Ligia Deca, consilier prezidențial: Orice strategie în educație trebuie întâi să aibă un larg suport social. În ultimii ani au fost consultați peste 10.000 de oameni

1.749 de vizualizări

“Orice viziune și strategie în educație trebuie întâi să aibă un larg suport social. Toți cei implicați direct în educație, dar și toți cetățenii României trebuie să aibă în minte destinația la care vrem să ajungem cu toții”, a declarat consilierul prezidențial pe educație, Ligia Deca. Invitată la o conferință organizată de Digi 24, aceasta a vorbit despre proiectul “România educată” lansat în urmă cu 6 ani de președintele Klaus Iohannis.

Trebuie să existe această susținere socială a educației, pentru că odată ce există susținerea unei viziuni din partea celor implicați și a mediului privat și asociativ vom vedea educația și prioritate politică și, evident, o finanțare adecvată“, a susținut Ligia Deca.

Consilierul prezidențial a anunțat că “în ultimii ani au fost consultați peste 10.000 de oameni, prin diferite mijloace (…). În România educată am încercat să și învățăm din lecțiile trecutului și să includem toate acele lucruri realizate cu succes“.

“Avem acest consens social și el există, dar a urmat o perioadă electorală care știm cu toții e marcată de diferențierea ideilor mai degrabă decât de obținerea unui consens”, a continuat Ligia Deca.

În ceea ce privește numărul de elevi la clasă, consilierul prezidențial a afirmat: “Eu cred că este esențial ca numărul de elevi de la clasă să permită o educație de calitate și educația a migrat spre sistemul hibrid din cauza pandemiei, însă nu cred că acest sistem hibrid ar trebui pierdut, ci păstrat în continuare. Si eu cred că România trebuie să investească astfel încât numărul de elevi să se încadreze în limite. Personal, sunt pentru“.


5 comments
  1. 10000 de oameni în ultimii ani? Câți pe an? 100,300,…..
    Când vorbim de o larga consultare, cum e cazul acestei legi numărul ar trebui sa fie mult, mult mai mare. Nu credeți?

  2. Unde este suportul social la Aberațiile de proiecte ale legii învățământului pe care le țineți la secret?
    Nu va e rușine, va încurcati în propriile afirmații și acțiuni?

  3. Napoleon a avut sustinere când a introdus Codul Civil sau când a vrut să facă din Europa un corp de națiuni? Aplicați Legea educației în ansamblul ei.

  4. Iar vorbe goale. Eu nu stiu cum va puteti suporta sa vorbiti atat de mult si fara rost, cu rezultate zero.Atata lipsa de realism nu am vazut in viata mea. Coborati cu picioarele pe pamant. Chiar nu mai exista oameni destepti in tara asta? Toti vor sa para destepti cand nu sunt. Nici nu mai am rabdare sa citesc, sunt satula de aberatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cum a fost fraudat Bacalaureatul în 2022 la un liceu din Mehedinți. Membrii comisiei au oprit temporar camerele video, pentru a da candidaților cu care aveau înțelegeri rezolvările subiectelor / O persoană a fost reținută pentru 24 de ore, potrivit DIICOT

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți și procurorii D.I.I.C.O.T. Mehedinți au efectuat, pe 26 iulie, 9 percheziții, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, în…
Vezi articolul

Educaţia pentru mediu să fie introdusă în învăţământul primar şi gimnazial din 2022 – inițiativă legislativă a unui grup de parlamentari liberali

Mai mulţi parlamentari liberali propun, într-o iniţiativă legislativă, introducerea educaţiei pentru mediu în învăţământul primar şi gimnazial începând cu anul şcolar 2022-2023, potrivit Agerpres. Propunerea legislativă depusă la Parlament modifică…
Vezi articolul