Luni începe școala, marți începe concursul pentru directorii de școli, anunță ministrul Educației după adoptarea unei ordonanțe de urgență care permite organizarea acestuia

21.794 de vizualizări
Foto: © Volodymyr Tverdokhlib | Dreamstime.com
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat în această seară, în cadrul briefing-ului de la finalul ședinței de Guvern, în legătură cu organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de directori, că marți, 14 septembrie, „Concursurile vor putea fi demarate pentru ocuparea posturilor de directori în toate școlile din România”.

Sorin Cîmpeanu a spus că „Vor putea fi organizate concursuri pentru ocuparea posturilor didactice, didactice auxiliare și nedidactice, precum și posturile de conducere din cadrul unităților de învățământ preuniversitar”.

Ministrul Educației a mai completat că „În acest fel, concursurile vor putea fi demarate pentru ocuparea posturilor de directori în toate școlile din România începând cu data de 14 septembrie. Luni, 13 septembrie începe școala, vor fi festivități în toate școlile, marți 14 septembrie va începe concursul”.

Calendarul examenului este următorul:

14 septembrie: Anunțarea concursului (publicarea funcțiilor vacante pentru care se organizează concursul). Constituirea comisiei naționale, a comisiilor de organizare la nivel județean și a comisiilor de evaluare a documentelor de înscriere.

15 – 26 septembrie: Depunerea dosarelor de înscriere la proba scrisă pe platforma informatică dedicată.

27 – 29 septembrie: Evaluarea dosarelor de înscriere.

30 septembrie: Afișarea listei candidaților admiși la evaluarea dosarelor.

1 octombrie: Depunerea solicitărilor de analiză a cauzelor și remedierea eventualelor erori la etapa de înscriere în platforma informatică.

4 – 6 octombrie: Remedierea eventualelor erori la etapa de înscriere.

7 octombrie: Afișarea listei candidaților admiși la evaluarea dosarelor.

8 octombrie: Stabilirea centrelor speciale de desfășurare a probei scrise

13 octombrie: Repartizarea candidaților pe centre

15 octombrie: Desfășurarea probei scrise

15 octombrie: Afișarea rezultatelor la proba scrisă

15 – 17 octombrie: Depunerea contestațiilor la proba scrisă

18 – 20 octombrie: Soluționarea contestațiilor la proba scrisă

20 octombrie: Afișarea rezultatelor finale la proba scrisă

21 – 27 octombrie: Înregistrarea opțiunilor candidaților pentru unitatea la care candidează și, in funcție de opțiune, depunerea documentelor pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimentare, conform art. 8 alin. (1) lit. n).

28 – 29 octombrie: Transmiterea solicitărilor de desemnare a membrilor comisiilor de interviu din partea consiliilor profesorale, autorităților locale și companiilor/universităților.

1 – 10 noiembrie: Constituirea comisiilor pentru proba de interviu

12 noiembrie: Publicarea graficului de desfășurare a interviurilor

15 noiembrie – 8 decembrie: Desfășurarea probei de interviu

16 noiembrie – 10 decembrie: Depunerea și soluționarea contestațiilor la proba de interviu

13 decembrie: Exprimarea opțiunilor candidaților declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

17 decembrie: Validarea rezultatelor finale

20 – 22 decembrie: Emiterea deciziilor de numire (cu aplicare de la 10 ianuarie 2022).

Informații de background

Concursul de directori de școli a fost suspendat, din punct de vedere juridic, după ce Guvernul a adoptat, în ședința de miercuri, 30 august, o ordonanță de urgență care a modificat articolul din Legea 55 din 2020, care permitea organizarea acestuia. Ordonanța de urgență care a eliminat posibilitatea de a face angajări în sistemul de învățământ pe funcțiile de conducere din școli și grădinițe este OUG nr. 19, din 30 august 2021.

Foto: © Volodymyr Tverdokhlib | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


6 comments
  1. Știe cineva ce au în cap acești oameni ? Întreb pentru că văd că după ce au lăsat mii de oameni la Untold, au lăsat mii de oameni la Romexpo ( congres pnl ) acum se miră și am ajuns la ATI – plin în țară, 200 DECEDAȚI, 10.000 de copii pozitivi în online, spitale evacuate, iar ei vor să țină concurs de directori cu peste 10.000 de oameni ( candidați + comisii ), deși unii deja sunt pozitivi sau în carantină ! La așa “măsuri” VA FI MULT MAI RĂU !
    Poate îl trezește cineva și pe dom Câmpeanu !

  2. Directoarea de la școala mea este pozitivă. Dacă nu se negativează, aș putea să-mi depun dosarul chiar dacă perioada de depunere a trecut ? Întreb pentru că nu există contracandidat.

  3. Dar pentru inspectori când se da examen? Sau inspectorii nu trebuie sa de-a examen că doar sunt pusi politic. Ce nevoie este că ei sa de-a examen, că se poate sa ia altul ne agreat sau apolitic și ce ne facem. Am luat mălaiul la partid și acum cum sa schimbam oamenii. Doar pestele de la cap se împute. Așa e la Romanica edicata

  4. Asa cum au susținut elevii examenele in pandemie , se poate organiza și concursul pentru directori . Oricum in Craiova s-au schimbat f. mulți directori . Domnul inspector din acea perioadă nu a așteptat concurs de directori . A dorit directori de aceiași culoare politică . Urât ce se întâmplă acum in învățământ . Totul este politic . Ești bine văzut în partidul X sau Y ți se oferă un post de director , nu contează dacă ești bun pentru această funcție .. O să se aleagă praful de învățământ .

  5. Politizarea este in prezent baza, iar dupa concurs actualii directori vor vrea sa se insurubeze pentru 4 ani! Cum poate un ISJ politic sa numeasca directori independenti si profesionisti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Presiuni făcute de inspectorate școlare, în plină grevă generală a angajaților din Educație, ca școlile să facă plățile de vouchere de vacanță până miercuri, sub amenințarea că Ministerul ar bloca salariile în caz contrar – surse

Mai multe inspectorate școlare fac presiuni pe școli să facă plățile pentru voucherele de vacanță până miercuri, 31 mai, în contextul în care peste 170.000 de profesori și alte mii…
Vezi articolul

DOCUMENT Ministerul Educației atacă în instanță hotărârea prin care CNCD l-a acuzat de discriminare pentru că nu a acordat bursele de clasa a V-a și liceenilor din mediul rural / De un an, acești elevi încă nu au primit bursele 

Ministerul Educației a atacat în instanță decizia Consiliului Național de Combatere a Discriminării, din 16 noiembrie 2022, prin care fusese amendat cu 10.000 de lei pentru că prin ordinul de…
Vezi articolul

Întâlnire înaintea grevei generale din școli, dintre sindicatele din Învățământ și premierul Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, Ligia Deca, Adrian Câciu, Lucian Bode și Marius Budăi, la Palatul Victoria

UPDATE Reprezentanții Executivului au fost față în față cu reprezentanții sindicatelor din Educației, sâmbătă de la ora 14:00, conform agendei publicate pe site-ul Guvernului. La întâlnire participă, conform surselor Edupedu.ro,…
Vezi articolul