Libertatea: Peste 100.000 de euro lipsă din conturile Universității București. Rectorul cere demiterea directorului administrativ și sesizează Parchetul

10.077 de vizualizări
CIVIS Open Lab
Uni-Buc / Foto: Universitatea din București
Un audit intern al Universității din București a determinat că din conturile instituției lipsesc 571.000 de lei, adică aproximativ 110.000 de euro, scrie Libertatea, care notează că directorul general administrativ al UB, Aida Alexandroaia, este acuzată de abateri disciplinare grave. Potrivit unui raport al unei comisii a Ministerului Educației, obținut de publicația citată, banii ar fi fost retrași de către o altă angajată, pe baza unei dispoziții semnate de Alexandroaia, pe parcursul ultimilor doi ani, fără să se precizeze ce s-a întâmplat cu banii.

Sursa menționată precizează că directorul Alexandroaia a împuternicit-o pe Nicoleta V., unul dintre administratorii financiari ai Universității București, să ridice de la casierie mai multe sume de bani, în ultimii doi ani. Aceasta se făcea în temeiul unui proiect derulat de Facultatea de Drept, care, însă, nu opera cu plăți în numerar în acest caz și nu a solicitat astfel de plăți, conform documentului citat de Libertatea.

Ziarul scrie că a contactat-o pe directoarea Aida Alexandroaia pentru un punct de vedere, dar aceasta nu a răspuns. Pe de altă parte, este citată o declarație făcută de aceasta în fața comisiei de disciplină, cum că “nu era fișa mea de post să urmăresc banii! Cecul, numerarul îl semnam pentru toate sumele”, afirmație care nu e susținută de raportul de audit.

Libertatea o citează pe Mirabela Amarandei, purtător de cuvânt al Universității din București, potrivit căreia “Este o situație regretabilă pentru Universitatea din București”. Ea a precizat că “a fost verificată activitatea profesională a trei persoane. În cazul uneia dintre ele, Consiliul de Administrație a decis desfacerea contractului de muncă, iar pentru cea de-a doua a dat avertisment. În cel de-al treilea caz există propunerea disciplinară de desfacere, procedurile interne sunt în curs de derulare”, afirmă Amarandei, care a mai precizat că a fost sesizat Parchetul.

Foto: Universitatea din București / Sursa: UB


3 comentarii
  1. De aceea sunt salariile asa cum sunt in Universitate, bursele studentilor vin tarziu, nu se mai fac scutiri pt studentii saraci.

  2. Se întâmplă cam multe și cam ciudate lucruri pe la Univ. Buc. în ultimul timp. Ceva pare putred în Danemarca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

QS World University Rankings by Subject – Cel puțin 10 domenii academice de la Universitatea Babeș-Bolyai, cotate în top / Psihologia este pe poziția 251-300

Cel mai utilizat ranking universitar internațional, clasamentul Quacquarelli Symonds 2022, a inclus cel puțin 10 domenii academice ale Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca pe poziții superioare, potrivit unui comunicat al instituției.…
Vezi articolul