Ligia Deca, consilier prezidențial: Orice strategie în educație trebuie întâi să aibă un larg suport social. În ultimii ani au fost consultați peste 10.000 de oameni

1.705 vizualizări

“Orice viziune și strategie în educație trebuie întâi să aibă un larg suport social. Toți cei implicați direct în educație, dar și toți cetățenii României trebuie să aibă în minte destinația la care vrem să ajungem cu toții”, a declarat consilierul prezidențial pe educație, Ligia Deca. Invitată la o conferință organizată de Digi 24, aceasta a vorbit despre proiectul “România educată” lansat în urmă cu 6 ani de președintele Klaus Iohannis.

Trebuie să existe această susținere socială a educației, pentru că odată ce există susținerea unei viziuni din partea celor implicați și a mediului privat și asociativ vom vedea educația și prioritate politică și, evident, o finanțare adecvată“, a susținut Ligia Deca.

Consilierul prezidențial a anunțat că “în ultimii ani au fost consultați peste 10.000 de oameni, prin diferite mijloace (…). În România educată am încercat să și învățăm din lecțiile trecutului și să includem toate acele lucruri realizate cu succes“.

“Avem acest consens social și el există, dar a urmat o perioadă electorală care știm cu toții e marcată de diferențierea ideilor mai degrabă decât de obținerea unui consens”, a continuat Ligia Deca.

În ceea ce privește numărul de elevi la clasă, consilierul prezidențial a afirmat: “Eu cred că este esențial ca numărul de elevi de la clasă să permită o educație de calitate și educația a migrat spre sistemul hibrid din cauza pandemiei, însă nu cred că acest sistem hibrid ar trebui pierdut, ci păstrat în continuare. Si eu cred că România trebuie să investească astfel încât numărul de elevi să se încadreze în limite. Personal, sunt pentru“.


3 comentarii
  1. Napoleon a avut sustinere când a introdus Codul Civil sau când a vrut să facă din Europa un corp de națiuni? Aplicați Legea educației în ansamblul ei.

  2. Iar vorbe goale. Eu nu stiu cum va puteti suporta sa vorbiti atat de mult si fara rost, cu rezultate zero.Atata lipsa de realism nu am vazut in viata mea. Coborati cu picioarele pe pamant. Chiar nu mai exista oameni destepti in tara asta? Toti vor sa para destepti cand nu sunt. Nici nu mai am rabdare sa citesc, sunt satula de aberatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Cîmpeanu nuanțează afirmațiile despre profesorii nevaccinați care ar putea preda doar online: Am primit aceste întrebări de la părinți din ce în ce mai mult / Este o ipoteză. Vreți să ascundem sub preș?

Mai mulți părinți i-au transmis ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, că ar prefera ca profesorii care nu sunt vaccinați să nu predea fizic, ci doar online pentru a evita infectarea copiilor,…
Vezi articolul