Primul inspector general demis de noul ministru al Educației: șefa Inspectoratului Școlar București, Ioana Mihaela Neacșu (PSD), înlocuită cu Liliana Fedorca (PNL)

35.544 de vizualizări
Inspectorul școlar general din București a fost demis, anunță HotNews.ro. Ioana Mihaela Neacșu este membru PSD și ocupa această funcție din anul 2018. În locul său a fost numită Liliana Toderiuc-Fedorca. Este prima demitere a unui inspector general școlar din mandatul actualului ministru al Educației, Monica Anisie.

Numele Mihaelei Neacșu a fost vehiculat pentru funcția de ministru al Educației după ce în luna august Ecaterina Andronescu a fost demisă de Viorica Dăncilă, în urma declarațiilor făcute cu privire la cazul Caracal.

Din 2016, Ioana Mihaela Neacșu este și consilier general al Municipiului București din partea PSD, post pe care l-a deținut în paralel cu șefia ISMB. Neacșu a fost numită la șefia ISMB în 2018, după ce fostul inspector școlar general Ionel Florian Lixandru a fost numit secretar de stat la Ministerul Educației.

În locul Ioanei Neacșu a fost numită Liliana Toderiuc – Fedorca, în prezent membru PNL, apropiată a ministrului Educației Monica Anisie, până acum inspector general adjunct la București.

FOTO: ismb.ro/Liliana Fedorca


2 comments
  1. Primul inspector general demis este cel de la Ialomița, încă de luni, 11 noiembrie.A fost demis un profesionist, Simona Tonț, fără afiliere politică, pentru a fi numita Barcari Luminița, membră PNL, prietena doamnei ministru.

    1. Dna Popescu, nu mai împrăștiați știri false, aduceți dovezi în afirmațiile dvs!
      Dna Luminița Barcari a fost repusă în drepturi, iar dna Simona Tonț era doar interimar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
elevi, întrerupere a școlii

Sesizarea președintelui Iohannis privind legea care condiționează educația sexuală în școală de acordul părinților va fi discutată de Curtea Constituțională în 16 septembrie, după începutul anului școlar

Sesizarea președintelui Iohannis privind legea care condiționează educația sexuală în școală de acordul părinților va fi discutată de Curtea Constituțională în 16 septembrie, la două zile după începerea anului școlar.…
Vezi articolul