Indemnizația de hrană nu intră în baza de calcul a indemnizației de concediu pentru profesorii și angajații din Învățământ sau alte instituții publice – decizie obligatorie a Înaltei Curți de Casație și Justiție

13.702 vizualizări
Foto: © Vlad Ispas | Dreamstime.com
Indemnizația de hrană nu intră în baza de calcul a indemnizației de concediu pentru profesorii și pentru personalului contractului plătit din fonduri publice și funcționarilor publici, după cum a decis luni, 16 septembrie, Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Indemnizaţia de hrană reglementată de art. 18 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, nu intră în baza de calcul al indemnizației de concediu de odihnă cuvenită personalului contractului plătit din fonduri publice și funcționarilor publici.

Decizia este obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă”, se arată în informarea primită de școli.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie:

Foto: Captură – decizie Înalta Curte de Casație și Justiție
Informații de context

Indemnizația de hrană, pentru profesorii și angajații din Învățământ, se stabilește prin raportare la salariul net cuvenit funcției de bază, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial. Conform documentului, indemnizația se acordă în cazul în care salariul lunar net format din drepturile salariale aferente funcției de bază, altele decât indemnizația de hrană, este până la 8.000 lei inclusiv.

  • Este vorba despre ordinul nr. 4.441 din 15 mai 2024, privind acordarea indemnizației de hrană personalului din sistemul de învățământ de stat.

Într-o informare transmită în teritoriu, liderul sindical Marius Nistor a precizat că „la stabilirea plafonului de 8000 de lei net nu se ia în calcul și indemnizația de hrană; atât timp cât salariul net aferent funcției de bază este până la 8000 lei net inclusiv, salariatul trebuie să primească indemnizația de hrană”.

Ordonanța de urgență nr. 10 din 22 februarie 2024, document publicat în Monitorul Oficial, stabilește că indemnizația de hrană și voucherele de vacanță pentru angajații din Învățământ se stabilesc prin raportare la salariul net cuvenit funcției de bază.

Foto: © Vlad Ispas | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Sindicatele din Învățământ au cerut Ministerului Educației să transmită inspectoratelor și școlilor că la calcularea cuantumului indemnizației de concediu de odihnă se ia în considerare și indemnizația pentru titlul de doctor
OFICIAL Pentru profesorii și angajații din Învățământ, indemnizația de hrană se stabilește prin raportare la salariul net cuvenit funcției de bază. Indemnizația se acordă în cazul în care salariul lunar net format din drepturile salariale aferente funcției de bază, altele decât indemnizația de hrană, este până la 8.000 lei inclusiv

5 comments
  1. Indemnizația de hrana in educație nu se mărește????Bătaie de joc 202 lei net pe lună!!!!Spor de vechime,spor de toxicitate,spor de stres la personalul nedidactic d-le Marius Nistor de ce nu faceți ceva?Dacă noi nu am fi grădinițele nu știu cum ar funcționa!!!! Pana voi ieși la pensie sper sa se rezolve ceva!

  2. Atunci, sa ni se plătească sporul neuropsihic la adevarata valoare, nu cum vor cretinii din guvern…Daca e sa respectam legea, s o respectam pe toate palierele…In concedii nu mancam…Uaaaaa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Indicatorii de performanță pentru acordarea bonusurilor profesorilor vor fi finalizați până la sfârșitul lunii mai, spune ministrul Educației și Cercetării, Daniel David

Indicatorii pentru creșterea veniturilor cadrelor didactice performante vor fi gata la sfârșitul lunii mai, a afirmat ministrul Educației și Cercetării, Daniel David, în cadrul conferinței de presă de vineri. Daniel David…
Vezi articolul

VIDEO Premierul Marcel Ciolacu: Cu ce era de vină Deca pentru ce s-a întâmplat la SNSPA? Am schimbat procedurile, a înțeles, acum reclamațiile merg la parchet. Nu omorâm oamenii pentru lucruri întâmplate nu din cauza lor

Cazurile de hărțuire sexuală de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) nu s-au petrecut din vina ministrei Educației, Ligia Deca (PNL) și nu ar fi putut să…
Vezi articolul