LISTA unităților de învățământ care oferă consultații și tratamente stomatologie gratuite pentru elevii și studenții din București

2.574 de vizualizări
Consultatii stomatologice gratuite. Foto: ASSMB
Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a lansat Platforma de programari online pentru consultații sau tratament la cabinetele stomatologice școlare și universitare din Rețeaua de Medicină Școlară și Universitară a Municipiului București, la reuniunea Adunării Generale a Consiliului Municipal al Elevilor București (CMEB), de pe 27 februarie 2023, potrivit unui anunț al ASSMB.

Primii beneficiari sunt elevii și studenții din 14 unități de învățământ de stat din București, urmând ca, în cel mai scurt timp, platforma să integreze toate cele 157 de cabinete stomatologice care funcționează în școli, licee și universități, precizează ASSMB.

Elevii și studenții înscriși în unitățile de învățământ preuniversitar și universitar de stat din București beneficiază de consultații și tratamente stomatologie gratuite în cadrul cabinetelor școlare și universitare.

Lista unităților de învățământ care oferă consultații și tratamente stomatologie gratuite: 

Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida

Liceul Dimitrie Gusti

Liceul Greco-Catolic Timotei Cipariu

Liceul Teoretic Mihail Sadoveanu

Școala 205 Adrian Păunescu

Școala Gimnazială N.Titulescu

Școala Gimnaziala nr. 113

Școala Gimnazială nr. 117

Școala Gimnazială nr. 134

Școala Gimnazială nr. 195

Școala Gimnazială nr. 79

Școala Comercială Superioară Nicolae Kretzulescu

Politehnica București cabinet 4

Universitatea București cabinet 2

Se pot face programări online pe pagina https://assmb.ro/page/programari-stomatologie și telefonic, la numărul 0373760533.

Personalul medical ASSMB este disponibil tot timpul anului, inclusiv în perioada vacanțelor, pentru rezolvarea celor mai diverse probleme stomatologice, de la carii și detartraje, până la sigilări și extracții dentare.

Copiii din școlile care nu dispun de un cabinet stomatologic propriu se pot prezenta la orice altă unitate de învățământ, din același sector al Capitalei, unde funcționează un cabinet stomatologic școlar.

În cabinetele stomatologice din Rețeaua de Medicină Școlară, toți elevii cu vârsta cuprinsă între 7 și 8 ani pot beneficia de sigilarea gratuită a molarului de 6 ani, un dinte definitiv special, foarte vulnerabil în fața atacului cariei dentare.

Sigilarea este un procedeu complet neinvaziv, nedureros, și durează doar aproximativ 15 minute. Mai întâi, măseaua este periată cu o pastă profesională cu gust plăcut, după care se aplică un material fluid, îmbogățit cu substanțe anticarie, care se fotopolimerizează ulterior. După sigilare, copilul poate să mănânce și să bea fără restricții. Această procedură se efectuează doar cu acordul scris al părintelui/reprezentantului legal”, potrivit anunțului ASSMB.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Solidarizare fără precedent a Facultăților de Drept de la Cluj, Iași, Sibiu, Timișoara și Craiova cu decizia Universității din București de a-i exmatricula pe cei 45 de studenți “care au fraudat mai multe examene”

Gest de solidarizare fără precedent făcut de Facultățile de Drept din trei mari centre universitare, cu decizia de astăzi a Universității din București de a exmatricula 45 de studenți de…
Vezi articolul

Cheltuială universitară: “Dunărea de Jos” Galați cumpără croazieră pe Marea Neagră, pentru 45 de “turiști”, pe 24 iunie – 11.340 de lei fără TVA din fondul pentru situații speciale, pentru patru ore de plimbare până la Costinești

Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați intenționează să organizeze, pe 24 iunie, o croazieră de câteva ore pe Marea Neagră, pentru un număr de 45 de “turiști”, potrivit unei cereri…
Vezi articolul