Iohannis: Voi cere informații despre numirile de șefi ai Inspectoratelor Școlare. Răspunsul Președintelui la scrisoarea sindicatelor din Iași

6.438 de vizualizări
Foto: Facebook Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis a anunțat într-o conferință de presă de la Palatul Cotroceni că va verifica informațiile potrivit cărora Ministerul Educației numește în fruntea Inspectoratelor Școlare Județene membri de partid din PNL. Acesta a fost răspunsul șefului statului dat în urma unei întrebări despre scrisoarea deschisă trimisă lui Klaus Iohannis și premierului Ludovic Orban de către USLIP Iași, sindicat din învățământul preuniversitar, prin care reprezentanții salariaților din Educație semnalau numiri politice în fruntea ISJ-urilor, subiect relatat de Edupedu.ro. Iohannis a mai spus că în prezent se lucrează la o metodologie pentru a organiza un concurs pentru funcția de inspector școlar general în toată țara.

Iată răspunsul președintelui Klaus Iohannis:

Reporter:Printr-o scrisoare Sindicaliștii din Iași reclamă faptul că guvernul PNL numește inspectori școlari județeni din interiorul Partidului Național Liberal, tocmai lucrul pe care dumneavoastră și cei din PNL l-ați reproșat guvernelor anterioare, ca să fac numiri politice în Educație, cum vedeți această situație?

Klaus Iohannis: „Voi verifica situația foarte concretă, dar din câte știu eu până acum nu se fac numiri, ci se fac numiri de interimari care trebuie să funcționeze până la sfârșitul anului școlar. Dacă aceste persoane corespund sau nu postului respectiv este, sigur, o chestiune care trebuie verificată de Ministerul Educației și voi solicita aceste informații.”

Reporter:Nu ar trebui organizate concursuri pentru ocuparea posturilor respective, pentru a se vedea dacă sunt competenți sau nu pentru poziția respectivă?

Klaus Iohannis: „Evident că trebuie organizate concursuri, dar se lucrează chiar în această perioadă la o metodologie de concurs pentru inspectorii școlari generali și, cu siguranță, când ea va fi finalizată se vor organiza aceste concursuri.”

Context: Schimbarea pe criterii politice a inspectorilor școlari “încalcă spiritul proiectului ‘România educată’”, spun sindicaliștii din Iași, care i-au cerut într-o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis să intervină “la nivelul Executivului pentru ca în învățământ să fie promovată depolitizarea”. USLIP Iași i-a amintit liderului de la Cotroceni că, în momentul lansării proiectului prezidențial pe educație, a declarat că “dacă intri într-un ISJ nu există Inspector care să nu aibă carnet de partid”.

SURSA: USLIP Iași

Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iași (USLIP) a menționat în scrisoare o serie de schimbări la șefia inspectoratelor și acuză că la conducerea ISJ Alba, Arad, București, Caraș-Severin, Dâmbovița, Mehedinți, Neamț și Suceava au fost numiți inspectori generali membri ai PNL.

Foto: USLIP Iasi

FOTO: Presidency.ro


2 comments
  1. Același lucru se întâmplă în acest moment și la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură “Marin Drăcea”. Foștii PSD-iști care au lăsat institutul cu datorii de peste 5 milioane de Euro se întâlnesc cu directorul general pus de doamna ministru Anisie. Este vorba de domnii Gheorghe Dumitriu, Viorel Mitroi, Viorel Blujdea, Iovu Biriș.

  2. Ipocrizie fără margini.
    Caz concret la Inspectoratul Școlar Vrancea. La sfârșitul anului 2019, au fost schimbați inspectorii de specialitate dar și inspectorul școlar general adjunct. Dar ce sa vezi, persoanele numite cochetează acum cu PNL după ce în trecut au fost și simpatizanți PSD. USL se întoarce. Interesul poată fesul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Programe de educație financiară pentru profesori, abordarea în școală a noțiunilor de educație financiară, „săptămâna educației financiare” în grădinițe și curs opțional pentru studenți – propuneri din Strategia Națională de Educație Financiară pusă din nou în dezbatere publică, la un an și jumătate de la prima încercare

Ministerul Educației a repus în dezbatere publică Strategia Națională de Educație Financiară 2023-2030, care cuprinde dezvoltarea unor programe de tipul „Săptămâna educației financiare” în grădinițe, includerea şi/sau dezvoltarea unor elemente…
Vezi articolul