Institutul Cantacuzino participă la diagnosticarea COVID-19

1.083 de vizualizări
Foto: OMS
Specialiştii Laboratorului infecţii respiratorii virale din Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino” au efectuat, în perioada 12 – 16 martie, teste de diagnostic molecular pentru aproximativ 1.000 de probe recoltate de la persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, la solicitarea Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă adresată Ministerului Apărării Naţionale, transmite Agerpres.

Anunțul că Institutul Cantacuzino participă la diagnosticarea COVID-19 a fost făcut de către institutul care a trecut în 2018 în subordinea Ministerului Apărării.

Potrivit unui comunicat al institutului, Laboratorul infecţii respiratorii virale este acreditat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii încă din anul 1969 şi este Centru Naţional de Referinţă pentru gripă în România.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ‘Cantacuzino’ contribuie, alături de celelalte unităţi sanitare, la creşterea capacităţii de diagnosticare a COVID-19 pe teritoriul României“, se arată în comunicatul citat de Agerpres.

 


1 comment
  1. Reluarea producerii polidinului ar fi esentială in aceste momente ! De ce nu se finantează aceasta linie de productie de forurile competente ?!
    Va rog să publicati acest comentariu chiar dacă a fost făcut si de altii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Metodele de învățare ale elevilor – primul apel în proiectul de cercetare în care directorii de școli pot înscrie gimnaziile și liceele din România și Republica Moldova, până pe 8 martie / Profesoara Monica Mocanu: Un program „cu birocrație minimă” ce va prezenta „lucruri de bază despre cum învață copiii noștri”

Directorii de școli și licee din România și Republica Moldova pot înscrie școlile într-un program de cercetare și dezvoltare școlară numit „Școala mai aproape”, lansat de platforma educațională Teleskop. Programul…
Vezi articolul

Noaptea Cercetătorilor Europeni 2024. Muzee și campusuri universitare deschise, experimente și întâlniri cu oameni de știință în 21 de orașe din țară, vineri, 27 septembrie

Noaptea Cercetătorilor Europeni, eveniment dedicat promovării științei și cercetării, se desfășoară, vineri, 27 septembrie, în universități și instituții din 25 de țări, anunță un comunicat de presă emis de Comisia…
Vezi articolul

EXCLUSIV Universitățile vor putea preda online de anul viitor, spune ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu: Activitățile online și ponderea lor pe fiecare domeniu și diferențiat la licență, master sau doctorat vor fi prevăzute în noi standarde care vor fi elaborate de ARACIS într-un termen de 90 de zile

Universitățile vor putea preda online începând de anul viitor, spune ministrul Educației, care a declarat pentru Edupedu.ro că pentru ca aceste cursuri online să fie recunoscute și finanțate de stat…
Vezi articolul

VIDEO “Sentimentul e că nimănui nu-i pasă de cercetare” – ministrul Ciprian Teleman după audierile din Comisia pentru știință și tehnologie din Parlament / 2 miliarde de euro din PNRR ar “compensa” bugetul de 0,14% din PIB pentru cercetare

“Sentimentul cu care am ieșit din comisie este că nimănui nu-i pasă de cercetare”, a spus ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării joi, după ce a ieșit din audierile din Comisia…
Vezi articolul