Burse de studiu în SUA: Preînscrieri deschise pentru elevii de liceu care vor să stea un an în SUA, în cadrul programului FLEX. Anul de liceu petrecut în SUA poate fi recunoscut și echivalat

1.282 de vizualizări
Foto: Programul FLEX
Elevii de liceu care, în anul școlar 2023-2024, sunt în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a pot completa formularul de preînscrieri pentru bursele Future Leaders Exchange Program (FLEX) 2024-2025, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Fiecare bursier va locui timp de un an împreună cu o familie americană și va studia la un liceu american, având toate costurile acoperite prin program, conform sursei citate. Programul se adresează în egală măsură și liceenilor cu dizabilități, se arată în anunț.

„Programul educațional FLEX este finanțat de către Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii și își propune să ofere liceenilor din România ocazia de a studia la un liceu american și de a locui împreună cu o familie americană pe parcursul anului școlar 2024-2025”, este menționat în comunicat.

Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

 • au cetățenie română;
 • sunt născuți între 15 iulie 2006 și 15 Iulie 2009;
 • sunt în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, în anul școlar 2023-2024;
 • studiază engleza în liceu;
 • îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Conform comunicatului, aplicațiile online se vor deschide la începutul lunii august 2023, însă în acest moment elevii interesați pot completa formularul de preînscriere pentru a primi actualizări despre program și a nu rata lansarea înscrierilor oficiale pentru bursa FLEX 2024-2025.

Completarea acestui formular nu presupune automat înscrierea elevilor în cadrul procesului de selecției pentru bursa FLEX. Formularul de preînscriere este disponibil aici: https://ais.americancouncils.org/flex.

Ce este Programul FLEX?

„FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992, iar acum se află în cel de-al 30-lea an de existență. Programul presupune parcurgerea unui an școlar întreg în Statele Unite ale Americii de către elevii de liceu interesați care sunt declarați câștigători în urma competiției pentru acordarea bursei.

Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea reciprocă între cetățenii Statelor Unite și ai altor țări, pentru ca liceenii să aibă ocazia de a învăța mai multe despre SUA și de a le face cunoscute americanilor țările lor de origine.”

În anul școlar 2023-2024, la nivel global, aproximativ 1000 de liceeni vor învăța în SUA în cadrul Programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an împreună cu o familie americană și va studia la un liceu american, având toate costurile acoperite prin program. La întoarcerea în România, anul de liceu petrecut în SUA poate fi recunoscut și echivalat.”

Comunicatul poate fi consultat mai jos.


2 comments
 1. Drum bun si cale batuta. Acestea sunt metode de incurajare a emigratiei. La fel ca si Erasmus si programul de calatorii gratuite prin Europa pentru tineri. Cine sa vada? Pe cine intereseaza? Nu ne doare nicaieri. Asa pierde statul roman tinerii de valoare. Oricum nu are nevoie de ei. Noi aici avem nevoie de analfabeti functional, de plagiatori dovediti si de infractori condamnati cu functii politice. Numai asa putem desavarsi distrugerea acestei tari.
  Noi importam muncitori din Bangladesh.
  La asa clasa politica nici nu avem nevoie de dusmani.
  Ce amar destin pentru tara nostra.

  1. Da Dumitru, mai bine sa ii tii dobitoci cu nasul in TikTok toata ziua. Daca e sa emigreze oricum emigraza. Asa macar daca raman au un model pe care sa il aplice si aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Republica Dolj în ARACIP – Cum au ajuns în funcții cheie din Agenția care asigură calitatea în învățământ apropiați ai președintei Mariana Dogaru. Al doilea om din instituție a fost coleg de liceu cu Dogaru, care i-a echivalat activitatea de profesor de cultură civică cu 7 ani vechime în specialitatea studiilor juridice necesare exercitării funcției / Avocatul care a reprezentat-o pe Dogaru într-un proces împotriva Agenției este acum avocatul ARACIP, pe aproape 10.000 de euro în 4 luni

Primul concurs pentru funcțiile de conducere din ARACIP – Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar – s-a încheiat pe data de 13 iulie, potrivit rezultatelor publicate pe site-ul…
Vezi articolul
Silviu Iordache si Sorin Cimpeanu in iunie 2021 / Foto: Facebook.com/Iordache Silviu

VIDEO Silviu Iordache, noul președinte ARACIP: În ultimul an Agenția a devenit mai mult decât independentă și cumva a fost scăpată de sub ochiul celor care conduc în realitate învățământul preuniversitar / Nu mi se pare normal ca prin niște hârtii, școlile private să nu primească acreditare. Miza din spatele acreditărilor – 36 miliarde de euro pe an

Principalele probleme manageriale erau legate de gradul foarte mare de independență pe care această instituție și l-a luat față de Ministerul Educației, a declarat președintele interimar al Agenției Române pentru…
Vezi articolul