Legea anti-LGBT se va aplica pe o rază de 200 de metri în jurul școlilor, anunță Guvernul maghiar

2.776 de vizualizări
Foto: 162057377 © Deelu9 | Dreamstime.com
Legea anti-LGBT din Ungaria va fi aplicată pe o rază de 200 de metri în jurul școlilor, a anunțat Guvernul ungar. Noile prevederi intră în vigoare peste 30 de zile, când începe și noul an școlar, scrie rferl.org.

Decretul care stabileşte modul de aplicare a legii reglementează „expunerea sau reprezentarea” produselor care „exprimă homosexualitatea” sau reprezintă o „abatere de la identitatea corespunzătoare sexului de la naştere”, scrie Digi24.

Potrivit noilor reguli, vânzarea acestor produse va fi interzisă pe un perimetru de 200 de metri în jurul şcolilor şi instituţiilor de protecţie a copiilor. Atunci când se vând aceste produse, ele trebuie să fie vândute în ambalaje sigilate.

„Legea împotriva pedofiliei”, adoptată în iunie, a fost menită inițial să întărească sancţiunile pentru abuzuri împotriva copiilor, dar i-au fost adăugate amendamente pentru a interzice promovarea homosexualităţii în rândul populaţiei cu vârsta sub 18 ani.

Foto: 162057377 © Deelu9 | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
Viktor Orban folosește tema protecției copiilor în anul pre-electoral și atacă dezlănțuit UE și comunitatea LGBT: ”Vor să ne ia copiii”
Viktor Orbán: Bruxelles-ul vrea ca noi să le permitem activiștilor LGBTQ să intre în școli și în grădinițe

2 comments
  1. Mesajul pe care il transmite aceasta lege este ca daca nu esti compatibil cu rolul traditional de femeie si barbat nu esti OK. De aici pana la ura unora impotriva altora nu e decat un pas.
   Imi aduc aminte de workshop-urile lui Jane Elliot impotriva rasismului in SUA care demostreaza ce simplu este sa semeni ura in societate.
   https://ro.wikipedia.org/wiki/Jane_Elliott
   https://www.youtube.com/watch?v=ebPoSMULI5U – The Oprah Winfrey Show, “Blue Eyes/Brown Eyes”

   Legea Fidesz-ului pare sa fie o reactie la activistii LGBTQ din Ungaria care au programe de combatere a homofobiei, inclusiv in scoli, de mult timp. Demonizarea LGTBQ ii convine lui Orban care apare ca salvator al copiilor si al poporului ungar. Asta ma duce cu gandul la triunghiul dramei al lui Karpman. Legea si Orban vor adanci conflictul nu-l vor rezolva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Orban: Școala va începe pe 14 septembrie / Au fost niște opinii exprimate de niște medici epidemiologi, deocamdată nu s-a discutat oficial la nivel guvernamental chestiunea amânării începerii fizice a cursurilor

Școala va începe pe 14 septembrie, a declarat duminică premierul Ludovic Orban, într-o conferință de presă la Bistrița. Orban a spus că, legat de scenariul amintit săptămâna trecută, în care…
Vezi articolul

Ministrul Educației spune că știe că mai multe posturi ar putea fi viabile pentru titularizare. Școlile, “mai ales din zonele considerate greu atractive”, nu le scot la concurs de teamă că se ocupă și apoi acei profesori pleacă: Aici avem o problemă de sistem

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat într-un interviu pentru Edupedu.ro că școlile nu scot posturile titularizabile de teamă că, după ce se ocupă în ședințele publice, oamenii vor pleca la…
Vezi articolul