Klaus Iohannis: Școala sigur nu va începe în condiții normale. Ar fi foarte complicat să avem numai școala online, și atunci ne îndreptăm spre un scenariu mixt în funcție de condițiile locale

5.093 de vizualizări
identitatea de gen în școli
Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu
“Școala sigur nu va începe în condiții normale”, a anunțat în această seară președintele Klaus Iohannis. “Ar fi foarte complicat să avem numai școala online, și atunci sigur ne îndreptăm spre un scenariu mixt, unde probabil și în funcție de condițiile locale vom avea mai mult școală normală sau mai mult online sau mixt”, a precizat liderul de la Cotroceni.

Iohannis a anunțat că decizia definitivă cu privire la modul în care se vor deschide școlile pe 14 septembrie 2020 va fi luată săptămâna viitoare. “Am invitat pe premier, ministrul educației și mai mulți miniștri, pentru o discuție pe care o vom avea săptămâna viitoare, când sper că vom reuși să conturăm câteva scenarii pe care le vom comunica public. Deci dați-mi voie să vă dau săptămâna viitoare câteva răspunsuri mult mai in extenso”, a declarat președintele.

Cele mai importante declarații ale președintelui Klaus Iohannis, cu privire la deschiderea școlilor:
  • Evident că această situație a deschiderii noului an școlar și, implicit, a noului an universitar este una de extremă importanță. Am avut numeroase discuții cu conducerea Ministerului Educației, cu specialiști, cu alți membri din guvern cu atribuții pe această zonă.
  • S-au făcut progrese importante în conturarea unor strategii și unor scenarii.
  • Am invitat pe premier, ministrul educației și mai mulți miniștri, pentru o discuție pe care o vom avea săptămâna viitoare, când sper că vom reuși să conturăm câteva scenarii pe care le vom comunica public.
  • Deci dați-mi voie să vă dau săptămâna viitoare câteva răspunsuri mult mai in extenso.
  • Școala sigur nu va începe în condiții normale, fiindcă pandemia până în septembrie nu va dispărea.
  • Ar fi foarte complicat să avem numai școala online, și atunci sigur ne îndreptăm spre un scenariu mixt, unde probabil și în funcție de condițiile locale vom avea mai mult școală normală sau mai mult online sau mixt.
VIDEO Declarațiile președintelui Klaus Iohannis:
Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu
Citește și:

 


2 comments
  1. Dragi liberali, nu ne-ați mai comunicat de 100 de ori scenariile? Nu e deja evident că nu aveți chef să deschideți școlile și vreți să băgați “sistemul hibrid”? Redeschiderea școlilor in regim normal ar trebui sa fie prioritatea principală a guvernului, dacă nu se poate măcar faceți eforturi să se țină cât mai puține ore online, cum fac țările civilizate, iar daca nu puteți deschide școlile și vreți să distrugeți o generație cu experimentul “școlii online”, atunci vă rog să plecați de la guvernare și să îi lăsați la putere pe alții care înțeleg această prioritate și chiar au de gând să acționeze!

    1. Alegerile sunt dupa inceperea scolii. Sac. 🙂 Pnl poate sa -si ia adio de la voturi daca nu deschide scoala fizic. Romanul nu e prost si nici nu mai inghite multe. I a ajuns la os.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like