Iarmaroc Edu – metode alternative de educație prezentate duminică, 17 martie. Edupedu.ro partener media

293 de vizualizări
Știi care sunt cele mai importante criterii după care să te ghidezi atunci când alegi grădinița copilului tău? Waldorf, Montessori, Forest Kindergarten, Reggio Emilia, Step by Step îți par par limbi străine?

Cunoști care sunt activitățile opționale potrivite pentru cel mic sau dacă programul piticului e prea încărcat?

Frământările și întrebările părinților cu privire la educația alternativă a celor mici vor fi clarificate la Iarmaroc Edu – Metode Alternative de Educație! Iarmaroc Edu este un concept nou de Iarmaroc, dedicat metodelor alternative de educație. Acest proiect pilot este organizat de The Village – Your Family Hub.

Iarmaroc Edu va avea loc pe data de 17 martie, între 10:00-18:00, la Nod makerspace.

Intrarea la acest eveniment este de 10 lei/persoană, în cadrul acestei sume fiind inclus accesul în toate zonele evenimentului, inclusiv participarea la panelurile de discuții și workshopuri. Accesul copiilor este gratuit.

Cum îi ajută pe părinți?

Evenimentul este dedicat părinților cu copii între 0-12 ani, care caută îndrumare în alegerea viitorului educațional al copiilor, în privința selectării unei grădinițe, unor cursuri sau a diverse ateliere, prin care cei mici să crească armonios și să-și dezvolte diferite abilități adaptate vârstei și înclinațiilor fiecăruia.

În cadrul evenimentului, părinții vor putea să înțeleagă care este metodologia aplicată și ce activități sunt practicate în cadrul metodelor alternative prezente în zona de expo.

În urma dicuțiilor pe care le vor avea față în față cu furnizorii de metode alternative de educație, prin participarea la workshopuri demo la standul expozanților, dar și pe baza recomandărilor de la mămicile și tăticii prezenți la târg cu care vor discuta, părinții vor putea compara opțiunile existente, putând mai apoi să ia o decizie informată și asumată.

Iarmaroc EDU dorește să susțină părinții pentru ca ei să se informeze în privința alternativelor educaționale, să construiască un cadru în care părinții să poată compara la fața locului opțiunile existente, și în care reprezentanții soluțiilor alternative de educație să poată înainta direct ofertele lor părinților și să poată primi un feedback concret referitor la nevoile reale ale acestora.

În zona expo vor fi prezenți:

Grădinițe și Centre Educaționale:
 • Bergman Nature Kindergarten,
 • Grădinița Educarium
 • Grădinița și Școala Monterra,
 • Grădinița Montessano,
 • Grădinița Natura Montessori,
 • Grădinița Nicoland,
 • Conil Kindergarten,
 • Grădinița Mariposakids.
Zona expo ateliere și cursuri educaționale diverse:
 • Bufnița din tei, Edumarket, Eematico, Grow Together, Jolly School Romania / Jolly Learning UK, Mima Muzica & Fabulafia, Painting Room, Playouth, Pictura 3D, Smarty Kids, Swim Art.
Carți și jucării educaționale:
 • Cărturești, VulpToys, Jucărie la cutie
Educație civică părinți și copii:

Agenda Iarmarocului – Zona de paneluri și workshopuri

Această zonă este construită pentru a ajuta părintele să se informeze corect și direct, prin întrebări punctuale adresate reprezentanților furnizorilor de servicii de educație alternativă.

 • 10:30-11:30 – Workshop „Cum alegem grădinița potrivită pentru copilul nostru? Ce criterii sunt cele mai importante?” – susținut de Ruxandra Manea, fondator Educarium School & Kindergarten și cofondator și board member Aspire Teachers. În cadrul acestui workshop, părintele va lucra efectiv pe criterii și priorități, urmând a fi pus în diferite scenarii care să îl ajute să înțeleagă mai bine ce contează pentru el atunci când alege viitoarea grădiniță pentru copilul lui. Durata: 45 min.
 • 12:00 -13:00 – Workshop Montessori Acasă – susținut de un reprezentant al grădiniței Monterra.
 • 13:30-14:30 – Panel metoda Montessori – Este metoda Montessori potrivită pentru copilul tău? Invitați reprezentaț ai grădinițelor: Grădinița Monterra, Natura Montessori și Montessano. Durata; 45 min.
 • 15:00-16:00 – Panel Forest Kindergarten – educație în natură. Grădinița în pădure – o opțiune pentru copilul tău? Invitați reprezentanți: Bergman Nature Kindergarten, Karin’s Kids Academy. Durata: 45 min.
 • 16:30- 17:30 – Workshop „Poate fi părintele și un bun coach pentru copilul său?” – susținut de Parent as Coach – Erickson International. Tehnici simple și puternice, care îți permit să construiți o relație puternică, respectuoasă și iubitoare cu copilul tău. Durata 45 min.

Structura Iarmarocului:

 • Zona expozițională
 • Zona dedicată workshopurilor si panelurilor pe diverse teme educaționale
 • Networking și Food & Drinks Area: Artesana, The Buss (cafea), Mama Pan, Merinde, Tartelicious, Thermomix, Trufex.
 • Kids Corner: Powered by Locul de joacă Matei din Tei, Eematico și The Village Hub.
 • Baby Lounge: Zona de schimbat, alăptat și hrănit bebelușii – powered by Artesana – Partenerul Părinților.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Abandon şcolar

Antoneta Bolchiș, secretar de stat la Ministerul Educației: Copiii care au o conduită școlară deviantă au nevoie să se simtă valorizați, să simtă că fiecare este suficient de bun, indiferent de notă

„Copiii care manifestă o conduită școlară deviantă au nevoie să se simtă acceptați necondiționat, valorizați, să simtă că, indiferent de notă, fiecare dintre ei este suficient de bun”, a declarat…
Vezi articolul

Două din 5 gravide adolescente din zonele rurale defavorizate din România nu au efectuat analizele recomandate în sarcină, din cauza lipsei accesului la servicii medicale și a resurselor financiare – Studiu și infografic Salvați Copiii

Vârsta medie la nașterea primului copil în cazul mamelor adolescente din zonele rurale defavorizate din România este de 16 ani la prima naștere și de 18 ani la al doilea…
Vezi articolul