Ludovic Orban, despre elevii cu COVID: Dacă apare vreun caz de îmbolnăvire, eu am convingerea că acest caz de îmbolnăvire nu se datorează interacțiunii de la școală

6.582 de vizualizări
Foto: Gov.ro
„Dacă apare vreun caz de îmbolnăvire, eu am convingerea că acest caz de îmbolnăvire nu se datorează interacțiunii de la școală”, a declarat premierul Ludovic Orban azi la Brăila, într-o conferință de presă, potrivit gov.ro. Premierul a spus că anchetele epidemiologice vor arăta ce s-a întâmplat la Iași și Suceava, unde doi elevi au fost infectați cu noul coronavirus. Din informațiile inițiale se pare că infectarea s-a produs în familiile elevilor, însă nu există un comunicat oficial al DSP în acest sens.

Întrebare:Ce părere aveţi, domnule prim-ministru, despre apariţia îmbolnăvirilor cu COVID-19 la elevi care făceau pregătire pentru examenele naţionale în judeţele Iaşi şi Suceava? Aţi discutat această speţă cu ministrul educaţiei? Guvernul va lua măsuri sporite să asigure aceşti copii că sunt în siguranţă?

Ludovic Orban: Noi am emis ordinele necesare, ordinul comun al ministrului sănătăţii și ministrului educaţiei privind regulile care trebuie respectate în desfăşurarea activităţilor şcolare de pregătire a examenului de Evaluare şi a examenului de Bacalaureat.

Am asigurat măşti pentru fiecare unitate şcolară, atât pentru elevii care au nevoie de măşti, cât şi pentru cadrele didactice implicate în procesul de pregătire.

Dacă apare vreun caz de îmbolnăvire, eu am convingerea că acest caz de îmbolnăvire nu se datorează interacțiunii de la școală pentru că, în ceea ce ne privește, urmărim cu maximă atenție, prin toate entitățiile Ministerului Educației, Ministerului Sănătății, modul de desfășurare a activității în școli, respectarea regulilor de distanță fizică, respectarea regulilor de protecție și, ca atare, toate măsurile pe care le-am luat au ca scop să împiedice îmbolnăvirea elevilor.

Întrebare: Deci cazurile apărute nu ar avea legătură cu şcoala?

Ludovic Orban: Cu siguranță, anchetele epidemiologice vor evidenția cauzele, cu siguranță anchetele epidemiologice vor duce la persoanele cu care au intrat în contact elevii respectivi, astfel încât să se poată dispune toate măsurile pentru a nu pune în pericol alte persoane”

Reamintim că primul caz de elev infectat cu noul coronavirus, după redeschiderea școlilor, a fost confirmat la Liceul cu program sportiv din Iași și este vorba despre un elev de clasa a VIII-a.

Tot ieri o elevă de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, județul Suceava a fost depistată cu COVID-19. Eleva era internată la Spitatul Județean din Suceava împreună cu mama ei, depistată și ea cu coronavirus, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Suceava, Cezar Anuți.

Foto: gov.ro


8 comentarii
 1. „Dacă apare vreun caz de îmbolnăvire, eu am convingerea că acest caz de îmbolnăvire nu se datorează interacțiunii de la școală”, a declarat premierul Ludovic Orban

  Dupa logica lui Orban, putem merge si la restaurante, sau la cinema, pe stadioane la meciuri, concerte, etc., inbolnavirea nu se va datora interactiunii din locul respectiv.

 2. Ooooo…VA FI JALE CAND SE DESCHID GRADINITELE PRIVATE ! Atunci va trebui sa mearga educatoarele (eu..de ex., cu astm alergic si HTA ) in mijlocul copiilor si duc si sotului, bonav, si parintilor mei..bolnavi si ei.
  JALE VA FI ! Dar il dam in judecata pe Orban, nu-i problema !
  Stiu ca sotia lui are gradinita privata si e direct interesat ! Dar vin si alegerile !

 3. Domnule Peticila,
  Cine a adresate aceste, “deștepte” întrebări d-lui Orban? (Sper ca nu dvs.!)
  Mai trebuia să-i inmanati un premiu pentru răspunsuri.
  Doamne ferește!

 4. N-are nici o relevanță cum s-au infectat d-le Orban.
  Vad ca și în ultimul ceas refuzați sa vedeți REALITATEA.
  Ministerul Sănătății și Ministerul Educației, dând vina pe alții și refuzând sa răspundă aplicat la întrebările adresate SUNT SINGURII VINOVAȚI DE DEVALMASIA CREATĂ CU EXAMENELE.
  Este vorba de viata copiilor acestei țări și a familiilor lor!

  PS: În viata totul se plătește!

  1. Pai conteaza? Nu asta a fost ideea cand s au inchis scolile: nu cumva prin transmitere comunitara sa ajunga apoi virusul in colectivitate? Ca doar nu se molipseau de la zidurile scolii. Omul asta s a aniversat iar si aghezmuit? Cum sa afirmi asa ceva??!!

 5. Pai da. Copiii vin bolnavi sau asimptomatici si cei care vin in contact cu ei la scoala la examene nu fi contaminati La Scoala? Mai co teaza de unde incepe? Daca se extinde????

 6. continua sa ignora realitatea. pai pot si eu zic la fel, vreau sa primesc 10 la bac. nu puteti sa imi dati? eu consider ca puteti, asa ca dati-mi. asta e rationamentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like