În niciun caz nu este finalul valului patru, spune Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. Activitățile care au legătură cu mersul la școală „vor conduce la creşterea riscului de infectare”

1.001 de vizualizări
Foto: gov.ro
Reînceperea şcolii ar putea genera creşterea numărului de infectări cu SARS-CoV-2, este de părere Valeriu Gheorghiță, Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, informează Agerpres.

Întrebat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria, dacă rata de infectare ar putea creşte, şeful CNCAV a arătat că şi în trecut reluarea şcolii şi a activităţilor conexe a generat astfel de efecte.

“Acest lucru s-a întâmplat de fiecare dată. Nu trebuie să credem că de această dată lucrurile vor sta diferit. Este evident acest lucru: pe măsură ce interacţiunea fizică dintre persoane şi mobilitatea persoanelor creşte, creşte şi expunerea şi probabilitatea de a fi expus zilnic la această infecţie. Şi nu neapărat legat strict de momentul în care copiii sunt la şcoală, ci toate activităţile conexe: plecatul de acasă, ajuns la şcoală, activităţile de după şcoală. Mersul cu transportul în comun, supraaglomerarea, nerespectarea măsurilor – toate vor conduce la creşterea riscului de infectare”, a spus el.

Amintim că rata de vaccinare de 60% în școli a fost decisă ca măsură pentru revenirea fizică la ore, începând din 8 noiembrie, de către CNSU, vineri, și a fost ulterior transpusă în Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, publicat în Monitorul Oficial în aceeași zi, pe 5 noiembrie. Ordinul nr 5.558/2.389 prevede că „Începând cu data de 08 noiembrie 2021, reluarea cursurilor cu prezența fizică se realizează pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60 % din personal este vaccinat”.


3 comments
  1. Eu daca as fi ministru as incheia cu aceasta sarada numita an scolar si as incheia media doar cu un semestru si gata. As baga in sfarsit profesorii in somaj tehnic, profesori care sunt epuizati psihic si financiar din cauza constrangerilor din online si prea deselor schimbari zi de zi. S-ar face si tara asta bine si gata. N-o sa moara nimeni de 1 semestru. Si-asa e o inechitate imensa intre rural si urban cand vine vorba de examene bazate pe predare online. Copilul de la tara nu are nici timpul, nici cultul invatarii autodidacte. El are alte prioritati si ca atare, stalpul educatiei lui era scoala, profesorul, care-l putea ridica. Nu un telefon sau o tableta. Scoala trebuie sa reinceapa fizic in paralel cu o lege de vaccinare obligatorie a intregii populatii eligibile si cu masuri drastice de igiena si de distantare. Sau sa se opreasca anul acesta la un singur semestru. Altfel e doar o gluma proasta.

  2. Nu înțeleg. In ciuda acestor afirmații publice făcute de o mulțime de specialiști, cum este posibil ca nimeni sa nu poată face nimic? In ce țara trăim? Un ministru al educației zădărnicește combaterea unui virus în plina pandemie, jucându-se cu viețile oamenilor, și chiar nimeni nu poate lua nici o măsura împotriva lui? Cine este? Dumnezeu?

  3. Tocmai de aceea veți răspunde penal.
    Va construiți singuri probatoriul.
    Recunoașteți ca susțineți măsuri precum deschiderea școlilor, care accelerează pandemia in mediul urban.
    Continuați să dați declarații, sa fie dosarul mai gros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Noile modele de cataloage și carnete de elev pentru anul școlar structurat pe module, publicate de Ministerul Educației / Descarcă noile documente școlare în 2022-2023 pentru toate formele și ciclurile de învățământ, în format .pdf

Noile modele de cataloage școlare și de carnete de elev, pentru anul școlar 2022-2023, structurat pe module, au fost publicate de Ministerul Educației pe edu.ro, la secțiunea “Acte de studii…
Vezi articolul

Elevilor care își dau masca jos în clasă sau în școală, încălcând regulile, li se poate scădea nota la purtare, spune Ministrul Educației. Anisie anunță că există prevedere în lege pentru ca un profesor să fie concediat, dacă nu vrea să facă școală online

Elevilor care își dau masca jos în clasă sau în școală, încălcând regulile, li se poate scădea nota la purtare, a declarat Ministrul Educației la conferința de presă de vineri,…
Vezi articolul

DOCUMENT Lista inițială cu școlile eligibile în programul de combatere a abandonului școlar, runda a II-a, publicată de Ministerul Educației cu întârziere de o lună și jumătate. 640 de școli au fost acceptate

Listele cu școlile eligibile în programul național de combatere a abandonului școlar, runda a II-a (PNRAS II) au fost publicate de Ministerul Educației, cu o lună și jumătate întârziere. Edupedu.ro…
Vezi articolul