cutie
Educație civică părinți și copii:

Agenda Iarmarocului – Zona de paneluri și workshopuri

Această zonă este construită pentru a ajuta părintele să se informeze corect și direct, prin întrebări punctuale adresate reprezentanților furnizorilor de servicii de educație alternativă.

 • 10:30-11:30 – Workshop „Cum alegem grădinița potrivită pentru copilul nostru? Ce criterii sunt cele mai importante?” – susținut de Ruxandra Manea, fondator Educarium School & Kindergarten și cofondator și board member Aspire Teachers. În cadrul acestui workshop, părintele va lucra efectiv pe criterii și priorități, urmând a fi pus în diferite scenarii care să îl ajute să înțeleagă mai bine ce contează pentru el atunci când alege viitoarea grădiniță pentru copilul lui. Durata: 45 min.
 • 12:00 -13:00 – Workshop Montessori Acasă – susținut de un reprezentant al grădiniței Monterra.
 • 13:30-14:30 – Panel metoda Montessori – Este metoda Montessori potrivită pentru copilul tău? Invitați reprezentaț ai grădinițelor: Grădinița Monterra, Natura Montessori și Montessano. Durata; 45 min.
 • 15:00-16:00 – Panel Forest Kindergarten – educație în natură. Grădinița în pădure – o opțiune pentru copilul tău? Invitați reprezentanți: Bergman Nature Kindergarten, Karin’s Kids Academy. Durata: 45 min.
 • 16:30- 17:30 – Workshop „Poate fi părintele și un bun coach pentru copilul său?” – susținut de Parent as Coach – Erickson International. Tehnici simple și puternice, care îți permit să construiți o relație puternică, respectuoasă și iubitoare cu copilul tău. Durata 45 min.

Structura Iarmarocului:

 • Zona expozițională
 • Zona dedicată workshopurilor si panelurilor pe diverse teme educaționale
 • Networking și Food & Drinks Area: Artesana, The Buss (cafea), Mama Pan, Merinde, Tartelicious, Thermomix, Trufex.
 • Kids Corner: Powered by Locul de joacă Matei din Tei, Eematico și The Village Hub.
 • Baby Lounge: Zona de schimbat, alăptat și hrănit bebelușii – powered by Artesana – Partenerul Părinților.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Dacă toți profesorii și-ar da același interes la clasă pe care îl dau în cazul pregătirilor din privat, școala ar funcționa extraordinar”, spune Adrian Țiripa, elev în clasa a XII-a și olimpic internațional

„Dacă toți profesorii sau majoritatea profesorilor și-ar da același interes la clasă pe care îl dau în cazul pregătirilor din privat, școala ar funcționa extraordinar, n-ar fi nicio problemă”, a…
Vezi articolul

Ministrul Educației susține că a ridicat în Guvern problema facturilor mari ale școlilor, care pot pune în pericol procesul de învățământ și citează din premierul Franței: „Printre măsurile guvernamentale, cel mai dramatic lucru este închiderea școlilor”

„Printre măsurile guvernamentale, cel mai dramatic lucru este închiderea școlilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24, citându-l pe premierul Franței, Jean Castex, în legătură cu problema facturilor mari la utilități…
Vezi articolul

O nouă scrisoare a profesorilor de la Colegiul „Gheorghe Șincai” către președintele Iohannis, după discuțiile cu ministrul Cîmpeanu: Nu credem că proiectul de țară România educată este în mâinile potrivite

O parte dintre profesorii de la Colegiul „Gheorghe Șincai” din București i-au adresat o nouă scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis, după ce nu au primit niciun răspuns la cea din…
Vezi articolul