Lista vaccinurilor pediatrice: când se fac și cum protejează

112 vizualizări
Când ești părinte, este esențial să știi exact ce vaccinuri se fac copiilor. Și să te informezi ce conțin și de ce boli îți feresc copilul. Am verificat la Ministerul Sănătății și uite ce am aflat despre ele.
  • VACCINUL HEPATITIC B – se face în maternitate

Antigene în componență: antigen de suprafață al virusului hepatitic B
Bolile împotriva cărora oferă protecție: Hepatita B.
Vârstă recomandată: începând cu primele 24 de ore de viață.
Intervale minime de vaccinare: între prima și a doua doză – minimum o lună, între a doua și a treia doză – cel puțin două luni, între prima și a treia doză – minimum patru luni.
Cale de administrare: intramuscular.
Tip de ambalaj: suspensie înjectabilă în seringă preumplută.
Recomandări pentru depozitare: a se păstra la frigider (2°C – 8°C), a nu se congela.

  • VACCINUL BCG – se face în maternitate

Antigene în componență: Bacil Calmette-Guerin

Bolile împotriva cărora oferă protecție: : vaccinarea nu împiedică infectarea, ci progresia către boală. Reduce riscul de îmbolnăvire pentru formele grave de tuberculoză, precum Meningita tuberculoasa și Tuberculoza miliara, dar și pentru contacții din focare.

Vârstă recomandată: vaccinul se face la externarea din maternitate, la nou-născuții cu greutate mai mare de 2500 de grame.

Intervale minime între vaccinări: nu este cazul.

Citește lista integrală a vaccinurilor pentru bebeluși și copii pe Mami.tips

 

 

Sursa foto: pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Primele manuale câștigătoare la licitația din 2023 a Ministerului Educației / Horia Corcheș, profesor, autor: Manualul de Limba și literatura română clasa a VI-a a primit punctaj maxim, am pus accent pe dezvoltarea gândirii critice, sarcini care încurajează elevii să analizeze diferite situații de comunicare și să-și formuleze propriile opinii (P)

Profesorii își pot alege deja manuale pentru anul școlar 2023-2024. Ministerul Educației a încheiat licitația pentru o parte dintre acestea, urmează să fie și altele anunțate. Din 11 iulie se…
Vezi articolul

Fiecare profesor poate să urmărească graficele de evoluție ale elevilor săi, direct din platformă / Motive de optimism și lucruri care se pot întâmpla mai bine, la 15 ani de Adservio. Transformarea digitală a școlilor din România continuă (P)

Digitalizarea reprezintă pentru cadrele didactice și conducerea școlilor o oportunitate extraordinară de a integra tehnologia în procesul de predare și de gestionare a unităților școlare. Adservio a început acest parcurs…
Vezi articolul

Sindicat din Educație: Vor începe executările silite, pentru recuperarea banilor câștigați în instanță de profesori și neincluși în rectificare

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ anunță că “Guvernul României trebuie să se aștepte, în perioada următoare, la demararea procedurilor pentru executarea silită” a sentințelor judecătorești. “În Proiectul de OUG privind…
Vezi articolul