Un program-pilot ,”Ora de cinema”, va începe în această lună în 5 clase de la Colegiul Național Gheorghe Șincai din Cluj-Napoca

1.249 de vizualizări
Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com
Programul pilot este lansat prin programul de educaţie cinematografică EducaTIFF, din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania. “Ora de Cinema” va fi implementat la orele de dirigenţie de la 4 clase de a X-a şi o clasă de a XI-a din cadrul Colegiului Naţional Gheorghe Şincai (Cluj-Napoca) începând cu luna octombrie 2022, scrie Agerpres.

Elevii vor folosi săptămânal un manual special creat pentru acest curs care include 3 fişe de introducere în istoria cinematografiei şi 7 fişe pedagogice aferente a 7 scurtmetraje. Toate materialele educaţionale se pot accesa şi online gratuit. Accesul pe site se face în baza unui cont creat de profesor. Elevii pot avea acces la filmele şi materialele educative folosindu-se de un cod unic pe care profesorul îl va primi după autentificarea pe site.

Profesorii din ţară care vor să folosească aceste materiale la clasă sunt încurajaţi să scrie un mesaj la adresa oradecinema@tiff.ro.

Materialele educaţionale au fost create pornind de la Programa şcolară de consiliere şi orientare pentru ciclul liceal, scrie Agerpres. Astfel, cursul este destinat profesorilor diriginţi de liceu care pot folosi catalogul de filme şi fişele pedagogice pentru a aborda la clasă subiecte esenţiale pentru dezvoltarea personală şi profesională a adolescenţilor.

Selecţia filmelor şi scrierea materialelor a fost realizată de un grup de lucru permanent din care au făcut parte Crăiţa Nanu (selecţioner de film, TIFF), Iulia Voicu (lector Universitar, UNATC), Ioana Hanchevici (profesor coordonator, Colegiul Naţional Gheorghe Şincai), Octavian Dăncilă (selecţioner film – TIFF, programator – Cinema Victoria Cluj-Napoca), Valentina Opriş (pshiholog pedagog, Colegiul Naţional Gheorghe Şincai), Maria Dobre (Manager Programe Educaţionale, TIFF), Claudia Droc (Manager Relaţii Internaţionale, TIFF).

În timpul perioadei de pregătire, grupul de lucru a susţinut trei întâlniri de feedback cu profesori şi elevi de liceu din trei oraşe: Cluj (TIFF), Focşani (Festivalul Boovie) şi Constanţa (Festivalul Sunscreen).

Şcolile partenere în proiectul Learning Qub implementat de Centrul Cultural Clujean pot avea acces la acest program pilot şi la manualul tipărit. Mai multe informaţii despre proiectul Learning Qub pot fi solicitate direct la Centrul Cultural Clujean la adresa de e-mail office@cccluj.ro.

Pentru a se extinde în cât mai multe şcoli din întreaga ţară, programul, organizatorii se bazează pe dialogul cu profesorii care vor să testeze acest program în şcolile lor.

Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Liderul sindical Marius Nistor, despre rezolvarea inechităților salariale: Un director adjunct al unei școli ar trebui să primească în plus 1600 de lei pentru a ajunge la salariul unui profesor cu grad didactic I, cu vechime peste 25 de ani și studii superioare de lungă durată

“Salariul unui profesor cu grad didactic I, cu vechime peste 25 de ani și studii superioare de lungă durată trebuie să fie punctul de plecare pentru majorarea salariilor directorilor de…
Vezi articolul

Peste 11.400 de candidați la concursul de angajare în Învățământ se pot titulariza dacă găsesc post disponibil, alți aproape 8 mii pot fi doar profesori suplinitori și peste 4.400 nu au reușit să ia nici măcar nota 5

Rezultatele de la Titularizare 2023 au fost publicate marți la ora 11:00 de Ministerul Educației, iar acestea arată că 11.448 de lucrări scrise au fost peste media 7. În acest…
Vezi articolul