Sesiunea de toamnă de BAC 2021: Au început înscrierile pentru sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat 2021, sesiunea august-septembrie

26.369 de vizualizări
Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com
Înscrierile pentru Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă, au început astăzi și se vor încheia în 26 iulie. Pe data de 16 august, candidații vor susține prima probă, potrivit calendarului Ministerului Educației. La examenul de Bacalaureat 2021, sesiunea august – septembrie, se pot înscrie cei care nu s-au putut prezenta sau nu au promovat examenul în sesiunea de vară și candidații din promoțiile anterioare care au picat.

Potrivit metodologiei Ministerului Educației, candidații se pot înscrie la BAC 2021, sesiunea de toamnă, cu fişa-tip informatizată, la secretariatele liceelor pe care aceştia le-au absolvit.

Candidaţii din anii precedenţi și candidaţii din seria curentă se pot înscrie la secretariatul unităţii de învăţământ pe care au absolvit-o, cu următoarele acte:

  • certificat de naştere şi, după caz, de căsătorie;
  • un act de identitate;
  • foaia matricolă;
  • adeverinţă cu notele la probele pentru care solicită recunoaşterea notelor.

De asemenea, conform metodologiei, pentru candidaţii din seriile anterioare, în situaţia schimbării domiciliului în altă localitate, menţionată ca atare în buletinul/cartea de identitate, candidaţii se pot înscrie pentru a susţine bacalaureatul la o unitate de învăţământ de acelaşi profil, stabilită de comisia de bacalaureat judeţeană din judeţul în care se află noul domiciliu al candidatului. În afara acestei situaţii, înscrierea în alt judeţ este permisă numai cu aprobarea Comisiei Naționale de Bacalaureat, în urma unei cereri motivate şi însoţite de documente doveditoare, transmise la Direcţia Generală Educaţie și Învățare pe Tot Parcursul Vieții.

Candidaţii care au participat şi au fost respinşi la sesiuni anterioare de bacalaureat organizate începând cu anul 2003 şi care solicită recunoaşterea unor probe promovate în aceste sesiuni, vor prezenta la înscriere şi o adeverinţă, eliberată de unitatea de învăţământ absolvită, din care să reiasă rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat în sesiunile menţionate. Adeverinţa va preciza, pentru fiecare sesiune, disciplina susţinută şi nota obţinută la fiecare din probe. În cazul în care candidatul nu s-a prezentat la una/la mai multe probe sau a fost eliminat din examen, acest lucru va fi menţionat în adeverinţă. Adeverinţa va fi semnată de directorul şi de secretarul unităţii de învăţământ absolvite şi va purta ştampila acesteia.

Calendar Bac 2021, sesiunea august – septembrie

  • 19 – 26 iulie 2021 – Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen
  • 16 august 2021 – Limba și literatura română – proba scrisă
  • 17 august 2021 – Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
  • 18 august 2021 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă
  • 19 august 2021 – Limba și literatura maternă – proba scrisă
    23-24 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A (proba va fi echivalată, nu se susține)
  • 25 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B (proba va fi echivalată, nu se susține)
  • 26-27 august 2021 – Evaluarea competențelor digitale – proba D (proba va fi echivalată, nu se susține)
  • 30-31 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C (proba va fi echivalată, nu se susține)

Când se afișează rezultatele la Bac 2021, sesiunea de toamnă

  • 31 august 2021 – Afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12:00
  • 31 august 2021 – orele 12.00 – 18.00 – depunerea contestațiilor
  • 1-3 septembrie 2021 – Rezolvarea contestațiilor
  • 3 septembrie 2021 – Afișarea rezultatelor finale

Rezultatele inițiale vor fi afișate pe 31 august. Tot atunci vor putea fi depuse și contestațiile, între orele 12:00-19:00. Rezultatele finale vor fi publicate pe 3 septembrie. Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Sunt așteptați 47.544 de candidați pentru înscrierea la BAC. În prima sesiune, s-au înscris 133.664 de elevi și au promovat 86.120, potrivit datelor Ministerului Educației. Pot participa și candidații din sesiunile anterioare. De la a treia sesiune, participarea la probele examenului de Bacalaureat include plata unei taxe.

Anul trecut, peste 42.700 de candidați s-au înscris la a doua sesiune de BAC 2020.

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Noile planuri-cadru pentru liceu ar trebui să fie aprobate până pe 29 februarie 2024, iar programele școlare noi ar ajunge la elevii care încep clasa a IX-a în 2025 – proiect / Patru generații de liceeni, cu reforma curriculară suspendată de politicieni

Noile programe școlare pentru elevii de liceu, care ar fi trebuit să fie în școli din anul 2021, nu vor intra în vigoare nici în următorii doi ani, după cum…
Vezi articolul