Înscrierile la Titularizare încep pe 9 iulie, anunță ministrul Monica Anisie

23.376 de vizualizări
Ministrul Educației Monica Anisie a confirmat informația că proba scrisă la Titularizare va avea loc pe 29 iulie, așa cum Edupedu.ro a anunțat încă de pe 2 iulie. De asemenea, înscrierile încep pe data de 9 iulie, adică de joia viitoare, a mai declarat ministrul la TVR.

De joi, 9 iulie, candidații își pot depune dosarele.

„Examenul de Titularizare se va susține în data de 29 iulie, tot în condiții speciale.

Trebuie să spunem că a fost legea 55 prin care erau interzise aceste concursuri, prin urmare ar trebui să suspend acest proces de realizarea a concursului titularizare pentru profesori.

A fost promulgată lege acum, o altă lege, de către președintele României Klaus Iohannis și putem să susținem acest examen .

Ordinul cu calendarul a fost aprobat și începând cu data de nouă iulie candidații își pot depune dosarele”, a explicat ministrul Educației.

Reamintim că anul acesta concursul național de Titularizare a fost suspendat pe 17 iunie prin ordin de ministru, după ce Legea 55/2020 prevedea că nu se pot organiza concursuri de angajare în instituțiile publice în perioada stării de alertă.

Titularizarea poate fi organizată după publicarea în Monitorul Oficial a unei legi adoptate de Senat pe 26 iunie, promulgată pe 3 iulie de președintele Klaus Iohannis. Ce prevede legea:

  • „Pe durata stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante, cu excepția celor prevăzute la alin. (1) și (2), precum și la art. 11 și 12, precum și a posturilor de predare vacante din unitățile de învățământ preuniversitar și a posturilor și funcțiilor vacante din instituțiile de învățământ superior, institutele de cercetare, Academia Română și academiile de ramură.”

Deblocarea angajărilor vine la două săptămâni după ce pe 17 iunie ministerul Educației a suspendat toate etapele concursului de Titularizare din 18 iunie încoace.

Proba scrisă de la Titluarizare va fi miercuri, pe 29 iulie, la o săptămână de la proba scrisă pentru Definitivat, organizată pe 22 iulie, așa cum Edupedu.ro a scris încă de joi.

În acest moment concursul are o întârziere de trei săptămâni în privința demarării înscrierilor, care ar fi trebuit să înceapă pe data de 18 iunie, iar acestea vor începe pe 9 iulie. Decalarea termenului probei scrise este însă de doar două săptămâni (de pe 15 iulie, pe 29 iulie) așa că cel mai probabil anumite etape precedente probei scrise pe vechiul calendar vor fi comasate sau eliminate.

Calendarul înscrierilor ar urma să fie publicat în curând în Monitorul Oficial.

Foto: gov.ro


6 comments
  1. Ok, multumesc pentru raspuns. Daca vrem sa candidam pe mai multe judete, ne trebuie un singur dosar si apoi sa facem cerere pentru un post din alt judet? Am inteles eu corect?

  2. As vrea sa stiu daca inscrierile la examenul de titularizare se pot face depunand un dosar electronic. As vrea sa stiu cu certitudine lucrul asta, pentru ca nu am inteles foarte clar din textul anterior.

    1. Suntem multi care vrem să știm dacă ne putem completa dosarul pentru titularizare cu acte in format electronic sau depune dosarele in format electronic.

    2. Bună ziua, vreau sa știu dacă putem depune dosarele ptr. Titularizare fără a completa o cerere on line înainte. Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aproape 7.000 de profesori necalificați, în școlile din România, susține un lider sindical. Purcaru, FSLI: Avem nevoie de tineri performanți, iar în ultimii ani au venit foarte puțini. În primii 5 ani peste 50% din nou-veniți au părăsit sistemul de educație

Vicepreședintele FSLI, George Purcaru, a spus că în sistemul de educație sunt în prezent aproape 7000 de profesori necalificați, adică nu au studiile corespunzătoare. În septembrie anul trecut, Ligia Deca…
Vezi articolul

Norma didactică pentru profesorii cu vechime de peste 15 ani și grad didactic I se poate reduce cu două ore săptămânal din anul școlar 2024-2025. Cererile se depun în perioada constituirii normei didactice și la începutul lunii septembrie –  proiect

Reducerea normei didactice de la 18 la 16 ore pentru profesorii cu peste 15 ani vechime în învățământ și cu gradul didactic I se va aplica din anul școlar 2024-2025,…
Vezi articolul
Reducerea birocrației din școli

OFICIAL Avizele și atestatele suplimentare pentru profesori, indiferent dacă sunt titulari sau nu, introduse în Legea Educației, după ce până acum erau doar în metodologia de mobilitate / Actul a fost contestat inițial de președintele Iohannis, dar Curtea Constituțională a respins reclamația

Avizele și atestatele suplimentare pe care trebuie să le prezinte cadrele didactice și cei care vor să își completeze norma didactică au fost introduse în Legea Educației 1/2011. Inițial, președintele…
Vezi articolul

Toți profesorii din sistemul de învățământ să facă master didactic decontat de stat și stabilirea unui termen de grație pentru înscrierea la acesta, propunere pentru România Educată făcută de Consiliul Național al Elevilor

Absolvirea unui master didactic de pregătire psihopedagogică decontat de stat pentru profesorii care deja sunt în sistem și stabilirea unui termen de grație pentru înscrierea la acesta, este una dintre…
Vezi articolul