Luni începe școala, marți începe concursul pentru directorii de școli, anunță ministrul Educației după adoptarea unei ordonanțe de urgență care permite organizarea acestuia

21.795 de vizualizări
Foto: © Volodymyr Tverdokhlib | Dreamstime.com
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat în această seară, în cadrul briefing-ului de la finalul ședinței de Guvern, în legătură cu organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de directori, că marți, 14 septembrie, „Concursurile vor putea fi demarate pentru ocuparea posturilor de directori în toate școlile din România”.

Sorin Cîmpeanu a spus că „Vor putea fi organizate concursuri pentru ocuparea posturilor didactice, didactice auxiliare și nedidactice, precum și posturile de conducere din cadrul unităților de învățământ preuniversitar”.

Ministrul Educației a mai completat că „În acest fel, concursurile vor putea fi demarate pentru ocuparea posturilor de directori în toate școlile din România începând cu data de 14 septembrie. Luni, 13 septembrie începe școala, vor fi festivități în toate școlile, marți 14 septembrie va începe concursul”.

Calendarul examenului este următorul:

14 septembrie: Anunțarea concursului (publicarea funcțiilor vacante pentru care se organizează concursul). Constituirea comisiei naționale, a comisiilor de organizare la nivel județean și a comisiilor de evaluare a documentelor de înscriere.

15 – 26 septembrie: Depunerea dosarelor de înscriere la proba scrisă pe platforma informatică dedicată.

27 – 29 septembrie: Evaluarea dosarelor de înscriere.

30 septembrie: Afișarea listei candidaților admiși la evaluarea dosarelor.

1 octombrie: Depunerea solicitărilor de analiză a cauzelor și remedierea eventualelor erori la etapa de înscriere în platforma informatică.

4 – 6 octombrie: Remedierea eventualelor erori la etapa de înscriere.

7 octombrie: Afișarea listei candidaților admiși la evaluarea dosarelor.

8 octombrie: Stabilirea centrelor speciale de desfășurare a probei scrise

13 octombrie: Repartizarea candidaților pe centre

15 octombrie: Desfășurarea probei scrise

15 octombrie: Afișarea rezultatelor la proba scrisă

15 – 17 octombrie: Depunerea contestațiilor la proba scrisă

18 – 20 octombrie: Soluționarea contestațiilor la proba scrisă

20 octombrie: Afișarea rezultatelor finale la proba scrisă

21 – 27 octombrie: Înregistrarea opțiunilor candidaților pentru unitatea la care candidează și, in funcție de opțiune, depunerea documentelor pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimentare, conform art. 8 alin. (1) lit. n).

28 – 29 octombrie: Transmiterea solicitărilor de desemnare a membrilor comisiilor de interviu din partea consiliilor profesorale, autorităților locale și companiilor/universităților.

1 – 10 noiembrie: Constituirea comisiilor pentru proba de interviu

12 noiembrie: Publicarea graficului de desfășurare a interviurilor

15 noiembrie – 8 decembrie: Desfășurarea probei de interviu

16 noiembrie – 10 decembrie: Depunerea și soluționarea contestațiilor la proba de interviu

13 decembrie: Exprimarea opțiunilor candidaților declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

17 decembrie: Validarea rezultatelor finale

20 – 22 decembrie: Emiterea deciziilor de numire (cu aplicare de la 10 ianuarie 2022).

Informații de background

Concursul de directori de școli a fost suspendat, din punct de vedere juridic, după ce Guvernul a adoptat, în ședința de miercuri, 30 august, o ordonanță de urgență care a modificat articolul din Legea 55 din 2020, care permitea organizarea acestuia. Ordonanța de urgență care a eliminat posibilitatea de a face angajări în sistemul de învățământ pe funcțiile de conducere din școli și grădinițe este OUG nr. 19, din 30 august 2021.

Foto: © Volodymyr Tverdokhlib | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


6 comments
  1. Știe cineva ce au în cap acești oameni ? Întreb pentru că văd că după ce au lăsat mii de oameni la Untold, au lăsat mii de oameni la Romexpo ( congres pnl ) acum se miră și am ajuns la ATI – plin în țară, 200 DECEDAȚI, 10.000 de copii pozitivi în online, spitale evacuate, iar ei vor să țină concurs de directori cu peste 10.000 de oameni ( candidați + comisii ), deși unii deja sunt pozitivi sau în carantină ! La așa “măsuri” VA FI MULT MAI RĂU !
    Poate îl trezește cineva și pe dom Câmpeanu !

  2. Directoarea de la școala mea este pozitivă. Dacă nu se negativează, aș putea să-mi depun dosarul chiar dacă perioada de depunere a trecut ? Întreb pentru că nu există contracandidat.

  3. Dar pentru inspectori când se da examen? Sau inspectorii nu trebuie sa de-a examen că doar sunt pusi politic. Ce nevoie este că ei sa de-a examen, că se poate sa ia altul ne agreat sau apolitic și ce ne facem. Am luat mălaiul la partid și acum cum sa schimbam oamenii. Doar pestele de la cap se împute. Așa e la Romanica edicata

  4. Asa cum au susținut elevii examenele in pandemie , se poate organiza și concursul pentru directori . Oricum in Craiova s-au schimbat f. mulți directori . Domnul inspector din acea perioadă nu a așteptat concurs de directori . A dorit directori de aceiași culoare politică . Urât ce se întâmplă acum in învățământ . Totul este politic . Ești bine văzut în partidul X sau Y ți se oferă un post de director , nu contează dacă ești bun pentru această funcție .. O să se aleagă praful de învățământ .

  5. Politizarea este in prezent baza, iar dupa concurs actualii directori vor vrea sa se insurubeze pentru 4 ani! Cum poate un ISJ politic sa numeasca directori independenti si profesionisti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca, fără nicio reacție când lângă ea secretarul Guvernului a invocat în mod mincinos PNRR-ul că ar bloca creșterile de salarii în Educație / Deca, în urmă cu 2 săptămâni: Voi lupta pentru ca profesia de dascăl să fie respectată, inclusiv din punct de vedere al salarizării

Ministra Educației, prezentă la negocierile de la sediul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, a spus că “salariile personalului didactic, nedidactic si personalului auxiliar trebuie să crească, asta în mod clar”.…
Vezi articolul

Anchetă a Inspectoratului Școlar Gorj la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, după ce părinții au reclamat încălcarea regulamentului la proba de limba română a Evaluării Naționale / Elevii nu ar fi fost puși în bănci în ordine alfabetică, ci așa cum erau în clasă

Inspectoratul școlar din Gorj a deschis o anchetă la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, cu privire la așezarea în bănci a elevilor de clasa a VIII-a, la proba…
Vezi articolul

VIDEO Planul Național de Redresare și Reziliență, prezentat la Guvern. Educația primește 3,6 miliarde de euro. Ghinea: Școala online va rămâne o componentă a sistemului pentru copiii cu dizabilități și cei spitalizați / Granturi pentru școlile cu risc crescut de abandon, 320.000 de copii beneficiari

Guvernul Cîțu a prezentat miercuri Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), depus luni la Bruxelles. Educația primește în total 3,6 miliarde de euro. Ministrul fondurilor europene, Cristian Ghinea, a…
Vezi articolul

VIDEO Yuval Noah Harari, despre efectele războiului din Ucraina: E o situație de înarmare care poate scăpa de sub control / Banii care ar trebui să fie alocați pentru educație, pentru lupta împotriva schimbărilor climatice, acești bani se vor duce la tancuri, rachete, la finanțarea războaielor

După 1945, omenirea a trăit o epocă de pace la nivel global, cu câteva conflicte locale, dar reușind să evite până acum declanșarea unui nou război teritorial ca în trecut,…
Vezi articolul

Ciucă: Ceea ce am promis, am făcut. Am convingerea că toți dascălii vor avea încredere că ne vom respecta promisiunile, așa cum am făcut și până acum / Guvernul nu a respectat nicio promisiune în privința salarizării profesorilor în ultimii 4 ani

Premierul Ciucă a declarat la începutul ședinței de Guvern că „am convingerea ca toți dascălii vor avea încredere că ne vom respecta promisiunile, așa cum am făcut și până acum”.…
Vezi articolul