Inițiativă pentru digitalizarea educației în Harghita: Consiliul Județean îndeamnă la parteneriate școli-administrație pentru proiecte cu bani prin PNRR

228 de vizualizări
Foto: © Pop Nukoonrat | Dreamstime.com
Instituțiile de învățământ din județul Harghita, administrațiile locale, inspectoratul școlar sunt îndemnate să realizeze un parteneriat pentru a valorifica oportunitățile de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru îmbunătățirea digitalizării în școli. Apelul e făcut de un grup de lucru al Consiliului Județean Harghita, grup destinat dezvoltării și îmbunătățirii învățământului județean din județ, potrivit unui comunicat al CJ, citat de Agerpres.

Apelul e făcut în contextul în care a fost elaborat un “Plan de acţiune privind educaţia digitală – DigiEdu2030“, potrivit sursei citate.

Comunicatul menționat arată că, din iniţiativa CJ, a fost constituit, în anul 2020, Grupul de lucru pentru dezvoltarea şi îmbunătăţirea învăţământului digital în judeţul Harghita, format din reprezentanţi ai instituţiilor publice din domeniul educaţiei şi din specialişti externi. Scopul grupului “este de a identifica şi valorifica resurselor financiare în vederea creşterii gradului de digitalizare a unităţilor de învăţământ, pornind de la mediul preşcolar, prin dotarea cu echipament, profesionalizarea cadrelor didactice şi creşterea accesului la internet, asigurând egalitatea de şanse şi incluziunea socială a elevilor”.

În acest context, a fost elaborat planul în baza căruia grupul de lucru a făcut apel la parteneriatul dintre instituțiile relevante, pentru valorificarea oportunităţilor de finanţare prin PNRR. 

Borboly Csaba, președintele CJ Harghita, citat în comunicat: “Valorificarea oportunităţilor de finanţare stă în mâinile noastre. Împreună putem să accesăm resursele financiare oferite prin PNRR prin care să contribuim la digitalizarea eficientă a instituţiilor de învăţământ din judeţ. De aceea este esenţială implicarea tuturor factorilor  de decizie de la nivel local, şi noi, echipa de la consiliul judeţean, le propunem un parteneriat în acest sens. Planul de acţiune a fost elaborat şi un parteneriat este calea cea mai sigură pentru atingerea obiectivului comun: accesul la educaţie al tinerilor şi incluziunea lor socială. Tinerii mai bine pregătiţi şi cu competenţe digitale dezvoltate sunt fundamentul unei comunităţi competitive”, a declarat Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, citat în comunicatul de presă. 

Comunicatul menționează că, în cadrul PNRR, a fost lansat apelul de proiecte pentru “Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar şi a unităţilor conexe”, mai notează Agerpres.

Foto: © Pop Nukoonrat | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Viitoarea lege a salarizării, folosită de guvern ca referință pentru creșterile salariale promise profesorilor de la 1 ianuarie 2024, va intra în vigoare “cel mai devreme după 1 ianuarie 2025” – sindicatele din poliție, după discuții cu ministrul Muncii

Noua lege a salarizării “va intra în vigoare cel mai devreme după 1 ianuarie 2025 (termenul din PNRR de adoptare a acesteia fiind sfârșitul anului 2024)”, potrivit Federației Naționale a…
Vezi articolul

VIDEO Yuval Noah Harari, despre efectele războiului din Ucraina: E o situație de înarmare care poate scăpa de sub control / Banii care ar trebui să fie alocați pentru educație, pentru lupta împotriva schimbărilor climatice, acești bani se vor duce la tancuri, rachete, la finanțarea războaielor

După 1945, omenirea a trăit o epocă de pace la nivel global, cu câteva conflicte locale, dar reușind să evite până acum declanșarea unui nou război teritorial ca în trecut,…
Vezi articolul