Ludovic Orban: After school-urile și creșele nu intră sub restricții, când se atinge indicele de 3 la mie

4.751 de vizualizări
Ludovic Orban / Foto: Captura Digi 24
Creșele și after school-urile, “în cazul în care optează să funcționeze, vor funcționa. Nu fac parte din activitățile care intră sub restricții când se atinge indicele de 3 la mie”, a declarat luni premierul Ludovic Orban. Șeful executivului i-a luat apărarea prefectului de București, care a convocat ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență la 27 de ore de la depășirea ratei de infectare 3 la mie.
  • De precizat că after school-urile și creșele, care sunt în administrarea autorităților locale și nu a Ministerului Educației, nu au interdicție automată de a primi fizic copiii, odată ce o localitate intră în scenariul roșu, însă primăriile și Direcțiile de Sănătate Publică pot propune în ședința Comitetului județean pentru situații de urgență închiderea și a creșelor și a after school-urilor, în scenariul roșu.
  • Comitetul poate decide suspendarea activităților pentru 14 zile si pentru after school-uri sau creșe, care sunt în administrarea autorității publice locale”, a declarat vineri, pentru Edupedu.ro, ministrul Educației, Monica Anisie.

Întrebat dacă în Capitală, odată ce rata de infectări a trecut de 3 la mie, se vor închide și after school-urile și creșele, premierul Ludovic Orban a răspuns: “Reglementarile privitoare la situația modului de organizare a procesului educațional se referă la învățământ și la preșcolar. Cele 2 trepte [ratele de infectare de la care unitățile de învățământ trec în scenariile hibrid sau roșu – N.Red.] nu afectează desfășurarea activităților în creșe și after school-uri. Sigur că after school-ul nu prea mai poate să funcționeze, pentru că dacă elevii nu se duc la școală și participă online la procesul educațional și after school-ul și creșele nu sunt în reglementări“, a declarat premierul Ludovic Orban în această dimineață.

În cazul în care optează să funcționeze, vor funcționa. Nu fac parte din activitățile care intră sub restricții când se atinge indicele de 3 la mie“, a precizat șeful Executivului.

În ceea ce privește termenul de 48 de ore pe care legislația i-l acordă prefectului între momentul în care autoritățile anunță că o localitate depășește rata de infectare de 3 la 1000 de locuitori și momentul convocării Comitetului Județean/Municipal pentru Situații de Urgență, Orban a declarat că nu are de gând să modifice acest interval. “Termenul de 48 de ore este un termen rațional. (…) Acum stăm și numărăm în cât timp…?“, a declarat premierul.

Citește și: Anchetă Salvați Copiii: Peste un sfert dintre elevi nu au acces la educația online, 43% dintre profesori spun că nu au resursele materiale necesare pentru învățământul online


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“Nu pot să spun că anul viitor alocarea din PIB pentru cercetare în România va fi de 2%”, adică 1% finanțare publică și 1 % privată, spune noul ministru Bogdan-Gruia Ivan / La începutul anului, Nicolae Ciucă și Sebastian Burduja vorbeau despre 1% de la buget pentru cercetare în 2024

Ținta de 2% din PIB pentru cercetare – 1% din bani publici și 1% din zona privată – este “mai mult decât curajoasă”, dar “nu pot să spun că anul…
Vezi articolul

Analiză a rezultatelor după simularea Evaluării Naționale. Bogdan Rațiu, profesor de limba română: Elevii înțeleg cuvintele, pot localiza informația, problema e la cunoștințe. Cred că ar trebui să provocăm mai mult gândirea critică a elevului

“Elevii înțeleg cuvintele și localizează informația, dar problema e la cunoștințe de teorie literară și lingvistică, dar și la punctuație și gramatică”, spune Bogdan Rațiu profesor de limba și literatură…
Vezi articolul