Klaus Iohannis începe astăzi consultările cu premierul Cîțu și liderii coaliției de guvernare PNL-USR-UDMR, pentru implementarea proiectului său educațional “România Educată”

290 de vizualizări
Foto: gov.ro
Președintele Klaus Iohannis începe astăzi consultările politice pe marginea proiectului său România Educată, la 3 ani de când a lansat raportul oficial cu același nume și la 7 ani de când a început să lucreze la el. Astăzi, 5 iulie 2021, de la ora 17:00, liderul de la Cotroceni va avea o întrevedere cu liderii coaliției de guvernare, “în contextul finalizării dezbaterii publice” a proiectului, anunță administrația prezidențială.

Scopul consultărilor de săptămâna aceasta? Obținerea “unui consens social și politic” asupra principalelor “zone de reformă și linii de acțiune ale Proiectului ‘România Educată'”, care “să garanteze implementarea sa și asumarea transpartinică”.

Discuțiile lansate de președinte vin în contextul în care ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat în repetate rânduri că până în toamnă va veni cu o nouă Lege a Educației, realizată pe baza proiectului România Educată, pe care o va promova chiar anul acesta.

Consultările vor continua marți, de la ora 16:00, cu conducerea Parlamentului și cu membri ai Comisiilor de Învățământ din cele două camere, iar miercuri președintele va discuta “cu partenerii de dialog social din zona educației și cu reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale implicate în Proiectul „România Educată””.

Comunicatul integral al Administrației Prezidențiale:

“Președintele României, Klaus Iohannis, va avea, în perioada 5-7 iulie 2021, o serie de consultări cu mediul politic și cu partenerii sociali pe tema Proiectului „România Educată”, în contextul finalizării dezbaterii publice, potrivit Administrației Prezidențiale.

Calendarul consultărilor este următorul:

  • Luni, 5 iulie 2021, de la ora 17:00, la Palatul Cotroceni, întrevedere cu liderii coaliției de guvernare;
  • Marți, 6 iulie 2021, de la ora 16:00, la Palatul Cotroceni, întrevedere cu conducerea Parlamentului și cu membri ai Comisiilor de Învățământ din cele două camere;
  • Miercuri, 7 iulie 2021, de la ora 16:00, la Palatul Cotroceni, întrevedere cu partenerii de dialog social din zona educației și cu reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale implicate în Proiectul „România Educată”.

În cadrul discuțiilor, vor fi prezentate principalele zone de reformă și linii de acțiune ale Proiectului „România Educată”, în vederea realizării unui consens social și politic, care să garanteze implementarea sa și asumarea transpartinică.”

Informații de background

Raportul oficial “România Educată” publicat de administrația prezidențială în decembrie 2018 este format din 3 documente, pe care le puteți descărca de mai jos:

Foto: gov.ro

Citește și:
2018: DOCUMENT Raportul România Educată a fost lansat public de președintele Klaus Iohannis: teze unice, BAC aplicat, salarizare diferențiată printre propuneri
2018: Klaus Iohannis: Proiectul România educată nu este programul meu electoral, nu este un proiect de lege


1 comentariu
  1. ”Romania Educata” este un slogan la fel cu ”Invatamantul prioritate nationala” din campaniile electorale.
    Un profesor nu isi poate pune viata pe tava in fata elevilor primind de la stat 3000 de lei (net)! Are familie, are si el rate. Banii acestia ajung pentru supravietuire, nu pentru munca dedicata! Comparati cu veniturile nete ale unei asistente din spital si veti vedea ca sunt la jumatate!
    In perioda interbelica profesorii erau printre cei mai bine platiti angajati ai statului. Acest lucru alaturi de dedicarea lor ii facea sa fie capi ai comunitatilor unde traiau. In prezent, situatia este deandoaselea. Nimeni nu mai respecta aceasta meserie, tinerii buni nici nu vor sa o ia in calcul drept varianta de profesie!
    Toamna anului trecut maririle salariale prinse in legislatie au fost amanate un an. Anul acesta, o noua amanare! Vreti o Romanie Educata creata de oameni pe care nu ii respectati? Imposibil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Autoritatea Națională Copii și persoane cu Dizabilități se “rupe” în două. Partea de copii și adopții trece la ministerul Familiei, al Gabrielei Firea, anunță Guvernul

Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții se reorganizează prin divizare parțială, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro, după ce în această seară a avut loc o…
Vezi articolul

Dezbaterea online Reforma digitală a Educației

Testarea online a elevilor – poate fi făcută în condiții de corectitudine? Dragoș Iliescu, cercetător și specialist în testare educațională, va discuta marți, 8 iunie, de la 16:25, despre soluții de evaluare și despre testarea competențelor digitale pentru elevi, studenți și profesori

Testarea corectă a nivelului educațional atins de copii a fost una dintre marile probleme ale școlii românești în pandemie. Aproape un an, profesorii au predat fără să aibă măsura reală…
Vezi articolul

Fondul clasei/școlii, interzis dacă banii sunt strânși prin implicarea elevilor sau a personalului din școală, prevede o circulară trimisă de ministrul Educației în ultima zi de școală către toate unitățile de învățământ

Ministrul Educației cere „respectarea strictă” a prevederilor legale privind colectarea fondului clasei sau al școlii, potrivit unei circulare trimise în toate școlile din România, consultată de Edupedu.ro. Informarea nu menționează,…
Vezi articolul