Marcela Mrejeru a fost înlocuită cu Mihai Istrate, vicepreședinte PSD Gorj, în funcția de inspector școlar general al ISJ Gorj

1.063 de vizualizări
Mihai Istrate, inspector şcolar general al ISJ Gorj / Foto: Facebook
Marcela Mrejeru a fost înlocuită cu Mihai Istrate, în funcţia de inspector şcolar general Gorj. Mihai Istrate este director al Liceului Tehnologic Ţicleni, vicepreședinte PSD Gorj și a fost subprefect de Gorj, până la finalul anului 2023. Marcela Mrejeru ar urma să candideze pentru un post de consilier judeţean, la alegerile locale din 9 iunie, potrivit radioinfinit.ro.

Mrejeru a fost schimbată în urma unei verificări făcută de Ministerul Educației, la solicitarea fostului prefect de Gorj, Iulian Popescu, conform pandurul.ro.

Corpul de Control al ministrului Educației a făcut verificări la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, în decembrie 2023 și în aprilie 2024, după ce la Ministerul Educației au ajuns mai multe sesizări de la directori de școli înlocuiți din funcție și de la cadre didactice care reclamă abuzul directorilor de școli, potrivit presei locale și reclamații privind presupuse încălcări ale legislației în domeniul educației. 

Marcela Mrejeru este titular pe catedra de istorie de la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu și a fost numită în funcția de inspector general școlar prima oară, în martie 2019, când a ocupat funcția până în ianuarie 2020. În același an a fost aleasă consilier municipal pe listele PSD. 

Între 2020-2022, șefă a ISJ Gorj a fost numită Dana Constantinescu, membră PNL. Aceasta și-a prezentat demisia în iulie anul trecut, când Marcela Mrejeru a fost repusă în funcție, prin ordinul ministrului de atunci, Sorin Cîmpeanu.

Mai mulți profesori din Gorj au fost înrolați în PSD de Marcela Mrejeru și au fost prezentați partidului ca „oameni care până acum nu au mai făcut parte din niciun partid politic și vor să se implice activ pentru realizarea obiectivelor”, în data de 6 iulie 2023.

Edupedu a scris cum a încercat ISJ Gorj să nedreptățească un profesor cu 17 ani vechime la catedră și cum doar după intervenția unui secretar de stat acesta a primit orele care i se cuveneau. 

Profesorul Alin Negomireanu a dat în judecată inspectoratul, după ce ISJ Gorj repartizase nelegal orele la Școala ,,Constantin Săvoiu” unei alte profesoare și a câștigat definitiv procesul cu ISJ Gorj, în martie 2024, conform presei locale.

Citește și:
Șefa Inspectoratului școlar Gorj, vicepreședinta filialei județene PSD, vrea să organizeze o excursie gratuită la Parlament cu profesori și elevii de liceu de la toate școlile din județ / Conducerile școlilor trebuie să-i contacteze pe colegii ei de partid
Un profesor cu 17 ani vechime la catedră îi cere Ligiei Deca să-l primească în audiență, dar ministrul Educației îl ignoră de 5 luni, spune acesta – scrisoare deschisă / Cum a încercat ISJ Gorj să nedreptățească un cadru didactic și cum doar după intervenția unui secretar de stat acesta a primit orele care i se cuveneau
FOTO Mai mulți profesori din Gorj, înrolați în PSD de inspectoarea școlară generală, prezentați partidului ca „oameni care până acum nu au mai făcut parte din niciun partid politic și vor să se implice activ pentru realizarea obiectivelor”

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Concurs de creativitate pe tema primăverii pentru copii de grădiniță și elevi, dar și pentru cadre didactice. Participanții pot trimite materiale și pot înscrie școala ca parteneră până pe 30 aprilie

Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” și Liceul cu program sportiv din Alba Iulia, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Alba anunță cea de-a treia ediție a concursului național cu participare indirectă…
Vezi articolul

Calendarul dezbaterilor pe proiectele legilor Educației în comisia de învățământ se modifică cu o zi peste termenul inițial, iar votul în Camera Deputaților se devansează cu câteva zile. Președinta comisiei, Natalia Intotero (PSD): Vom avea dezbateri în comisie, zilnic, între 9 dimineața și 9 seara, iar votul ar putea fi dat în plen pe 3 mai

Proiectele legilor educației vor fi dezbătute zilnic de deputați, în următoarele 8 zile, cu excepția zilei de duminică, într-un program maraton ce va dura de miercuri, 19 aprilie, până joia…
Vezi articolul