Ludovic Orban: After school-urile și creșele nu intră sub restricții, când se atinge indicele de 3 la mie

4.522 de vizualizări
Ludovic Orban / Foto: Captura Digi 24
Creșele și after school-urile, “în cazul în care optează să funcționeze, vor funcționa. Nu fac parte din activitățile care intră sub restricții când se atinge indicele de 3 la mie”, a declarat luni premierul Ludovic Orban. Șeful executivului i-a luat apărarea prefectului de București, care a convocat ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență la 27 de ore de la depășirea ratei de infectare 3 la mie.
  • De precizat că after school-urile și creșele, care sunt în administrarea autorităților locale și nu a Ministerului Educației, nu au interdicție automată de a primi fizic copiii, odată ce o localitate intră în scenariul roșu, însă primăriile și Direcțiile de Sănătate Publică pot propune în ședința Comitetului județean pentru situații de urgență închiderea și a creșelor și a after school-urilor, în scenariul roșu.
  • Comitetul poate decide suspendarea activităților pentru 14 zile si pentru after school-uri sau creșe, care sunt în administrarea autorității publice locale”, a declarat vineri, pentru Edupedu.ro, ministrul Educației, Monica Anisie.

Întrebat dacă în Capitală, odată ce rata de infectări a trecut de 3 la mie, se vor închide și after school-urile și creșele, premierul Ludovic Orban a răspuns: “Reglementarile privitoare la situația modului de organizare a procesului educațional se referă la învățământ și la preșcolar. Cele 2 trepte [ratele de infectare de la care unitățile de învățământ trec în scenariile hibrid sau roșu – N.Red.] nu afectează desfășurarea activităților în creșe și after school-uri. Sigur că after school-ul nu prea mai poate să funcționeze, pentru că dacă elevii nu se duc la școală și participă online la procesul educațional și after school-ul și creșele nu sunt în reglementări“, a declarat premierul Ludovic Orban în această dimineață.

În cazul în care optează să funcționeze, vor funcționa. Nu fac parte din activitățile care intră sub restricții când se atinge indicele de 3 la mie“, a precizat șeful Executivului.

În ceea ce privește termenul de 48 de ore pe care legislația i-l acordă prefectului între momentul în care autoritățile anunță că o localitate depășește rata de infectare de 3 la 1000 de locuitori și momentul convocării Comitetului Județean/Municipal pentru Situații de Urgență, Orban a declarat că nu are de gând să modifice acest interval. “Termenul de 48 de ore este un termen rațional. (…) Acum stăm și numărăm în cât timp…?“, a declarat premierul.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Site-ul study-in-romania.ro, pentru studenții străini care vor să învețe în România, a rămas neschimbat din 2002, de când a fost inaugurat. Tot Ecaterina Andronescu era ministru

Scheletele Educației românești bântuie internetul. Dacă un student străin vrea să vadă ce-i propune România în materie de studii superioare, ajunge pe portalul study-in-romania.ro. Acesta este intact, exact ca în…
Vezi articolul

Orange România: Cele 82.000 de tablete nu se livrează într-un singur contract, sunt 4 contracte dintre care primul livrat la termen, alte două în curs și ultimul încă nesemnat / Replică la anunțul Ministerului Educației că ar fi livrat doar 25 de mii de dispozitive

Orange Romania și-a îndeplinit toate obligațiile și a livrat tabletele conform prevederilor contractuale în cadrul întregului proces de dotare a instituțiilor de învățământ pentru desfășurarea cursurilor online, susține compania într-un răspuns…
Vezi articolul