Mai multe focare de COVID-19 au fost descoperite la un liceu din Craiova după testarea elevilor

1.169 de vizualizări
Foto: © Michele D’Ottavio | Dreamstime.com
Un liceu din Craiova și-a testat ieri toți elevii și au fost descoperite 19 noi cazuri de infectare în cele patru clase existente, scrie Gazeta de Sud. Potrivit sursei menționate, Inspectoratul Şcolar Judeţean Doj a primit 310.800 de teste de salivă şi de ieri a început distribuirea lor către unităţile şcolare.

Elevii din școlile din Dolj au primit ieri câte trei teste fiecare, după cum a anunțat inspectorul școlar: „Am primit 310.800 de teste la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. Am distribuit 292.000 de teste şi mai avem o rezervă de 18.800 de teste pentru situaţii în care şcolile mai au nevoie. Sunt cam trei teste pentru fiecare elev. Am dat şcolilor şi câteva teste de rezervă”, a precizat inspectorul şcolar general, Daniel Ion.

Seminarul Teologic din Craiova și-a testat toți elevii și au fost descoperite 19 cazuri de îmbolnăvire în rândul elevilor: „La Seminarul Teologic din Craiova au testat în această dimineaţă (n. red. – ieri) şi au ieşit 19 elevi pozitivi. Dacă vineri erau trei cadre didactice şi un elev potzitiv, în această dimineaţă(n. red. – marţi 25 ianuarie) au fost depistaţi 19 elevi pozitivi”, a mai spus inspectorul şcolar general, Daniel Ion.

Sursa citată mai scrie că, până vineri, au fost înregistrate 233 de cazuri de elevi infectaţi cu coronavirus în județul Dolj şi 84 de cazuri la angajaţii din şcoli. Ieri, la nivelul judeţului Dolj erau peste 400 de copii confirmaţi cu COVID-19.

Informații de context

Amintim că săptămâna aceasta începe testarea elevilor împotriva COVID-19. Edupedu.ro a scris săptămâna trecută că Ministrul Educației a dat asigurări că până la începutul acestei săptămâni vor ajunge în școli 10 milioane de teste pentru preșcolari, elevi și angajați din învățământ.

Mai amintim că secretarul de stat Sorin Ion a declarat tot săptămâna trecută că prima testare Covid-19 din școli se va putea realiza marți sau miercuri: „Marți acestea vor fi distribuite beneficiarilor, urmând a fi utilizate de îndată. În consecință, prima testare din săptămâna viitoare se va putea realiza marți sau miercuri”.

Secretarul de stat a mai precizat că testele sunt ambalate individual sau câte două: „Acestea sunt ambalate în kituri individuale sau de câte două”.

Noul ordin al miniștrilor Educației și Sănătății reglementează două scenarii pentru școli:

Scenariul 1: Prezență fizică – rata de ocupare la nivel județean a paturilor COVID e cel mult 75%;

  • Școală online timp de 10 zile la apariția a 3 cazuri confirmate pe o perioadă de 7 zile de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal.

Scenariul 2: Școală online – rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital COVID-19 e peste 75%;

  • Revenirea la școală cu prezență fizică numai după ce rata de ocupare scade sub 70% la nivel județean.

Foto: © Michele D’Ottavio | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Lista integrală a școlilor și grădinițelor cu rata de vaccinare care indică faptul că pot funcționa cu prezență fizică săptămâna viitoare, 15-19 noiembrie, a fost publicată de Ministerul Educației. Este vorba despre peste 12.800 de unități / În aproape 5.000 personalul încă nu e vaccinat peste 60%

Ministerul Educației precizează că funcționarea unităților de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică și structuri arondate în săptămâna 15 – 19 noiembrie 2021 va fi cu școală față în față pentru…
Vezi articolul

SURSE Sabin Sărmaş, favorit pentru postul de ministru al Cercetării și Digitalizării / Marcel Boloş rămâne la ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, unde în prezent e interimar

Deputatul PNL Sabin Sărmaş este favorit pentru a prelua Ministerul Digitalizării, au precizat surse liberale pentru News.ro, Marcel Boloş urmând să rămână la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, transmite News.ro,…
Vezi articolul