Un program-pilot ,”Ora de cinema”, va începe în această lună în 5 clase de la Colegiul Național Gheorghe Șincai din Cluj-Napoca

1.214 vizualizări
Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com
Programul pilot este lansat prin programul de educaţie cinematografică EducaTIFF, din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania. “Ora de Cinema” va fi implementat la orele de dirigenţie de la 4 clase de a X-a şi o clasă de a XI-a din cadrul Colegiului Naţional Gheorghe Şincai (Cluj-Napoca) începând cu luna octombrie 2022, scrie Agerpres.

Elevii vor folosi săptămânal un manual special creat pentru acest curs care include 3 fişe de introducere în istoria cinematografiei şi 7 fişe pedagogice aferente a 7 scurtmetraje. Toate materialele educaţionale se pot accesa şi online gratuit. Accesul pe site se face în baza unui cont creat de profesor. Elevii pot avea acces la filmele şi materialele educative folosindu-se de un cod unic pe care profesorul îl va primi după autentificarea pe site.

Profesorii din ţară care vor să folosească aceste materiale la clasă sunt încurajaţi să scrie un mesaj la adresa oradecinema@tiff.ro.

Materialele educaţionale au fost create pornind de la Programa şcolară de consiliere şi orientare pentru ciclul liceal, scrie Agerpres. Astfel, cursul este destinat profesorilor diriginţi de liceu care pot folosi catalogul de filme şi fişele pedagogice pentru a aborda la clasă subiecte esenţiale pentru dezvoltarea personală şi profesională a adolescenţilor.

Selecţia filmelor şi scrierea materialelor a fost realizată de un grup de lucru permanent din care au făcut parte Crăiţa Nanu (selecţioner de film, TIFF), Iulia Voicu (lector Universitar, UNATC), Ioana Hanchevici (profesor coordonator, Colegiul Naţional Gheorghe Şincai), Octavian Dăncilă (selecţioner film – TIFF, programator – Cinema Victoria Cluj-Napoca), Valentina Opriş (pshiholog pedagog, Colegiul Naţional Gheorghe Şincai), Maria Dobre (Manager Programe Educaţionale, TIFF), Claudia Droc (Manager Relaţii Internaţionale, TIFF).

În timpul perioadei de pregătire, grupul de lucru a susţinut trei întâlniri de feedback cu profesori şi elevi de liceu din trei oraşe: Cluj (TIFF), Focşani (Festivalul Boovie) şi Constanţa (Festivalul Sunscreen).

Şcolile partenere în proiectul Learning Qub implementat de Centrul Cultural Clujean pot avea acces la acest program pilot şi la manualul tipărit. Mai multe informaţii despre proiectul Learning Qub pot fi solicitate direct la Centrul Cultural Clujean la adresa de e-mail office@cccluj.ro.

Pentru a se extinde în cât mai multe şcoli din întreaga ţară, programul, organizatorii se bazează pe dialogul cu profesorii care vor să testeze acest program în şcolile lor.

Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Biblioteca Școlară Virtuală, proiect de 40 de milioane de euro, va avea lecții și resurse doar pentru gimnaziu, majoritatea fiind “reciclate“ din AeL sau proiecte mai vechi ale Ministerului Educației. Cosmin Mălureanu, fondatorul uneia dintre companiile câștigătoare ale licitației: Biblioteca virtuală trebuie să fie gata peste 1 an și jumătate

Companiile care au câștigat licitația pentru crearea Bibliotecii școlare virtuale au printre sarcini “redezvoltarea unei mari părți din resursele făcute în proiecte educaționale vechi” precum proiectul AeL. Într-un scurt interviu…
Vezi articolul
vârsta de pensionare, cancelarie profesori

Comitetul Național pentru Situații de Urgență: Căminele studențești sau pentru elevi se închid două săptămâni la apariția a 3 cazuri de COVID-19 într-un interval de 7 zile / After school-urile, creșele și grădinițele rămân deschise conform condițiilor de până acum

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis în această seară ca, “la apariția a 3 cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive, în spațiile destinate…
Vezi articolul