Inspectorul școlar din Argeș, Elena Murguleț, despre acuzațiile Alinei Gorghiu că ar fi înscris elevi în PNL: Sunt alegeri interne în partid, suntem în echipe diferite și cum n-a putut să îmi găsească neconformități cu ce fac eu la inspectorat, a găsit de cuviință să îmi arunce pe spate lucruri de genul acesta

3.470 de vizualizări
elevi la alegerile interne
Sursă foto: concretmedia.ro / Elena Liliana Murguleț
“Sunt alegeri interne în partid, suntem în echipe diferite și cum n-a putut să îmi găsească neconformități cu ce fac eu la inspectorat, a găsit de cuviință să îmi arunce pe spate lucruri de genul acesta”, a declarat pentru Edupedu.ro inspectorul general al ISJ Argeș, Elena Murguleț. Reacția vine după ce senatoarea PNL Alina Gorghiu a cerut demiterea ”de urgență” a inspectoarei, acuzând-o că ar fi înscris elevi de liceu în partid.

Contactată de EduPedu.ro, Inspectorul Școlar General Elena Murguleț a negat acuzațiile: “Vă spun că sunt mai mult decât sunt siderată. Eu sunt un om care prețuiește copilul, elevul. Eu nu amestec lucrurile. Dacă doamna preia informații pe care nu le poate proba, pe care nu le poate asocia cu mine, atunci este o problemă”.

Motivul acuzațiilor lansate de Alina Gorghiu, crede Elena Murguleț, este că “suntem așezați în perspective diferite, sunt alegeri interne în partid, cu siguranță în echipe diferite și cum n-a putut să îmi găsească neconformități cu ce fac eu la inspectorat, au găsit de cuviință să îmi arunce pe spate lucruri de genul acesta”.

Rep.: Senatorul PNL Alina Gorghiu a afirmat că dorește demiterea dumneavoastră sub premisa că ați fi înscris elevi de liceu în partid.

Elena Murguleț: Doamna Gorghiu a verificat lucrul acesta? Ați întrebat-o? Ați întrebat-o pe doamna Gorghiu dacă a verificat această premisă?

Rep.: De principiu, sunteți de acord cu practica obligării profesorilor să voteze într-un fel sau altul…?

Elena Murguleț: De principiu, eu vă spun lucrul următor: sunt aici inspector școlar general de 10 luni de zile, am făcut lucruri foarte bune pentru sistem, sistemul a văzut exact ce tip de activitate desfășor eu la ISJ, niciodată nu am amestecat activitatea mea din plan profesional cu activitatea mea din plan politic pentru că eu sunt un om cu o carieră respectabilă în spate și nu am să permit niciodată nimănui, indiferent cum se numește, să lanseze niște acuzații false complet care să îmi pună activitatea în umbră. Deci eu vă spun că acuzațiile pe care le face doamna nu au absolut nicio legătură cu mine; absolut niciuna.

Am văzut și eu (n. red. acuzațiile) și vă spun că sunt mai mult decât sunt siderată. Eu sunt un om care prețuiește copilul, elevul. Eu nu amestec lucrurile. Dacă doamna preia informații pe care nu le poate proba, pe care nu le poate asocia cu mine, atunci este o problemă.

Rep.: Vi s-a cerut vreodată de când sunteți politician să înscrieți elevi în partid, chiar și rugată de altcineva?

Elena Murguleț: Niciodată. Sunt un profesor serios, un om serios, eu nu amestec lucrurile. Pentru asta sunt siderată. Niciodată, nu mi-a cerut nimeni nimic. Nu înțeleg acest subiect.

Rep.: Martor al înscrierilor, de către altcineva, ați fost?

Elena Murguleț: Niciodată, nu, tocmai, ăsta este motivul pe care mine mă înspăimântă – să construiești o imagine bazată pe minciună, nu știu… Ori îți arată disperarea, ori îți arată faptul că ești complet neprofesionist și că te joci cu opinia publică și cu vorbele.

Rep.: Totuși, de ce a spus Alina Gorghiu că vrea să vă demită? De ce v-a acuzat de așa ceva?

Elena Murguleț: Vă dați seama că acum suntem așezați în perspective diferite, sunt alegeri interne în partid, cu siguranță în echipe diferite și cum n-a putut să îmi găsească neconformități cu ce fac eu la inspectorat, au găsit de cuviință să îmi arunce pe spate lucruri de genul acesta.

Rep.: Știți câți elevi sunt înscriși în partide sau ați mai auzit vreodată de o situație în care elevi sunt înscriși în partid?

Elena Murguleț: Încă o dată vă spun, nu cunosc acest subiect, nu îl cunosc, vă spun cu inima pe inimă. În partid se înscrie fiecare voluntar, iar eu nu am avut niciodată discuții despre înscrierea copiilor în partid. În primul rând, copiii nu se înscriu în partid. Trebuie să fii major ca să te înscrii. (…)

Sunt profesor din 1993. Credeți că eu aș face o asemenea greșeală? Prinde o minciună, iar pentru mine este un semn de întrebare – cum putem lansa cu o așa lejeritate astfel de informații? Sper să reușesc să am o conferință de presă căci eu sunt în afara unor astfel de acuzații. Nu știu despre ce se vorbește aici.

Rep.: Cum ați reacționa dacă vreodată vi s-ar spune să faceți așa ceva?

Elena Murguleț: Dar nu aș face niciodată așa ceva. Eu știu să îmi delimitez foarte clar responsabilitățile. Am aplecare strict pentru lucrurile care țin de instituția pe care o reprezint. În rest, viața politică e altceva. Sunt două lucruri diferite; că este aceeași persoană, peste tot se întâmplă la fel. Dar eu nu îmi bat joc de cariera mea”.

Context: În Partidul Național Liberal au loc alegeri interne. Ieri la filiala Argeș a PNL au avut loc alegeri pentru șefia acesteia. Elena Murguleț a susținut un alt candidat, decât cel susținut de Alina Gorghiu.

Sursă foto: concretmedia.ro / Elena Liliana Murguleț


2 comments
  1. Madam Gheorghiu a luat-o razna de la o vreme, se joaca de-a Ana Pauker a unui grup de papusari. A propus o lege sa se dea 2 miliarde la fiecare elev si in rest numai portavocea porcariilor si agendelor servite. Ca aia care dau legi despre Educatie cum viseaza noaptea, dar ei nu stiu nici ce e aia examen de titularizare, de exemplu. Parlamentari care nu se pricep la nimic.

  2. Trebuia să o întrebați dacă i se pare deontolgic să lase baltă examenele naționale și bacul pentru a se ocupa de campanii politice…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Părinți „racolați” să-și retragă copiii din școală în favoarea homeschooling, pe „filiera bisericilor neoprotestante” – acuză un fost inspector: Organizațiile fac promisiuni fără acoperire juridică / Ministerului Educației „probabil îi e frică să spună că numărul copiilor în afara sistemului e de ordinea miilor sau a zecilor de mii”

Ministerului Educației condus de Ligia Deca „probabil că îi este frică să spună că numărul copiilor care sunt în afara sistemului este de ordinea miilor sau a zecilor de mii”,…
Vezi articolul

Recomandări pentru populație, după ridicarea stării de alertă: Purtarea măștii în școli, grădinițe, universități / Dacă sunt mai multe cazuri pozitive într-o clasă, direcțiile de sănătate publică pot decide suspendarea orelor pentru câteva zile

Toate restricțiile aplicate în starea de alertă vor fi ridicate din această noapte, 8 martie, de la miezul nopții, pe teritoriul României. Ministrul Sănătății recomandă totuși purtarea măștii în anumite…
Vezi articolul