Lista firmelor de transport interjudețean din care elevii navetiști pot alege traseul gratuit de navetă a fost trimisă în școli de Ministerul Educației / Tot astăzi a expirat termenul la care părinții au putut depune cerere la secretariat cu operatorul ales

6.445 de vizualizări
Foto: captură – document
Lista cu operatorii de transport interjudețean aprobați de Autoritatea Română Rutieră dintre care elevii care fac naveta între județe pot alege pentru transportul școlar a fost transmisă de Ministerul Educatiei către inspectoratele școlare, potrivit unei adrese și listei obținute de Edupedu.ro. Documentul poate fi descărcat de mai jos din articol.

Lista cu firmele de transport a fost transmisă către școli vineri după amiază, în jurul orei 16, potrivit surselor Edudpedu.ro, în aceeași zi în care este termenul limită până la care părinții să comunice școlilor pe ce traseu călătorește fiecare copil până la școală.

Nu este clar potrivit normelor metodologice de transport școlar ce se întâmplă cu elevii pentru care părinții au comunicat deja o firmă de transport care nu s-ar regăsi pe liste.

Edupedu.ro a semnalat încă de zilele trecute că procesul prin care elevii au gratuitate la navetă, fie că este județean, fie că este interjudețean, va fi unul întârziat și se va putea aplica în condiții normale, cel mai probabil abia din 25 septembrie, potrivit unor estimări pe termenele din actul normativ. Abia atunci toate procedurile instituțiilor ar urma să fie îndeplinite.

În ceea ce privește transportul exclusiv județean, consiliile județene sunt cele care se ocupă de aceste liste și le transmit școlilor prin Inspectoratele școlare județene, prevăd aceleași norme de transport pentru elevi, adoptate prin HG 810/2023.

DOCUMENT DESCARCĂ Lista operatorilor de transport între județe din 15.09.2023:
Citește și:

Cel mai devreme pe 25 septembrie toate procedurile ar fi îndeplinite pentru ca elevii navetiști să aibă transport gratuit, cum prevede Legea Educației – estimare pe termenele din actul normativ

9 comments
 1. Dacă elevii nu au mijloace de transport în comun, primesc sumele forfetare. Trebuie să depună la secretariat cererea și copie Ci cu locul de domiciliu.

  1. Da, suma forfetară, dar H.G. zice că se primește doar daca nu exista transport public, dar exista, doar că nu e firma autorizata. Se consideră că și când nu ar exista, in situația asta?

 2. Si ce se intampla cu cei care deja au platit abonamente? Ca doar elevii au fost nevoiti sa le faca pentru a putea merge la scoala. Se mai deconteaza cumva banii aceia? Si in cazul in care firma autorizata nu are traseu prin localitatea ta, ce faci? Nu mai beneficiezi de transport gratuit sa inteleg.

 3. Pentru cei care stau la gazdă sau internat și vin doar în weeched acasă ,,în baza căror documenete se decontează transportul ? De la secretariatul scolii nu au putut să ne răspundă .Precizez că distanța între localitatea de domiciliu și cea unde se află unitatea de învățămånt este de 90km.

  1. Buna ziua. Daca cititi legea veti vedea ca se deconteaza 4 calatorii lunar, pentru elevii navetisti , pe buletin trebuie sa aiba domiciliul in localitatea pentru care se cere decontul si viza de flotant.

 4. ce se întâmplă pentru elevii care nu beneficiază de autobuze ci taxi? sa înțeleg ca ei nu beneficiază de transport gratuit?

  1. Nu. Pentru că orice sat are un microbuz care trece odată pe zi spre comuna sau reședința de județ chiar daca orarul e de tot rahatul care ar presupune că copilul sa se scoale la 4 că să meargă la 5.30 și să ajungă în oraș la 6.00 odată cu muncitorii că să fie la 8.00 la școală. Și dacă încheie școală la 12 sau 14 sa aștepte până la 17.00 să se întoarcă acasă împreună cu muncitorii. Daca ai bani de Taxi înseamnă că ai bani de fițe și că îți permiți că nu ești sărăntoc

 5. ….
  ….
  nici cuvintele nu-si mai au rostul ..pentru a comenta…
  Dar, acum e frumos ca totul e pe față, transparent…păcat ca nu și miroase prostia asta românească…poate așa ne deranja mai mult..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Avocatul Poporului solicită organizarea examenului de specialitate pentru medicii care și-au finalizat rezidențiatul: „Reprezintă un minim ajutor pentru personalul medical epuizat, care lucrează cu cazurile cele mai grave din secțiile ATI”

Organizarea examenului de specialitate pentru medicii care și-au finalizat rezidențiatul „reprezintă un minim ajutor pentru personalul medical epuizat, care lucrează cu cazurile cele mai grave din secțiile ATI, dar și…
Vezi articolul

Consiliul Național al Elevilor atrage atenția că trecerea inspectoratelor școlare județene în subordinea autorităților locale, așa cum prevede proiectul de ordonanță de urgență a guvernului, ar facilita politizarea excesivă a acestora / O poziție similară a anunțat și Federația Părinților

Consiliul Național al Elevilor nu susține trecerea inspectoratelor școlare județene în subordinea autorităților locale, așa cum prevede proiectul de ordonanță de urgență a guvernului privind măsuri de reducere a cheltuielilor…
Vezi articolul