Cine este Bogdan Ivan, propus de PSD pentru postul de ministru al Cercetării și Digitalizării: unul dintre cei mai tineri parlamentari, cu doctorat luat sub coordonarea lui Vasile Dîncu / Marcel Ciolacu: E cel mai tânăr om din echipă

6.106 vizualizări
Foto: captura PSD
PSD îl propune pentru postul de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) pe Bogdan-Gruia Ivan, potrivit listei de miniștri nominalizați de partidul premierului Marcel Ciolacu, publicată marți seara de G4Media.ro. Ivan, care urmează să preia portofoliul de la liberalul Sebastian Burduja, este unul dintre cei mai tineri parlamentari. El a fost propulsat în Parlament din zona Bistrița și devenit doctor în domeniul sociologiei, avându-l coordonator pe unul dintre liderii social-democrați, Vasile Dîncu.
  • Numele lui Bogdan-Gruia Ivan era, marți dimineață, vehiculat intens pentru portofoliul Cercetării și Digitalizării, un altul fiind cel al lui Alexandru Petrescu, fost ministru în guvernele PSD.

La prezentarea membrilor cabinetului, premierul desemnat Marcel Ciolacu a spus despre el „Bogdan Gruia e intr-adevăr cel mai tânăr om din echipă.“

Bogdan Ivan, în vârstă de numai 32 de ani, a devenit deputat PSD în 2020, după ce, în precedenții opt ani, a fost consilier al președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, post deținut din 2012 de unul dintre cei mai vechi și influenți baroni locali ai PSD, Emil Radu Moldovan, după cum reiese din CV-ul publicat pe site-ul Camerei Deputaților.

În Parlament, în pofida lipsei de experiență, a obținut o funcție de conducere – aceea de vicepreședinte în Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților (februarie 2021), în condițiile în care CV-ul său nu indica o aplecare spre acest domeniu. El a fost, inițial, secretar în cadrul aceleiași comisii.

Activitățile lui Bogdan Ivan, menționate în CV, indică o înclinare spre domeniul social, cu o formare preponderent sociologică.

Pe când lucra pe post de consilier la CJ Bistrița-Năsăud, a participat și la un proiect privind “Dezvoltarea de strategii și politici pentru a acorda șanse egale copiilor aparținând grupurilor vulnerabile”.

Iar studiile au început în domeniul administrației publice și continuă, acum, cu studii doctorale în domeniul sociologic. Mai precis:

  • A obținut o licență în teorii organizaționale și administrație publică la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (2009-2012), cu un master în comunicare și relații publice la aceeași facultate (2012-2014)
  • Din 2016, a fost student doctorand la Școala Doctorală de Sociologie, Universitatea din București, cu o teză de doctorat pe tema “Aspecte ale specificului organizațional al României, Modele socio-organizaționale de actualizare a politicilor de resurse umane în rândul funcționarilor publici”. A obținut titlul de doctor în septembrie 2022.
  • Potrivit ultimei declarații de avere (2022), pe lângă veniturile de parlamentar – 137.000 de lei anual – el deținea criptomonede și alte active din universul cripto în valoare totală, la acea dată, de peste 18..000 de dolari. De atunci, piața cripto a suferit o corecție brutală.

Noul ministru ar urma să preia portofoliul Cercetării/Digitalizării în plin proces de reorganizare a acestei instituții, lansat primăvara aceasta sub ministrul Sebastian Burduja. Potrivit G4Media, Burduja (PNL) urmează să preia Ministerul Energiei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Nimic despre Cercetare în capitolul “Cercetare și Digitalizare” din programul guvernului Ciolacu, prezentat de PSD / Prioritățile în domeniu, inclusiv o nouă lege a cercetării, sunt prezentate însă în programul de guvernare depus la Parlament

Domeniul cercetării românești, care aștepta, chiar, o nouă lege dedicată, dar și o creștere substanțială a finanțării în anii următori, nu este abordat în niciun fel în capitolul despre “Cercetare…
Vezi articolul