Italia susține vaccinarea cu prioritate a adolescenților, înaintea deschiderii noului an școlar

243 de vizualizări
Foto: © Geargodz | Dreamstime.com
Guvernul Italiei a îndemnat autoritățile regionale să prioritizeze vaccinarea împotriva Covid-19 pentru categoria de vârstă 12-18 ani, înainte să înceapă noul an școlar, dar și un nou sezon de activități sportive, potrivit Reuters.

Într-o scrisoare adresată autorităților regionale, comisarul special al guvernului Francesco Paolo Figliuolo a cerut regiunilor să permită vaccinarea tinerilor fără rezervare prealabilă, arată sursa citată. Apelul ține cont de faptul că, în Italia, campania de vaccinare intră în responsabilitatea autorităților regionale.

Sursa citată amintește că aproximativ 40% din cei 4,6 milioane de italieni cu vârste sub 19 ani s-au vaccinat cu cel puțin o doză și 23% s-au vaccinat complet.

Premierul Mario Draghi a spus săptămâna trecută că școala va începe, în septembrie, cu prezență fizică la clasă, profesorii fiind obligați să dovedească faptul că sunt imuni la virus.

Foto: Geargodz | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mai multe asociații ale elevilor cer Guvernului să facă “achiziții publice de tablete și abonamente la internet”, pentru școala online, și acuză că “autoritățile au compromis acest an școlar prin tot ce (nu) au făcut”

Patru asociații ale elevilor cer Guvernului “să înceapă în regim de urgență procedura unei achiziții publice de tablete și abonamente la internet”, pentru ca școala online să se deruleze și…
Vezi articolul

BREAKING Ghidul sanitar pentru redeschiderea școlilor, aprobat de miniștii Educației și Sănătății: intrarea în școli, eșalonată pe mai multe uși de acces, purtarea măștii este obligatorie pentru toți elevii și profesorii. Ce se întâmplă dacă apar cazuri de COVID-19

Intrarea în școală se va face eșalonat,  pe mai multe uși de acces, la intervale orare stabilite în funcție de zone sau de clădiri, elevii vor urma trasee prestabilite în…
Vezi articolul