O învățătoare este acuzată că a agresat un copil de 7 ani, în timpul orelor. Legiștii confirmă că elevul avea urme de zgârieturi și lovituri pe corp, dar Inspectoratul școlar Suceava contrazice certificatul medico-legal și spune că nu se confirmă că a fost lovit copilul

2.199 de vizualizări
Foto: © Fedecandoniphoto | Dreamstime.com

Elevul de 7 ani a mers împreună cu mama sa pentru a o confrunta pe învățătoare, pe care o acuză că a lovit copilul în timpul orelor, în data de 12 decembrie 2022. Discuția dintre învățătoare și copilul agresat a fost înregistrată în biroul directoarei.

Copil: „Și nu poți să spui că nu m-ai lovit, am dovezile pe mine.”

Învățătoare: „Unde te-am lovit?”

Copil: „Aici și aici.

Învățătoare: „Cu ce te-am lovit?”

Copil: „Cu mâna.”

După incident, ajuns acasă cu lovituri vizibile, mama a mers cu copilul la medicina legală, unde au obținut un certificat pe care scrie că prezenta echimoze, excoriaţie şi tumefacţie, leziuni ce necesită patru, cinci zile de îngrijiri medicale pentru vindecare și care „s-au putut produce prin lovituri cu mijloace contondente și zgâriere cu mâna”. Pusă în fața acuzațiilor, pe înregistrare, învățătoarea neagă că l-ar fi bătut pe copil.

Mamă: „Îmi este greu să mă uit la dumneavoastră, nu sunteți umană, nu se face așa ceva doamnă. Nu se poate să facă așa ceva unui copil. Din prima zi l-ați trântit, l-ați trântit de scaun…”

Învățătoare: „Nu, nu.”

Mamă: „Să se facă dreptate, noi am mers la medicul legist, mergem și la poliție.”

Copil: „Nu puteți să spuneți, doamnă, că nu m-ați lovit, că eu am dovezile pe mine, pielea mea e dovada, nu vorbele.”

Învățătoare: „Nu pot să cred că un copil poate să spună asemenea lucru. A fost perioada aceasta de început și eu trebuia să primesc mulțumiri, nicidecum ce am primit, pentru că copilul nu putea să se concentreze mai mult de două ore într-o zi, iar de la a treia oră deja începea circul.”

Totuși, mama copilului povestește că nu ar fi pentru prima dată când se întâmplă agresiunea, și învățătoarea a recunoscut că l-ar fi luat de glugă pe copil la un moment dat: „El mi-a explicat cu lux de amănunte că l-a lovit sub coaste, că-l zgâria, el voia să fugă. A venit copilul și mi-a spus că doamna l-ar fi trântit de scaun, de calorifer și eu am sunat-o pe ea, mi-am dat seama că copilul nu minte, și a recunoscut într-un final, a spus că o acuz de ceva foarte grav și i-am spus că ceva a fost, mi-a spus că l-a luat de glugă, că avea așa un hanorac și că l-ar fi pus în bancă, că nu a auzit că sunase ora”, a declarat mama copilului pentru Euronews.

Inspectoratul școlar spune că nu se confirmă că a fost lovit copilul și a închis ancheta

Inspectoratul Școlar susține că ancheta s-ar fi terminat deja, iar faptele nu s-ar fi produs.

Inspector Școlar general adjunct Petru Crăciun: „S-au ajuns la niște concluzii prin care nu se confirmă faptul că a fost lovit copilul”, a spus inspectorul pentru Euronews.

În schimb, directoarea școlii, care a încercat să ascundă cazul, contrazice inspectoratul și spune că ancheta este încă în desfășurare:

Reporter: „Ce măsuri ați luat la nivel de direcțiune în școală în acest caz?”

Iulia Niță, Directoarea școlii Bogdan Vodă: „Ancheta este în desfășurare. Altceva doriți să mai aflați?”

Reporter: „Ce ați descoperit în legătură cu acest caz?”

Iulia Niță, Directoarea școlii Bogdan Vodă: „Nu sunt în măsură să vă răspund la aceste întrebări deocamdată.”

Poliția a deschis dosar penal pentru purtare abuzivă, iar copilul a fost mutat la altă clasă și merge la psiholog.

Înregistrarea discuției dintre copil, părinte, învățătoare și directoare este în materialul video de mai jos:

Foto: © Fedecandoniphoto | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


1 comment
  1. Inspectoratul școlar județean Suceava, minte cu nerușinare, doar pentru a o proteja pe nemernica aia, care nu are ce căuta la catedră. Cine știe amanta sau nevasta cui o fi pe acolo, de rămâne fixată pe post. Și ăștia cer măriri de salarii și sporuri!🤢🤮. Nu le merită, majoritatea oamenilor din învățământ, cu mici excepții, pentru că se poartă ca niște animale cu copiii. Copiii nu sunt sclavii voștri “stimați” profesori. Voi v-ați ales meseria de dascăl, ca să formați caractere și să le formați viitorul, nu să le distrugeți încrederea în sine. Așa că nu vă mai mirați, de ce vin cu scârbă la școală și stau cu ochii în telefoane, pentru că habar nu aveți de psihopedagogie și nu știți să predați. Mulți dintre voi, distrugeți generații de copii. Și sindicatele vă ignoră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației spune că nu există riscul ca elevii să nu primească manuale la început de an școlar / Sunt totuși câteva cazuri punctuale la clasa a V-a și a X-a unde pentru început vor fi doar în format online, spune secretarul de stat Bogdan Cristescu

Întrebat în conferință de presă dacă toți elevii vor avea manuale școlare la începutul anului, pe 5 septembrie, ministrul a dat asigurări că “nu există riscul ca elevii să nu…
Vezi articolul

Marius Nistor, FSE “Spiru Haret”, după ce Guvernul a făcut oferta de 1.000 de lei creștere salarială brută pentru profesori și 400 pentru personalul nedidactic: Consultăm oamenii, diseară vom da un răspuns. Guvernul vrea să promoveze actul normativ de mâine, ca să intre în vigoare creșterile de la 1 iunie

Liderul de sindicat, Marius Nistor a spus la ieșirea de la negocierile de la Guvern că urmează să consulte liderii de sindicat din teritoriu cu noua ofertă făcută de Guvern:…
Vezi articolul