În peste 1.100 de școli și grădinițe, niciun angajat nu este vaccinat. Cele mai multe sunt în Suceava, Bihor și Alba

8.432 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Suceava, Bihor și Alba sunt județele care au cele mai multe instituții de învățământ cu rata de vaccinare zero, potrivit datelor Ministerului Educației, analizate de Edupedu.ro. Sunt luate în considerare atât școlile cu personalitate juridică, cât și structurile arondate. Niciun angajat din 146 de școli și grădinițe din județul Suceava nu este vaccinat.
 • Potrivit Ministerului Educației, numărul total al unităților de învățământ, inclusiv palatele copiilor, cluburile copiilor, cluburile sportive școlare este de 17.926. Dintre acestea, 1.142 nu au niciun personal vaccinat, ceea ce înseamnă un procent de peste 6.

În județul Bihor sunt 110 unități de învățământ, unde rata personalului vaccinat este 0%. În Alba, numărul școlilor și grădinițelor cu toți angajații nevaccinați este de 83.

JudețNr. unități de învățământ cu rata de vaccinare 0%
Alba83
Arad25
Argeș13
Bacău14
Bihor110
Bistrița Năsăud16
Botoșani26
Brașov43
Brăila10
București0
Buzău42
Caraș-Severin1
Călărași8
Cluj11
Constanța32
Covasna63
Dâmbovița12
Dolj7
Galați31
Giurgiu16
Gorj29
Harghita33
Hunedoara12
Ialomița3
Iași15
Ilfov3
Maramureș6
Mehedinți11
Mureș11
Neamț14
Olt25
Prahova30
Satu Mare16
Sălaj36
Sibiu9
Suceava146
Teleorman16
Timiș51
Tulcea2
Vaslui18
Vâlcea18
Vrancea 75

Pe de altă parte, în București nu există nicio școală sau grădiniță fără angajați vaccinați. În Caraș-Severin este o singură unitate de învățământ fără niciun angajat vaccinat și în Tulcea – 2 unități de învățământ.

În Capitală, cea mai mică rată de vaccinare a personalului este de 19% și se găsește la Grădinița Nr. 30 (sector 4) și la Școala Gimnazială „Copil dorit” (sector 5).

Amintim că Ministerul Educației preciza, sâmbătă, că numărul unităților de învățământ, cu personalitate juridică și arondate, integral în sistem online ca urmare a ratei de vaccinare mai mică de 60%, este de 4.983 (27,8%).

Secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion, a explicat vineri cum s-a făcut această numărătoare – „De săptămâna viitoare, am permis unităților școlare să facă și separat, pe structuri arondate. Dacă într-o comună, o grădiniță, de exemplu, care are trei angajați depășește rata de 60% de vaccinare, ea poate funcționa, chiar dacă la nivelul întregii unități cu personalitate juridică acest lucru nu este îndeplinit”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educației, în legătură cu raportarea personalului vaccinat din unitățile de învățământ, într-o conferință de presă.

Potrivit ordinului comun, începând cu data de 08 noiembrie 2021, reluarea cursurilor cu prezența fizică se realizează pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60% din personal este vaccinat. Școlile și grădinițele care au mai puțin de 60% din personal imunizat, își desfășoară activitatea online.


3 comments
 1. Bravo lor! Trebuie incurajati. Oameni care au inteles ca pandemia este facuta. Nu avea cum sa se raspandeasca in intreaga lume de la sine. S-au facut si se fac in continuare infestari. Toata lumea stie aceasta (inclusiv politicienii) dar nu au curajul sa o spuna. Vom sti vreodata cine si de ce a fost facuta aceasta pandemie ? Macar asa de dragul cunoasterii.

 2. Oricum educatoarelor le convine,timpul trece leafa merge ,ele cu drag se fac ca muncesc.Educatoarele sunt favorizatele sistemului,activitatea lor nu poate fi apreciata,au salarii mai mari dacât profesorii de la liceu,primesc 10% indemnizatie de dirigentie degeaba,fara sa faca nimic,au salarii cu studii superioare,ca si trebuie sa ai doctoratul si facultate cand stai cu un copil de 4-5 ani,Cand suplinesc primesc bani pentru 5 ore,ele nu stau niciodata mai mult de 3-4 ore la scoala,nu tu catalog,note,sedinte cu parintii……etc.Ce sa mai zicem de cele de la program prelungit care stau degeaba doua saptamâni,in tura de după amiaza.

 3. Si cine pierde ?
  Elevii, care nu merg la scoala nici daca rata localitatii e ZERO.
  Halal grija pentru educatie, ca prin sate nu e nici conectare !
  Ce regula au fost in stare sa inventeze care nu are nici o fundamentare logica ?
  Si insista cu regula asta, doar doar se vor mai vaccina cativa angajati. Frectie la un picior de lemn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ecaterina Andronescu, după ce părinții au cerut publicarea clasamentelor de la Admiterea în liceu 2018: Părinții or solicita, dar noi avem niște reguli pe care trebuie să le respectăm

Ministrul educației spune că Autoritatea pentru Protecția Datelor Personale a impus ștergerea mediilor elevilor care au susținut Evaluarea Națională și Admiterea în liceu în 2018, potrivit știrileprotv.ro. Ecaterina Andronescu a…
Vezi articolul

Copiii atacați online sau ce facem în caz de Cyber-Mobbing. Sfatul expertului către tineri: nu trimiteți fotografii personale cu tentă sexuală nici măcar prietenului sau prietenei – Deutsche Welle

“Aproape fiecare act de hărțuire care are loc în școli continuă apoi pe Internet”, avertizează Birgit Kimmel, pedagog și coordonatoare a inițiativei europene Klicksafe. Ce pot face părinții, ca să…
Vezi articolul

Apel către profesori, directori și inspectori al elevilor și părinților din București: Revenirea fizică la școală să nu creeze stres și anxietate în rândul elevilor / Nu este prevăzută acordarea notelor pentru integralitatea caietelor de curs, a temelor sau a prezenței în cadrul orelor

Revenirea fizică la școală să nu creeze stres și anxietate în rândul elevilor în urma ideii că aceștia urmează să fie evaluați mai drastic, în ideea de a contrabalansa anul…
Vezi articolul