Mai multe focare de COVID-19 au fost descoperite la un liceu din Craiova după testarea elevilor

1.182 de vizualizări
Foto: © Michele D’Ottavio | Dreamstime.com
Un liceu din Craiova și-a testat ieri toți elevii și au fost descoperite 19 noi cazuri de infectare în cele patru clase existente, scrie Gazeta de Sud. Potrivit sursei menționate, Inspectoratul Şcolar Judeţean Doj a primit 310.800 de teste de salivă şi de ieri a început distribuirea lor către unităţile şcolare.

Elevii din școlile din Dolj au primit ieri câte trei teste fiecare, după cum a anunțat inspectorul școlar: „Am primit 310.800 de teste la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. Am distribuit 292.000 de teste şi mai avem o rezervă de 18.800 de teste pentru situaţii în care şcolile mai au nevoie. Sunt cam trei teste pentru fiecare elev. Am dat şcolilor şi câteva teste de rezervă”, a precizat inspectorul şcolar general, Daniel Ion.

Seminarul Teologic din Craiova și-a testat toți elevii și au fost descoperite 19 cazuri de îmbolnăvire în rândul elevilor: „La Seminarul Teologic din Craiova au testat în această dimineaţă (n. red. – ieri) şi au ieşit 19 elevi pozitivi. Dacă vineri erau trei cadre didactice şi un elev potzitiv, în această dimineaţă(n. red. – marţi 25 ianuarie) au fost depistaţi 19 elevi pozitivi”, a mai spus inspectorul şcolar general, Daniel Ion.

Sursa citată mai scrie că, până vineri, au fost înregistrate 233 de cazuri de elevi infectaţi cu coronavirus în județul Dolj şi 84 de cazuri la angajaţii din şcoli. Ieri, la nivelul judeţului Dolj erau peste 400 de copii confirmaţi cu COVID-19.

Informații de context

Amintim că săptămâna aceasta începe testarea elevilor împotriva COVID-19. Edupedu.ro a scris săptămâna trecută că Ministrul Educației a dat asigurări că până la începutul acestei săptămâni vor ajunge în școli 10 milioane de teste pentru preșcolari, elevi și angajați din învățământ.

Mai amintim că secretarul de stat Sorin Ion a declarat tot săptămâna trecută că prima testare Covid-19 din școli se va putea realiza marți sau miercuri: „Marți acestea vor fi distribuite beneficiarilor, urmând a fi utilizate de îndată. În consecință, prima testare din săptămâna viitoare se va putea realiza marți sau miercuri”.

Secretarul de stat a mai precizat că testele sunt ambalate individual sau câte două: „Acestea sunt ambalate în kituri individuale sau de câte două”.

Noul ordin al miniștrilor Educației și Sănătății reglementează două scenarii pentru școli:

Scenariul 1: Prezență fizică – rata de ocupare la nivel județean a paturilor COVID e cel mult 75%;

  • Școală online timp de 10 zile la apariția a 3 cazuri confirmate pe o perioadă de 7 zile de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal.

Scenariul 2: Școală online – rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital COVID-19 e peste 75%;

  • Revenirea la școală cu prezență fizică numai după ce rata de ocupare scade sub 70% la nivel județean.

Foto: © Michele D’Ottavio | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii care dau Evaluare Națională și Bacalaureat 2024 primesc bursa de merit pentru toată luna iunie și pe câteva zile din iulie, conform Ministerului Educației / Până când primesc burse de merit și tehnologice elevii din învățământul profesional și tehnic

Absolvenții clasei a VIII-a și clasei a XII-a care susțin examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat 2024 primesc burse de merit până la afișarea rezultatelor finale, după etapa de soluționare…
Vezi articolul

Ministerul Educației cere peste 30 de milioane de lei din Fondul de rezervă al Guvernului pentru a putea plăti drepturile elevilor cu cerințe educaționale speciale – proiect de hotărâre de guvern

Ministerul Educației solicită suplimentarea bugetului său pe anul 2023, pentru a putea putea plăti drepturile elevilor cu cerințe educaționale speciale și pentru cheltuieli de personal și materiale din unitățile de…
Vezi articolul

VIDEO Klaus Iohannis: Legile și normele de aplicare pentru implementarea proiectului România educată trebuie să reflecte nu doar litera, ci și spiritul său incluziv, în care valorile fundamentale în construcția și practicile sistemului de educație sunt respectate

Mesaj în apărarea proiectului România educată, dat de președintele Klaus Iohannis duminică, la Festivalul „Săptămâna Haferland”, ediția a X-a, din localitatea Criț, județul Brașov. Șeful Statului a subliniat faptul că…
Vezi articolul