Primul inspector general demis de noul ministru al Educației: șefa Inspectoratului Școlar București, Ioana Mihaela Neacșu (PSD), înlocuită cu Liliana Fedorca (PNL)

35.514 vizualizări
Inspectorul școlar general din București a fost demis, anunță HotNews.ro. Ioana Mihaela Neacșu este membru PSD și ocupa această funcție din anul 2018. În locul său a fost numită Liliana Toderiuc-Fedorca. Este prima demitere a unui inspector general școlar din mandatul actualului ministru al Educației, Monica Anisie.

Numele Mihaelei Neacșu a fost vehiculat pentru funcția de ministru al Educației după ce în luna august Ecaterina Andronescu a fost demisă de Viorica Dăncilă, în urma declarațiilor făcute cu privire la cazul Caracal.

Din 2016, Ioana Mihaela Neacșu este și consilier general al Municipiului București din partea PSD, post pe care l-a deținut în paralel cu șefia ISMB. Neacșu a fost numită la șefia ISMB în 2018, după ce fostul inspector școlar general Ionel Florian Lixandru a fost numit secretar de stat la Ministerul Educației.

În locul Ioanei Neacșu a fost numită Liliana Toderiuc – Fedorca, în prezent membru PNL, apropiată a ministrului Educației Monica Anisie, până acum inspector general adjunct la București.

FOTO: ismb.ro/Liliana Fedorca


2 comentarii
  1. Primul inspector general demis este cel de la Ialomița, încă de luni, 11 noiembrie.A fost demis un profesionist, Simona Tonț, fără afiliere politică, pentru a fi numita Barcari Luminița, membră PNL, prietena doamnei ministru.

    1. Dna Popescu, nu mai împrăștiați știri false, aduceți dovezi în afirmațiile dvs!
      Dna Luminița Barcari a fost repusă în drepturi, iar dna Simona Tonț era doar interimar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Universitatea din București: Cazul lectorului Aurel Jean Andrei, condamnat cu suspendare în dosarul retrocedărilor fictive, va fi luat în discuție de Senatul Universității

Senatul Universității din București va lua în discuție cazul lectorului Aurel-Jean Andrei, care a fost condamnat la 2 ani cu suspendare în dosarul retrocedărilor fictive din Constanța, a anunțat Universitatea din București, într-un…
Vezi articolul

Gafă a consilierului Premierului Ciucă pe Educație, după ce a citit mesajul de 4 pagini al prim-ministrului României la un eveniment pentru profesori: Am făcut exact ce uram în școală, să citesc referate

Consilierul premierului Ciucă pe Educație, Sorin Costreie, a citit mesajul de 4 pagini al prim-ministrului Nicolae Ciucă, la Gala SuperTeach 2022, eveniment organizat cu ocazia Zilei Copilului. După ce a terminat…
Vezi articolul