Primul inspector general demis de noul ministru al Educației: șefa Inspectoratului Școlar București, Ioana Mihaela Neacșu (PSD), înlocuită cu Liliana Fedorca (PNL)

Inspectorul școlar general din București a fost demis, anunță HotNews.ro. Ioana Mihaela Neacșu este membru PSD și ocupa această funcție din anul 2018. În locul său a fost numită Liliana Toderiuc-Fedorca. Este prima demitere a unui inspector general școlar din mandatul actualului ministru al Educației, Monica Anisie.

Numele Mihaelei Neacșu a fost vehiculat pentru funcția de ministru al Educației după ce în luna august Ecaterina Andronescu a fost demisă de Viorica Dăncilă, în urma declarațiilor făcute cu privire la cazul Caracal.

Din 2016, Ioana Mihaela Neacșu este și consilier general al Municipiului București din partea PSD, post pe care l-a deținut în paralel cu șefia ISMB. Neacșu a fost numită la șefia ISMB în 2018, după ce fostul inspector școlar general Ionel Florian Lixandru a fost numit secretar de stat la Ministerul Educației.

În locul Ioanei Neacșu a fost numită Liliana Toderiuc – Fedorca, în prezent membru PNL, apropiată a ministrului Educației Monica Anisie, până acum inspector general adjunct la București.

FOTO: ismb.ro/Liliana Fedorca

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO: RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii
  1. Primul inspector general demis este cel de la Ialomița, încă de luni, 11 noiembrie.A fost demis un profesionist, Simona Tonț, fără afiliere politică, pentru a fi numita Barcari Luminița, membră PNL, prietena doamnei ministru.

    1. Dna Popescu, nu mai împrăștiați știri false, aduceți dovezi în afirmațiile dvs!
      Dna Luminița Barcari a fost repusă în drepturi, iar dna Simona Tonț era doar interimar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Subiecte Simulare clasa a VIII-a: Poezie de Șt. O. Iosif și compunere despre o întâmplare la muzeu, printre subiectele de la Limba și literatura română, simularea evaluării naționale 2019

Subiectele de Limba română pe care elevii de clasa a VIII-a le-au avut de rezolvat la simularea din această dimineață sunt structurate în două mari cerințe. Primul subiect le cere…
Vezi articolul

Florian Bichir, conferențiar de la Universitatea de Apărare, a postat pe Facebook un selfie în care apare imaginea lui Ion Antonescu. Institutul ”Elie Wiesel”: ”Postarea reprezintă o provocare la adresa instituțiilor statului”

Un cadru didactic de la universitatea care pregătește viitorii șefi ai Armatei a ales să-și exprime, pe Facebook, solidaritatea cu cei care stau acasă în perioada Stării de Urgență postând…
Vezi articolul