Iohannis: Vom amâna începerea anului școlar doar dacă se întâmplă să avem foarte multe cazuri atunci

4.090 de vizualizări
SURSA: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu se pune în discuție amânarea începutului anului școlar, singura excepție fiind o creștere alarmantă a numărului de cazuri imediat înainte de 14 septembrie.

„Dacă se întâmplă să avem foarte multe cazuri atunci când trebuie să înceapă școala, vom amâna începerea anului școlar. Este o decizie care se va lua foarte aproape de data de 14 septembrie. Deocamdată, scenariul pe care-l luăm în calcul este: școala începe pe 14 septembrie”, a declarat Klaus Iohannis la conferința de presă din această seară de la Cotroceni. 

Președintele a listat trei scenarii care se vor folosi descentralizat în țară, în funcție de situația fiecărei școli și localități, decizia fiind la nivelul conducerii școlilor, la nivelul inspectoratelor școlare și a Consiliului local.

Scenariul 1 (verde) – în localitatea respectivă este mai puțin de o persoană, în medie, detectată cu Covid 19 pe zi.

Scenariul 2 (galben) – în localitatea respectivă sunt între una și trei persoane, în medie, detectate cu Covid 19 pe zi.

Scenariul 3 (roșu) – în localitatea respectivă sunt mai mult de trei persoane, în medie, detectate cu Covid 19 pe zi.

Citește și:
Iohannis: Bucureștiul se încadrează în scenariul verde, ca majoritatea localităților din România. Sunt numai 50 de localități care s-ar încadra în scenariul roșu
Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii
 1. Poate observati ipocrizia.
  Nimic despre scenariul galben( ce ironie, nu?)

  Câți copii in clasă?
  Ce distanță?
  A fost asigurată finanțare pt. materiale de igienă, măști, viziere pt. elevi, profesori, personal.
  Se face triaj sau nu?

  Ce sancțiuni riscă părinții care trimit elevii pozitivi in comunitatea școlară?

  Concret, nu bălării.

 2. Știm foarte bine cum au facut si iarna trecută.
  Nu au raportat cazurile de gripă pentru a nu se închide o școală întreagă.
  Au inchis doar clase prin rotație.

  1. La mine nu au închis nimic.Si au venit toți bolnavi morți,cu temperatură și mucii la nas și părinții îi trimiteau la școală.In final am luat și eu gripa de la ei.

   1. Dar stiti de ce? Pentru ca a venit o circulara in care se spunea ca se raporteaza doar absentii gripati cu scutire medicala pe care scrie negru pe alb gripa. Si cum era regula ca pe scutire sa nu se treaca gripa decat dupa test, niciun medic de familie nu a pus diagnosticul. La fel va fi si acum, nu se va risca nineni fara test si pana la proba contrarie, clinic mai mult decat o viroza banala nu poti arata. Si viroza din capul parintelui poate e de fapt covid la copii, care sunt mai rezistenti si nu se manifesta zgomotos. Asa ca aveti dreptate. Pana la urma si eu am luat-o fix in concediu.

  2. Si la clasa copilului meu la fel. Jumatate de clasa bolnava. Nicio masura. Suntem obligati sa ne imbolnavim copiii si nu putem decat sa asistam la aceasta. Si nu numai la gripa. La orice boala: varicela, paduchi. Nu am asteptari ca vor lua vreo masura. Nu mai am nicio asteptare ca vor face ceva in preventia bolii. Doar s-a spus ca se asteapta la focare in scoli si atat. Le asteapta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Camelia Gavrilă, președintele departamentului de educație PSD: Ipoteza lansată de Raluca Turcan privind înghețarea anului școlar decredibilizează guvernarea și inflamează starea de spirit a românilor. Sistemul este capabil să recupereze, materia poate fi esențializată

Declarația vicepremierului Raluca Turcan cu privire la posibilitatea înghețării anului școlar “anulează toate eforturile Ministerului Educației de a menține elevii și profesorii activi și cu un confort psihologic bun în…
Vezi articolul