Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol

5.441 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.

Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.

Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

În anul 2019-2020 am avut cea mai mare rată de absolvire din ultimii 5 ani, dar și cel mai mic număr de elevi și studenți înscriși într-o formă de învățământ, potrivit datelor INS. Datele au apărut în contextul în care, în anul 2020, de la vârful Ministerului Educației au fost transmise mesaje de relaxare a evaluării și notării elevilor și studenților.

Declarația completă:

Cîmpeanu: Pot să vă spun că, din numărul total de elevi din România, avem jumătate care au primit note de peste 8.50 și pe care de consecință, sunt încadrați în categoria elevilor…

Moderator: Ceea ce nu s-ar fi întâmplat dacă era cu prezență fizică la școală.

Cîmpeanu: Când te uiți la statistică, ce note au fost la predarea online, notele sunt… E un accident un 9 sau un 8.

Moderator: Ceea ce ne spuneți este terifiant, domnule ministru.

Cîmpeanu: Da, pentru că ne creează o imagine falsă. Atrag atenția asupra acestui pericol, pentru că, dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși. Am depăși cu mult și învățământul finlandez și alte sisteme de învățământ către care ne uităm cu admirație. Asta este situația. Am situația la nivel național, pe fiecare județ în parte, pe fiecare ciclu de învățământ.

Moderator: Și cum explică inspectoratele școlare?

Cîmpeanu: Notele sunt peste jumătate între 8.50 și 10. Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții – sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite. De asta, insist pe a cincea condiție, despre care nimeni nu vorbește, despre platforme dedicate și securizate pentru evaluarea online.”

Declarația ministrului Educației la minutul 8:46:

Foto: © MadhourseDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie.


14 comments
  1. Nu vor online sa nu se vadă ce fac cu copiii. Clar. De ani de zile sunt camere în scoli, in fiecare clasa, și totuși nimeni nu vrea sa accepțe ca părinții sa poată vedea ce se întâmplă cu proprii copii. De ce? Ca sigur ceva abuzuri se întâmplă. Este foarte curios cât de sceptica e lumea in privința vaccinului, ca nu știu ei ce e în vaccin. Insă să isi lase copiii undeva unde nimeni nu răspunde de ei, unde nimeni nu vrea ca părinții copiilor sa vada ce se întâmplă acolo, în acest caz, nu mai sunteți sceptici deloc.

    1. Școala online este la fell de benefica ca și fizic. Cine vrea sa învețe învață oricum. Dacă se dorea o evaluare corecta exista modalități de realizare. Dl Ministru vorbește aiurea. Ce facem cu examenele din facultate care se susțin online. La mijloc sunt interese materiale. Ii doare rău pe ei de educația copiilor noștri. Pana acum nu a fost nicio pandemie și 70% sunt analfabeți funcțional. La ce a folosit prezenta fizica? LA NIMIC!

  2. Aaa, și i ciuda ca notele mari nu au mai fost cumpărate pe bani grei de la profesori?!? Asta e? Mars ba, ca iar începem petițiile cu demiterea ta! De data asta pe bune. Și poate facem și una antivaccinare, asa ca răsturnare de situație pe ultima suta de metrii! Vezi ca nevaccinati sunt 69 %. Comunistule :tu trebuie sa susții progresul și școala inclusiv în format online, nu sa ne boicotezi! Vezi ca acu 2 zile iar a urlat un prof la copiii. Azi o profa de educație fizica a urecheat un copil. Nesimțiților, de aia nu vreți online, sau accesul părinților la camerele scolilor montate, care stau degeaba, sa nu se vadă cum maltratați copiii.

      1. E adevărat ce zice Eu. Am văzut cazul pe Facebook! Indiferent în ce mod a spus el, mai voalat sau mai direct, adevărul e ca foarte multe cazuri de abuz psihic și fizic, sunt în scoli. Întreabă parintii și vei vedea ca nu e unul sa nu fi avut copilul afectat de măcar un abuz în timpul scolii.Asta e adevărul. Asta se ascunde în scoli și nu vor sa vadă Parintii. Și într-adevăr în online, copiii nu mai pot fi abuzați, și nici profii nu mai pot trage mâță de coada, chiar trebuie sa predea în mod civilizat, ca de urla ca disperații, se vede. Transparenta e zero în educație. Păcat, ptr ca exact ce avem noi mai drag sucera:copiii.

    1. Eu, “copii si metri”. Pentru stiinta ta, asa, pe viitor. Nu te uiti la tine cat esti de analfabet? Daca te urechea si maltrata vreun profesor mai aveai sanse si nu ajungeai in asa hal. Nu maltrateaza nimeni, ho! Si iti vorbesc fix cu ho pentru ca esti mai salbatic decat orice animal pe care-l am in curte. Macar alea se cheama domestice. Sa stii ca Socola, Sapoca si alte centre pentru “speciali” si-au redeschis portile. Fa-le o vizita!

      1. Cu greșeli gramaticale sau fara, omul are dreptate. Asa va învață partidul sa încercați sa discreditati după gramatica și aspect? Nu tine cu toți. Aici nu e analiza literara de text. Pur și simplu unii oameni își exprima părerile sau pățaniile lor sau ale altora.Ca e tara libera. Sau nu mai e? Gramatical sau nu, exprimate,de către oameni docti sau mai puțin titrați, cazurile chiar exista : multiple cazuri de abuzuri asupra copiilor în scoli.Sunt profesori care bat copiii, ii jicnesc,ii maltratează deci.

        1. @eu enșpe
          “A jicni, jicnire, jicnitor…” Aceste cuvinte “ne doare”. Desigur ca pentru voi, majoritatea, nu e important. Ca doar nu va impiedicati voi, sfertodoctii si netitratii, de amanunte din astea. Si ale voastre odrasle/loaze/progenituri abuzate inimaginabil in camerele de tortura numite clase (săriti, blasfemie!!), cu cine sa semene?

      1. 85%dintre elevi au fost cel puțin o data abuzați în mediul școlar. 85%, deci un număr enorm de mare și foarte îngrijorător. Cine răspunde de asemenea atrocități? Nimeni. E normal asa ceva?Cu siguranță că NU.

        1. @adevarul (cool nick)
          Ai vrut sa zici procent. Neimportant. Dar de unde l-ai scos?
          Cat despre atrocitati, da, sigur, cum ziceam mai sus, Torquemada era mic copil pe lînga profesorii de azi.

        2. Elev fiind, v-a jignit vreun coleg? Dacă da, a fost un abuz. A fost atroce?
          Cam tare cuvântul ” atrocități”, folosiți-l cu prudență.

  3. >> Ceea ce ne spuneți este terifiant, domnule ministru.
    Ce o fi asa terifiant? Prost sa fii sa nu furi cand nimeni nu te poate prinde.
    S-a copiat, s-a colaborat pe Whatsapp, s-a suflat etc. Copiii s-au adaptat. Profii au fost mai indulgenti sau neajutorati.

    Dar au fost si cazuri in care profii s-au adaptat si au dat lucrari cu cartile deschise sau au permis lucrul in grup.

    Terifiant este ca profii nu au primit un ajutor sa se adapteze la noile conditii.

    >>platforme dedicate și securizate pentru evaluarea online
    Mai continua mult cu aberatiile astea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Transport gratuit pentru elevi

Părinții pot intra în școli și grădinițe, luni, la festivitățile de la începutul cursurilor anului școlar, anunță Ministerul Educației, care combate o „știre falsă” lansată pe rețelele de socializare

Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar, transmite ministrul Educației într-un mesaj pe Facebook. Sorin Cîmpeanu începe mesajul cu #CombatemFakeNews și…
Vezi articolul