În Spania, aproape jumătate dintre familii plătesc lecții în privat pentru copii, pe o piață a cărei valoare se ridică la 1,7 miliarde de euro în doi ani – studiu

2.401 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Aproape jumătate dintre familiile spaniole care au copii de vârstă școlară plătesc cursuri în privat pentru aceștia, dar din motive diferite, în funcție de starea economică a fiecăreia, potrivit unui studiu citat de The Guardian. Acesta arată că, în 2019-2020, 47% dintre aceste familii au plătit pentru astfel de lecții, pe o piață care, pentru perioada menționată, s-a ridicat la 1,7 miliarde de dolari.

Studiul, realizat de Centrul Esade pentru Politici Economice, arată că, în timp ce gospodăriile cu mai mulți bani au plătit pentru “extinderea și perfecționarea” cunoștințelor celor mici, familiile mai puțin înstărite au plătit pentru a-i ajuta să consolideze ceea ce copiii învață la școală.

Aproape jumătate dintre toate lecțiile luate în afara școlii sunt studii de limbi străine, în special de limba engleză. Cu cât o familie este mai înstărită, cu atât va plăti mai mult pentru lecții private de limbi străine, arată studiul.

  • Potrivit acestuia, familiile cu copii înscriși la școli publice au cheltuit două treimi din totalul cheltuit pe lecții “în privat”, în cei doi ani analizați, în condițiile în care cele mai degrabă înstărite, cu minori înscriși în școli particulare, au cheltuit în medie mai mult per elev, chiar și de  aproape trei ori mai mult (606 euro, comparativ cu o medie de 235 de euro pentru familiile cu elevi în sistemul public).

Dar, pe când primele plătesc substanțial pentru “meditații”, ore de întărire a informației primite în cadrul curriculumului școlar – anume 40% din totalul cheltuit de ele -, familiile mai înstărite nu plătesc practic deloc pentru astfel de lecții, ci doar pentru cele de “lărgire și perfecționare” a educației, precum cele de limbi străine sau arte, fenomen care, afirmă raportul, se face simțit tot mai mult în Europa și Asia.  

Raportul afirmă că sistemul școlar spaniol are nevoie să ia măsuri de întărire a încrederii publicului în școlile și profesorii “de la stat”, astfel încât educația în afara școlii să nu devină un obicei generalizat.

Foto: © PhotosvitDreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu, în contextul discuției publice legate de propunerea de desființare a CNATDCU: Suntem singura ţară europeană în care universităţile nu acordă titlul de doctor / CNATDCU e o instituție de sorginte sovietică, înființată în anii ‘50

Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica București, a prezentat o scurtă istorie a CNATDCU, într-o declarație de presă pentru Agerpres. Declarația sa vine în contextul în care Edupedu.ro a scris că,…
Vezi articolul

EXCLUSIV Gérard Mourou, premiul Nobel în Fizică 2018: Sunt implicat în mod real în proiectul din România, care va fi cel mai puternic laser din lume. Vom realiza lucruri ieșite din comun în domeniul fizicii

Gérard Mourou, laureatul premiului Nobel pentru fizică și părintele științific al laserului de la Măgurele, a declarat în exclusivitate pentru Edupedu.ro că proiectul din România “are o contribuție unică” la…
Vezi articolul