O grădiniţă pentru copiii refugiaţi din Ucraina a fost amenajată de câteva educatoare din Buzău în subsolul unei pensiuni: “Am amenajat totul noi” / “Mobilier pe care la noi la grădiniţă l-am schimbat, dar ştiţi cum e românul, l-am mai păstrat şi pe cel vechi şi uite că a fost de folos”

1.527 de vizualizări
Gradinița din Buzău amenajată de educatoare pentru copiii ucraineni refugiați / Foto: Captura News.ro
Mai multe educatoare din Buzău au amenajat, într-o sala situată la subsolul unei pensiuni în care sunt cazaţi refugiaţi ucraineni, o grădiniţă pentru copiii fugiţi din calea războiului. Amenajarea s-a făcut cu materiale provenite din unităţile şcolare la care acestea îşi desfăşoară activitatea în mod regulat, iar educatoarele desfăşoară activităţi, ca voluntari, cu copiii refugiaţi.

„Am amenajat totul noi, din materiale pe care le aveam în grădiniţele unde ne desfăşurăm activitatea. Aici nu era nimic, pereţii erau goi şi luni am amenajat cu covoare, mobilier pe care la noi la grădiniţă l-am schimbat, dar ştiţi cum e românul, l-am mai păstrat şi pe cel vechi şi uite că a fost de folos, scăunele, materiale didactice, jocuri, jucării. Am venit aici luni cu maşinile pline”, a declarat Gabriela Popa, educatoare la Grădiniţa cu Program Prelungit nr 3 din Buzău.

În grădiniţa proaspăt amenajată la subsolul unităţii hoteliere care cazează refugiaţi ucraineni vin aproximativ 20 de copii, singuri sau însoţiţi de părinţi. Alături de ei, conform unui grafic alcătuit ad-hoc, se află în fiecare zi câte două educatoare care au ales să facă voluntariat pentru a-i ajuta pe copii să depăşească drama prin care trec.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Profesorul Dumitru Sandu, despre propunerile de schimbare a regulilor pentru Consiliul de atestare a diplomelor: Sub ideea că „îmbunătățesc procedura” se trece, de fapt, la presiuni asupra CNATDCU

Analizarea unei teze de doctorat în integrum, așa cum a fost propusă de ministrul Sorin Cîmpeanu pentru modificarea legislației CNATDCU, nu este o soluție aplicabilă în practică, afirmă, într-un interviu…
Vezi articolul