Institutul Cantacuzino participă la diagnosticarea COVID-19

1.083 de vizualizări
Foto: OMS
Specialiştii Laboratorului infecţii respiratorii virale din Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino” au efectuat, în perioada 12 – 16 martie, teste de diagnostic molecular pentru aproximativ 1.000 de probe recoltate de la persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, la solicitarea Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă adresată Ministerului Apărării Naţionale, transmite Agerpres.

Anunțul că Institutul Cantacuzino participă la diagnosticarea COVID-19 a fost făcut de către institutul care a trecut în 2018 în subordinea Ministerului Apărării.

Potrivit unui comunicat al institutului, Laboratorul infecţii respiratorii virale este acreditat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii încă din anul 1969 şi este Centru Naţional de Referinţă pentru gripă în România.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ‘Cantacuzino’ contribuie, alături de celelalte unităţi sanitare, la creşterea capacităţii de diagnosticare a COVID-19 pe teritoriul României“, se arată în comunicatul citat de Agerpres.

 


1 comment
  1. Reluarea producerii polidinului ar fi esentială in aceste momente ! De ce nu se finantează aceasta linie de productie de forurile competente ?!
    Va rog să publicati acest comentariu chiar dacă a fost făcut si de altii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Robert Chiș-Ciure, neurocercetător român la International Centre for Neuroscience and Ethics: O poziție academică permanentă într-o universitate din România, pentru un profesor asistent, se plătește cu 3.500 de lei net, în București. Cum putem avea cercetare cu un asemenea salariu de debut?

Cum poate avea România cercetare dacă un profesor asistent debutant, într-o universitate din București, primește un salariu de 3.500 de lei net, spune cercetătorul român Robert Chiș-Ciure. Acesta a participat…
Vezi articolul

Principalul program de lucru Orizont Europa pentru 2021-2022, ce prevede finanțări de 14,7 miliarde euro pentru digital, combaterea schimbărilor climatice și refacerea economică, a fost adoptat de Comisia Europeană

Comisia Europeană a adoptat principalul programul de lucru al Orizont Europa, pentru perioada 2021-2022, ce descrie obiectivele și zonele de interes care vor primi, în total, finanțări de 14,7 miliarde…
Vezi articolul

Ministrul Educației anunță că inventariază toate aparatele de testare pentru coronavirus, “din cadrul universităților și institutelor de cercetare, pentru a le pune la dispoziția Ministerului Sănătății”

“Vreau să vă anunț că am luat măsura să inventariez toate PCR-urile [aparate cu care se fac testele pentru COVID-19] din cadrul universităților și institutelor de cercetare, pentru a le…
Vezi articolul