Inspectoratul Școlar Sibiu va face o anchetă la un colegiu din Mediaș, după ce o profesoară și o elevă s-au îmbrâncit reciproc

2.961 de vizualizări
Foto: captură – video / Ora de Mediaș
Inspectoratul Școlar Județean s-a autosesizat și va face o anchetă la Colegiul Tehnic ‘Mediensis’ din municipiul Mediaș, după ce în presă au apărut imagini cu o altercație între o profesoară și o elevă, scrie Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al IŞJ, Constantin Dincă spune că “nu există nicio plângere depusă la IŞJ Sibiu, dar Inspectoratul Şcolar Judeţean va face o anchetă la Colegiul Tehnic ‘Mediensis’ din municipiul Mediaş, după ce în presă au apărut imagini cu o altercaţie între o profesoară şi o elevă, filmate de către unul dintre elevi”.

Scandalul dintre profesoară şi elevă a avut loc săptămâna trecută, iar imaginile au apărut și în mediul online. În imaginile postate pe internet se observă cum profesoara îi trage scaunul unei eleve, iar apoi adolescenta o împinge pe profesoară, Ana Bocioancă, care este şi directoarea şcolii. Aceasta a povestit pentru Ora de Mediaş acest incident:

“Am avut oră cu clasa a IX-a, învăţământ profesional. Încă de la începutul orei, eleva care apare în filmare stătea în spate, râdea, făcea gălăgie şi deranja ora. I-am cerut să vină în faţă, în prima bancă, însă în continuare a vociferat, vorbind urât. Într-un final, fiindcă am insistat, a venit în faţă. Şi-a pus lucrurile pe bancă, a trântit scaunul, apoi s-a aşezat. Am rugat-o să nu mai facă asta, dar a continuat cu acelaşi gest. I-am spus «dacă te deranjează scaunul, ridică-te în picioare şi lasă-l deoparte». În acel moment a început să îmi vorbească la per tu, continuând să îl trântească. M-am apropiat de ea şi i-am tras scaunul într-o parte, spunându-i că, dacă o deranjează, atunci să stea în picioare. S-a enervat şi a început să ţipe, să dea din mâini.

Mi-am dat seama că ceva nu e în regulă şi am încercat să o liniştesc, fiindcă nu avea nimeni nimic cu ea. Am rugat-o să stea la oră liniştită dacă doreşte, însă nu mă înţelegeam deloc cu ea. Eu nu am agresat-o pe această fetiţă şi nici eu nu am fost agresată de ea. Mi-am dat seama că are o problemă, astfel că, la finalul orei, am vorbit cu ea să aflu ce se întâmplă. Am rugat-o să vină cu părinţii la şcoală, mi-a spus că tata nu vine, că mama nu poate, că sunt divorţaţi şi aşa mai departe”, a declarat profesoara pentru publicaţia menţionată.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Acuzații de folosire a influenței în școlile din Sectorul 2, pentru câștigarea de contracte, la adresa coordonatorului pe București al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Eugen Ilea. Acesta respinge criticile și susține că a promovat „un program de sănătate prin alimentație” / Primarul Radu Mihaiu: Nu accept sub nicio formă vreo „mânărie”

Reprezentantul Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar – București, Eugen Ilea, a fost acuzat în ședința publică a Consiliului Local Sector 2 de Lenuța Popescu, consilier local…
Vezi articolul

Reprezentanții elevilor condamnă modul în care vor fi folosiți banii obținuți la rectificarea bugetară din Educație: „Toate aceste fonduri au ca destinație învățământul superior”

Consiliul Național al Elevilor „condamnă modul în care Ministerul Educației și Cercetării a prioritizat destinația fondurilor obținute suplimentar la rectificarea bugetară”, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Reprezentanții elevilor susțin…
Vezi articolul