Ligia Deca, consilier prezidențial: Orice strategie în educație trebuie întâi să aibă un larg suport social. În ultimii ani au fost consultați peste 10.000 de oameni

1.695 de vizualizări

“Orice viziune și strategie în educație trebuie întâi să aibă un larg suport social. Toți cei implicați direct în educație, dar și toți cetățenii României trebuie să aibă în minte destinația la care vrem să ajungem cu toții”, a declarat consilierul prezidențial pe educație, Ligia Deca. Invitată la o conferință organizată de Digi 24, aceasta a vorbit despre proiectul “România educată” lansat în urmă cu 6 ani de președintele Klaus Iohannis.

Trebuie să existe această susținere socială a educației, pentru că odată ce există susținerea unei viziuni din partea celor implicați și a mediului privat și asociativ vom vedea educația și prioritate politică și, evident, o finanțare adecvată“, a susținut Ligia Deca.

Consilierul prezidențial a anunțat că “în ultimii ani au fost consultați peste 10.000 de oameni, prin diferite mijloace (…). În România educată am încercat să și învățăm din lecțiile trecutului și să includem toate acele lucruri realizate cu succes“.

“Avem acest consens social și el există, dar a urmat o perioadă electorală care știm cu toții e marcată de diferențierea ideilor mai degrabă decât de obținerea unui consens”, a continuat Ligia Deca.

În ceea ce privește numărul de elevi la clasă, consilierul prezidențial a afirmat: “Eu cred că este esențial ca numărul de elevi de la clasă să permită o educație de calitate și educația a migrat spre sistemul hibrid din cauza pandemiei, însă nu cred că acest sistem hibrid ar trebui pierdut, ci păstrat în continuare. Si eu cred că România trebuie să investească astfel încât numărul de elevi să se încadreze în limite. Personal, sunt pentru“.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii
  1. Napoleon a avut sustinere când a introdus Codul Civil sau când a vrut să facă din Europa un corp de națiuni? Aplicați Legea educației în ansamblul ei.

  2. Iar vorbe goale. Eu nu stiu cum va puteti suporta sa vorbiti atat de mult si fara rost, cu rezultate zero.Atata lipsa de realism nu am vazut in viata mea. Coborati cu picioarele pe pamant. Chiar nu mai exista oameni destepti in tara asta? Toti vor sa para destepti cand nu sunt. Nici nu mai am rabdare sa citesc, sunt satula de aberatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Tribunalul București a decis eliberarea din funcție a directoarei Colegiului German Goethe din București, pentru că nu știe suficient limba germană. Decizie în primă instanță

Decizie în premieră pentru școlile cu predare în limbile minorităților: Tribunalul București a decis pe 24 iunie eliberarea din funcție a directoarei Colegiului German „Goethe” din București, după ce părinții…
Vezi articolul

Sindicatele profesorilor cer vaccinarea antigripală gratuită pentru cadrele didactice. Hancescu: „Colegii noștri sunt îngrijorați de ce se poate întâmpla”

Sindicatele profesorilor cer autorităților ca „angajații din sistemul de educație să beneficieze, la cerere, de vaccinare antigripală gratuită, realizată cu prioritate”, se arată într-un comunicat al Federației Sindicatelor Libere din…
Vezi articolul