Ligia Deca, consilier prezidențial: Orice strategie în educație trebuie întâi să aibă un larg suport social. În ultimii ani au fost consultați peste 10.000 de oameni

1.748 de vizualizări

“Orice viziune și strategie în educație trebuie întâi să aibă un larg suport social. Toți cei implicați direct în educație, dar și toți cetățenii României trebuie să aibă în minte destinația la care vrem să ajungem cu toții”, a declarat consilierul prezidențial pe educație, Ligia Deca. Invitată la o conferință organizată de Digi 24, aceasta a vorbit despre proiectul “România educată” lansat în urmă cu 6 ani de președintele Klaus Iohannis.

Trebuie să existe această susținere socială a educației, pentru că odată ce există susținerea unei viziuni din partea celor implicați și a mediului privat și asociativ vom vedea educația și prioritate politică și, evident, o finanțare adecvată“, a susținut Ligia Deca.

Consilierul prezidențial a anunțat că “în ultimii ani au fost consultați peste 10.000 de oameni, prin diferite mijloace (…). În România educată am încercat să și învățăm din lecțiile trecutului și să includem toate acele lucruri realizate cu succes“.

“Avem acest consens social și el există, dar a urmat o perioadă electorală care știm cu toții e marcată de diferențierea ideilor mai degrabă decât de obținerea unui consens”, a continuat Ligia Deca.

În ceea ce privește numărul de elevi la clasă, consilierul prezidențial a afirmat: “Eu cred că este esențial ca numărul de elevi de la clasă să permită o educație de calitate și educația a migrat spre sistemul hibrid din cauza pandemiei, însă nu cred că acest sistem hibrid ar trebui pierdut, ci păstrat în continuare. Si eu cred că România trebuie să investească astfel încât numărul de elevi să se încadreze în limite. Personal, sunt pentru“.


5 comments
  1. 10000 de oameni în ultimii ani? Câți pe an? 100,300,…..
    Când vorbim de o larga consultare, cum e cazul acestei legi numărul ar trebui sa fie mult, mult mai mare. Nu credeți?

  2. Unde este suportul social la Aberațiile de proiecte ale legii învățământului pe care le țineți la secret?
    Nu va e rușine, va încurcati în propriile afirmații și acțiuni?

  3. Napoleon a avut sustinere când a introdus Codul Civil sau când a vrut să facă din Europa un corp de națiuni? Aplicați Legea educației în ansamblul ei.

  4. Iar vorbe goale. Eu nu stiu cum va puteti suporta sa vorbiti atat de mult si fara rost, cu rezultate zero.Atata lipsa de realism nu am vazut in viata mea. Coborati cu picioarele pe pamant. Chiar nu mai exista oameni destepti in tara asta? Toti vor sa para destepti cand nu sunt. Nici nu mai am rabdare sa citesc, sunt satula de aberatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii din mediul rural pot obține finanțare pentru centre after-school pentru copiii cu risc de abandon școlar. Bursa acoperă masa copiilor, materialele didactice și plata profesorilor timp de un an. Apelul de proiecte, deschis până pe 4 aprilie

Echipele de cadre didactice din mediul rural care intenționează să implementeze în școala lor centre de tip after-school pentru copiii aflați în pericol de abandon școlar, se pot înscrie în…
Vezi articolul

Se deschide primul Centru Naţional de Educaţie Montană, în Parcul Natural Bucegi / Tabere pentru elevi, drumeţii pentru începători şi ateliere de căţărat, schi, orientare sau prim ajutor

Asociaţia Montană Carpaţi şi Salvamont România vor deschide, într-un parteneriat unic, porţile primului Centru Naţional de Educaţie Montană, în inima Parcului Natural Bucegi, anunță Brașov.net, scrie G4Media. Centrul va fi…
Vezi articolul

Regulile de înscriere la grădiniță și creșă 2024, la fel ca anul trecut. Ce trebuie să facă părinții, documentele necesare și care sunt criteriile de departajare în cazul în care sunt mai mulți copii decât locuri – proiect

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică proiectul de metodologie privind înscrierea la creșă, grădiniță și servicii de educație timpurie complementare (ludoteci). Amintim, înscrierea la grădiniță și creșă 2024 are…
Vezi articolul

Discurs antisemit în revista de cultură „Vatra”, reclamat de istoricul Andrei Oișteanu / Redactorul-șef Iulian Boldea, prorector al Universității ”Petru Maior”, își cere scuze pentru „accident” / Revista este finanțată de Consiliul Județean Mureș

Redactorul-șef al revistei de cultură Vatra din Târgu-Mure, Iulian Boldea, prorector la Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureș, își cere scuze după ce a publicat un text cu discurs antisemit în…
Vezi articolul

Tensiunile escaladate din Ministerul Educației provoacă întâlnirea Coaliției de Guvernare. Secretarul de stat PSD Lixandru, lăsat fără atribuții: Până la o discuţie care ar avea loc în coaliţie în această seară, sunt pe funcţie, dar nu am nicio atribuţie

Tensiunile din educație care au escaladat astăzi până la decizia ministrului Ligia Deca, susținută de PNL, de a-i retrage atribuțiile secretarului de stat al PSD, Florian Lixandru, ajung în discuția…
Vezi articolul