Învățătoarea din Câmpulung Moldovenesc, acuzată că a lovit un copil, este nevinovată, conform anchetei școlii / Părinții celorlalți copii o susțin

3.527 de vizualizări
Foto: © Canettistock | Dreamstime.com
Învățătoarea din Câmpulung Moldovenesc, acuzată în urmă cu o săptămână de agresarea unui elev care a ajuns la doctor cu vânătăi pe corp, este nevinovată, potrivit anchetei școlii, informează Euronews. Mai mult, și unii părinți susțin nevinovăția învățătoarei, iar raportul anchetei spune că problema este la „comportamentul elevului, care deranjează activitatea de la clasă”, conform aceleiași surse.

Săptămâna trecută, pe 11 ianuarie, mama copilului de șapte ani a acuzat-o pe învățătoare că i-a agresat băiatul fizic și verbal. Mama a mers la Institutul de Medicină Legală (IML) și a obținut un certificat medico-legal care atestă că fost lovit și zgâriat copilul. Părinții susțineau la acea vreme că directoarea școlii a încercat să-l intimideze pe copil și să ascundă faptele, iar inspectorul școlar adjunct spune că „s-au ajuns la niște concluzii prin care nu se confirmă faptul că a fost lovit copilul”.

Conform sursei citate, ancheta școlii a ajuns la concluzia „că fapta descrisă în plângere nu există” și că „pentru întregul colectiv didactic este regretabilă popularitatea negativă și prejudiciul de imagine adus unității de învățământ prin nerespectarea prezumției de nevinovăție”. În prezent mai sunt în desfășurare o anchetă a inspectoratului școlar Suceava și o anchetă penală realizată de poliție.

În plus, acum, părinții elevilor din clasă susțin învățătoarea și au emis un comunicat în care scriu că “nevinovăția doamnei” “cu siguranță o să fie dovedită” și că “toți cei 27 de copii din Clasa Pregătitoare (despre care familia I. susține că s-ar fi aflat de față la presupusele agresiuni) neagă cu ardoare că s-ar fi întâmplat vreun incident”.

Comunicatul a fost primit și de EduPedu.ro. Îl redăm mai jos, integral, în forma în care a fost primit:

“Părinții Clasei Pregătitoare de la  Școala Gimnazială „ Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc , formulăm prezentul

COMUNICAT

     Am rămas oripilați de amploarea acestui scandal, ca urmare a tuturor articolelor apărute .

     Credem în nevinovăția doamnei învățătoare și cu siguranță că aceasta o să fie dovedită.

      În sprijinul celor afirmate dorim să punctăm următoarele:

1.Toți cei 27 de copii din Clasa Pregătitoare (despre care familia I. susține că s-ar fi aflat de față la presupusele agresiuni ) neagă cu ardoare că s-ar fi întâmplat vreun incident, care să confirme că a existat vreo agresiune fizică, verbală, psihologică sau de orice altă natură, din partea doamnei învățătoare din prima zi de școală până la data prezentului comunicat.

2.Copiii noștri care ne comunică în fiecare zi absolut tot ce se întâmplă la școală , chiar dacă sunt mici, ar fi semnalat presupusul incident acasă sau orice alt incident neconform cu activitățile specifice școlii.

3.Copilul care se presupune că a fost agresat, a schimbat nenumărate grădinițe și cadre didactice.Din dicuțiile comunității restrânse a municipiului Câmpulung Moldovenesc am înțeles că părinții minorului au mai lansat acuzații și în trecut tot pentru fapte de agresiune împotriva cadrelor didactice, iar presupusele agresiuni nu au fost confirmate.

4.În data de 12.01.2023 în cadrul anchetei Inspectorarului Județean Școlar Suceava au fost convocați toți părinții împreună cu copiii din Clasa Pregătitoarea de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă“ Câmpulung Moldovenesc. Menționăm că la ora 14:00 au fost  cu toții prezenți.

     Copiii au fost însoțiți de părinții acestora pentru a fi ascultați de către inspectorul desemnat.

     Fiecare copil a fost ascultat individual , în prezența reprezentantului legal într-un interval de aproximativ 15-20 minute pentru a se stabili adevărul cu privire la presupusele fapte de agresiune, iar fiecare părinte a completat chestionar scris, individual, în scopul aflării adevărului.

      Singurul care a lipsit, a fost chiar copilul familiei I., deși  acesta în data de 12.01.2023 a fost prezent la toate orele de curs , în intervalul 08:00-12:00 .

       Familia I. s-a programat la discuția cu reprezentantul I.S.J Suceava la ora 16:00 ,după cum am observat din lista de așteptare formulată.

       La ora 16:00 s-au prezentat doar părinții copilului, motivând că acesta este bolnav, deși considerăm că ar fi fost în interesul acestora să îl aducă pe copil,  să fie și el ascultat pentru aflarea adevărului. I-am solicitat domnului inspector că dorim să fie exprimat și punctul de vedere al minorului, nu doar al părinților acestuia.

    Din momentul formulării acuzațiilor de către familia I.,activitatea de la clasă nu a fost în nici un fel influențată, iar doamna învățătoare a dat dovadă de profesionalism ca întotdeauna în desfășurarea procesului de educație.

Noi părinții ne  punem speranță în organele abilitate pentru stabilirea adevărului.

Cu stimă colectivul Clasei de părinți Pregătitoare”.

Euronews România mai notează că, părinților de la clasele ciclului primar, conducerea școlii le-a trimis un chestionar de evaluare a gradului de satisfacție, în care aceștia au răspuns, printre altele, că sunt foarte mulțumiți de atmosfera prietenoasă și caldă de la clasă. Mama copilului agresat a declarat că părinții erau prezenți atunci când cadrul didactic ar fi ridicat vocea la ea și îi spunea că băiatul “are probleme cu nervii” și că “nu este normal”. Acum, mai susține mama copilului presupus agresat, ceilalți părinți încearcă să mușamalizeze cazul, deși “multe dintre mămici știu că i-a pocnit și pe ai lor”.

Foto: © Canettistock | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
O învățătoare este acuzată că a agresat un copil de 7 ani, în timpul orelor. Legiștii confirmă că elevul avea urme de zgârieturi și lovituri pe corp, dar Inspectoratul școlar Suceava contrazice certificatul medico-legal și spune că nu se confirmă că a fost lovit copilul

5 comments
 1. Ce pupincuriști: ”colectivul Clasei de părinți Pregătitoare”! Unde ați auzit de această entitate? ați înregistrat-o la Registrul comerțului!
  Suferința unui copil nu poate fi înăbușită de complicitatea câinească a ”colectivului” comunisto-heirupist!

  1. Se vede ca esti un retardat. Orice clasa are reprezentati 3 parinti numita comisia de parinti ai clasei respective.
   COmisiile de parinti ai claselor pe toata scoala formeaza Consiliul Parintilor pe scoala si au membrii in consiliul administrativ ai unitatii de invatamant.
   Ma pis pe tine , retardatule si pe toti monstrii de pramatii cacate de parinti autisti ca tine , retardati si prosti pana la cer, dar cu drept de opinie si libera exprimare. Taci dracului si nu mai deschide gura aia de retardat borac

 2. Prezumția de nevinovăție, din câte știu eu, înseamnă ca oricine este considerat nevinovat până ce se dovedește că este vinovat, într-o situație specifică bineînțeles.
  Cu alte cuvinte, nevinovăția nu se dovedește ci doar vinovăția.
  Gândirea că ar fi necesar cumva să ne dovedim nevinovăție a fost introdusă în mentalitatea românilor (și nu numai) prin îndoctrinare ideologică socialistă.

 3. Sistemul de mușamalizare a abuzurilor și intimidare din școli funcționează foarte bine în școlile politizate.
  Inspectorul și pupincuriștii care susțin bullyingul consideră că așa se anchetează faptele; uitând de prevederile legale. Oricum, cățeii politici din inspectorat au concluzionat prin antepronunțarea anterioară acestei așa-zise anchete. Ce om normal la cap crede că dictarea dată în fața inspectorului ”desemnat” are vreo valoare? Bine, poți să scrii orice, pentru că este anonimă, doar față de ceilalți părinți…
  Suferința unui copil nu poate fi interpretată de către slugarnicii ”abonați la fundul doamnei” – adică cei care colectează și oferă șpăgăria.
  Lăsați poliția să-și facă datoria, iar dacă aveți sufletul curat, mergeți să dați o declarație la detectorul de minciuni, nu clevetiți în gașcă. Sunt sigur că ”duamna” nu este la prima ispravă de acest fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like