Înscrierea pentru Admiterea online la Universitatea de Vest din Timișoara a început. Rectorul Marilen Pirtea: Oferim 75 de programe la licență și peste 80 de programe de masterat, din 34 de domenii de studii universitare, cumulând peste 10.600 de locuri disponibile (P)

2.441 de vizualizări
Sursă foto: Sebastian Tătaru / Marilen Pirtea, Rectorul Universității de Vest din Timișoara
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a deschis în 2 iulie procesul de înscriere pentru sesiunea de admitere aferentă anului 2021. Toți candidații interesați să studieze la UVT începând cu anul universitar următor pot accesa platforma de admitere online a UVT, unde își pot crea cont, pot completa formularul de înscriere, încărca documentele necesare și depune dosarul de înscriere. Întreg procesul de înscriere se desfășoară exclusiv online.

Informații actualizate despre întreg procesul de admitere la UVT și despre toate programele de studii universitare ofertate pot fi găsite pe site-ul https://admitere.uvt.ro/ (cum să aplici, locuri disponibile, acte necesare, calendar etc.).

Rectorul UVT, Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Universitatea de Vest din Timișoara, cea mai importantă universitate comprehensivă din vestul țării, vine în întâmpinarea candidaților cu o ofertă de 75 de programe de studii universitare de licență și peste 80 de programe de studii universitare de masterat, din 34 de domenii de studii universitare, cumulând peste 10.600 de locuri disponibile, dintre care peste 3.700 finanțate de la bugetul de stat (2.300 de locuri pentru studiile universitare de licență și 1.400 pentru studiile universitare de masterat). De asemenea, UVT oferă și 287 de locuri finanțate de la bugetul de stat pentru candidații români de pretutindeni (etnici români din Republica Moldova, Serbia sau din alte state din Diaspora), 194 pentru ciclul de universitare de licență și 93 pentru ciclul de studii universitare de masterat. Înscrierea pentru admiterea online este acum deschisă. Vă așteptăm la UVT!

Informații detaliate despre pașii care trebuie parcurși pentru înscrierea la studiile universitare la UVT pot fi citite AICI.

Detalii despre procesul de admitere pentru un program de studii anume, calendarul sau actele necesare pot fi găsite pe pagina fiecărui program de studii, căutând AICI după domenii de studii, cicluri de studii, forme de învățământ sau limba de predare.

Pentru candidații care încă nu sunt hotărâți ce program de studii universitare să aleagă, reprezentanții Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) din UVT oferă servicii de consiliere pe perioada desfășurării procesului de admitere, iar platforma de consiliere psiho-vocațională YTM, dezvoltată de UVT, poate sprijini acest proces. Candidații pot afla de AICI detalii despre serviciile de consiliere puse la dispoziția lor.

Pentru informații suplimentare despre procesul de admitere, candidații pot contacta reprezentanții UVT la adresa de e-mail admitere@e-uvt.ro.

Foto: UVT

Sursă foto: Sebastian Tătaru / Marilen Pirtea, Rectorul Universității de Vest din Timișoara

Citește și Care sunt cele 14 facilități acordate elevilor cu rezultate deosebite, odată ce devin studenți ai Universității de Vest din Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Alianța organizațiilor studențești: Premierul Cîțu nu a acceptat nimic în privința gratuității transportului feroviar, din “motive ideologice”

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) își exprimă, într-un comunicat de presă, “indignarea” față de refuzul premierului Florin Cîțu privind gratuitățile de transport pentru studenți, în discuțiile avute…
Vezi articolul

Din acest an, Universitatea Națională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din București oferă gratuit biciclete studenților săi. Prioritate au cei care stau la cămin, au bursă socială și nu dețin mașină personală

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti (UNATC) a cumpărat la finalul anului trecut 60 de biciclete pentru studenţii săi, informează Agerpres. Acest prim lot va…
Vezi articolul

Premierul Ciucă, acuzat de plagiat în teza de doctorat, care a blocat în instanță analiza CNADTCU și care „a validat” desființarea forului, discută cu rectorii universităților despre „susținerea eticii și deontologiei universitare” – surse / Cele 10 teme ale întâlnirii de la Palatul Victoria

Susținerea eticii și deontologiei universitare este una dintre temele majore aflate în discuție la Palatul Victoria, la întâlnirea premierului Ciucă cu rectorii majorității universităților din țară. Sursele Edupedu.ro au confirmat că…
Vezi articolul