Marius Nistor, FSE, despre o eventuală boicotare a examenelor: Automat se poate ajunge și la așa ceva. Există o revoltă foarte mare în cancelarii

21.687 de vizualizări
Marius Nistor / Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a declarat jurnaliștilor că „automat se poate ajunge” la o eventuală boicotare a examenelor naționale, dacă profesorii „nu au rezultatele pe care le scontau” din partea guvernaților.

În jur de 12 mii de profesori și angajați din Învățământ protestează vineri la București. După două ore și jumătate de discuții cu reprezentanții Guvernului, sindicaliștii au transmis că Executivul nu poate acorda creșterile solicitate de cadrele didactice.

Reporter: Există scenariul în care greva încetează, dar examenele naționale sunt boicotate, să le spunem așa, pentru că vorbeați înainte de intrarea la Guvern despre faptul că sunt foarte revoltați colegii dvs.?

Marius Nistor: Le-am și transmis reprezentanților Guvernului că în momentul de față există o revoltă foarte mare în cancelarii și, indiferent cum se va termina această acțiune de protest, doar colegii vor hotărî. Dacă nu au rezultatele pe care le scontau, automat se poate ajunge și la așa ceva.

Articol în curs de actualizare


75 comments
  1. Nu sunt de acord cu greva profesorilor,Au salarii decente ei meditează copii pe sume uriașe chiar domnu președinte a spus ,el și a achiziționat șase case din meditații deci despre ce vorbim .Va rog să încetați cu văicărelile nu vă dați interesul la clasa copii să înțeleagă materia ce o predați treceți că vodă prin loboda .

    1. Dau meditații doar profesorii care predau discipline de examen. Spune desteapto un profesor de Religie, Educatie tehnologica, discipline de specialitate, ce meditatii poate da? ,,Rumega”, inainte de a vorbi.

  2. Ca fosta profesoara, care a demisionat din sistem, sătulă de umilințele zilnice și, de adus bani de-acasă, pentru orice activitate extracurriculara, imi permit să sugerez ca niciun parlamentar sa nu mai primească venituri lunare mai mari decât salariul unui profesor cu gradul I!
    Cât despre evaluările anuale, ale profesorilor, eu știu că acestea se făceau și se făceau și evaluările psihologice.
    Sistemul educațional nu va mai fi “populat” de “needucați”, abia atunci când va exista respect, pentru aceasta munca, din partea autorităților.
    La nivel declarativ, autoritățile “își dau viață pentru elevi”, “educația este prioritate zero (parca așa spun “doctii” plini de diplome, dar care, in fapt, nu demonstrează că au dat și pe la școală); fac legi ale educației, inspirate din sistemul finlandez, japonez…. , dar, ce sa vezi, realitatea îi combate cu toate “forțele”!
    Va rog frumos, pe toți cei care nu lucrați în educație, sa nu va mai lăsați păcăliți de demagogia politicienilor! De treizeci și ceva de ani, preocuparea lor nr.1 a fost sa “asmută” categoriile de salariați (și nu numai) unele împotriva celorlalte. Cu alte cuvinte, ne-au dat de treabă, in timp ce munceau din greu să-și dea legi pentru satisfacerea intereselor proprii.

  3. Ca fosta profesoara, care a demisionat din sistem, sătulă de umilințele zilnice și, de adus bani de-acasă, pentru orice activitate extracurriculara, imi permit să sugerez ca niciun parlamentar sa nu mai primească venituri lunare mai mari decât salariul unui profesor cu gradul I!
    Cât despre evaluările anuale, ale profesorilor, eu știu că acestea se făceau și se făceau și evaluările psihologice.
    Sistemul educațional nu va mai fi “populat” de “needucați”, abia atunci când va exista respect, pentru aceasta munca, din partea autorităților.
    La nivel declarativ, autoritățile “își dau viață pentru elevi”, “educația este prioritate zero (parca așa spun “doctii” plini de diplome, dar care, in fapt, nu demonstrează că au dat și pe la școală); fac legi ale educației, inspirate din sistemul finlandez, japonez…. , dar, ce sa vezi, realitatea îi combate cu toate “forțele”!
    Va rog frumos, pe toți cei care nu lucrați în educație, sa nu va mai lăsați păcăliți de demagogia politicienilor! De treizeci și ceva de ani, preocuparea lor nr.1 a fost sa “asmută” categoriile de salariați (și nu numai) unele împotriva celorlalte. Cu alte cuvinte, ne-au dat de treabă, in timp ce munceau din greu să-și de-a legi pentru satisfacerea intereselor proprii.

  4. Raspuns profesorul Gabi : mentalitatea dvs este praf in raport cu functia! Aveti salarii decente( nu debutantul) si stiu ce spun, plus meditatiile, chiar stati bine! Daca mai adaugam si plicurile cu bani primiti de diriginti si invatatoare de Craciun, Paste, 8 Martie, sfarsit de an, stati minunat!
    Adevarul este ca trebuie sa suplinim munca profesorilor de la clasa cu meditatii ca altfel se alege praful de copii.. Intrati tarziu la ore (10/15 min intarziere) si va justificati ca nu aveti timp sa acoperiti materia…
    Ceea ce faceti acum prin aceasta greva nu va creste nici respectul, pe care l tot cersiti, desi acesta se castiga, si nici demnitatea, DIN POTRIVA!

    1. Cu mare respect, cred că nu e cazul să generalizați. Sunt uscături, ca în orice domeniu. Dar nu toți profesorii fac meditatii sau iau plicuri cu bani. Cred cei pe care îi numiți dvs reprezintă minoritatea. Starea jalnică a învățământului este o culpă comună:a guvernului, a părinților si a profesorilor.

  5. Meditatiile au devenit moda parintii sa iasa in strada dupa ce se termina greva si sa ceara me.eliminarea din materii a balastului ,saceara chiar eliminarea unor materii inutile cum ar fi lb straine si religia la cl primare de acolo incepe tot.Prof care predau la 5-8,predau si laprimar ,cind acesti copii inca nu stiu sa scrie si sa citeasca .De aceea parintii cer sa fie meditati.Voi ca parinti cereti min.ed.modificari a Rominiei educate altfel si in anii ce vor veni va fi la fel prof. trebuie sa parcurga prog.care nu e tocmai corelata cu umplutura imutila din manuale.Manuale care sint editate de oameni care nu au nimic cu educatia.Parintii care dau vina pe prof. au trecut prin sc degeaba.E drept ca sint si multi prof care nu au ce cauta in sc. dar asta e cei buni pleaca.De 20 de ani elita si meseriasii romani pleaca .Guv. noastre nu au avut nici o strategie niciodata de ai opri.

    1. Ați avea nevoie de ceva meditații…nici nu știți sa scrieți corect. Stați jos, 4! Aveți niște prejudecăți demne de Evul Mediu.

  6. sunt de acord să aveți salarii cât vreți,sunteți de acord să fiți evaluați tot din doi în doi ani exact ca personalul tehnic din aviație?(mulți veniți,putini chemați)

    1. Janel, nu trebuie să fii tu de acord. Nu depinde de tine. Tu probabil că ai grijă să nu pice avionul, pe bani mulți. Profesorii trebuie să primească un salariu decent, asta înseamnă, în opinia mea, minimum 1500€, deși ei cer mai puțin. Probabil că nu știi că mulți susțin anual examenul de titularizare, iau note foarte bune și nu sunt posturi. Observ aroganță în comentariul tău, ca și când meseria ta ar fi foarte importantă, iar profesorii doar stau la cafea in cancelarie.

  7. Pentru domnul ,Marcel Condrea
    Din câte știu ca să furnizezi niște informații elevilor la inspecție nu trebuie să -ți irosești banii…!
    Nu regretați această inspecție care promovează incompetenții în sistem și dvs.știți că nota respectivă are o pondere în calcularea celei finale,notă pe care mulți o și au datorită acestei inspecții .
    Cunosc pe cineva care a lucrat la asigurări, a obținut nota 9,e laudată (foarte deșteaptă,nevoie mare),dar scădeți-i 2,50 puncte(care provin din inspecție)și vedeți că-i rămâne nota 6,50 !Este titulară la oraș, e foarte arogantă și multe,altele…..,dar în trecut cu 6,50 nu pupai orașul…!
    A redus numarul de incompetenți care pot intra în sistem cu foarte mare ușurință pe un post nemeritat și concurează cu persoane ce au vechime cât vârsta lor !

    1. asa este! nota trebuie să fie doar cea de la examenul național. numai acea nota reflecta realitatea!!este nedrept ca de la 6 sa ajungi la 8 și sa ai peste 7,adică titular!! dar ei ,în realitate, sunt de 6!! asta e nota reala.6!!!!

  8. pentru Rucatti:nu înțeleg de ce puneți pumnul în gura cu “lăsați profesorii în pace”,eu nu m-am legat de dvs ,ci sunt revoltat de situația în sine…..da,am studii superioare pentru ca am învățat când încă se mai făcea carte,va deranjează acest lucru?și da,îmi ajut copiii la teme și imi fac treaba și la serviciu …..la privat nu te tine nimeni de pomană,fără rezultate…..și sa știți ca și la mine ziua are tot 24 ore……am tot respectul pentru profesorii dedicați muncii, cum o fac și eu,mi-am ales meseria și gura și îmi place ce fac,am muncit și pe bani puțini în trecut dar când am avut ceva de spus,am spus….nu cum fac profesorii azi, dând vina pe alții…pana acum ce au făcut,nu au văzut ca e programa încărcată ,ca nu au timp sa predea la clasă?Chestiunea asta nu e de ieri,de azi…..de ce nu su facut grevă pana acum?….Zi frumoasă ,stimate DOMN!

  9. Pentru Corina : profesorii ii învăța? Nicidecum.. În pandemie erau prin concedii medicale nefondate, fără a avea covit.. Stai liniștita, noi părinții ne am susținut copiii în toți acești ani.. Și întrebare :care e venitul real al profesorilor care nu își declara meditațiile date în privat? Va spun eu.. Caz real – 1500 ron pe zi… 5 elevi în 2 ore (nu individual) * 100 ron – 3 serii pe zi… Faceți socoteala pe luna. Mai mult în scoli ne cer materiale didactice, bani și pt o cheie de la dulapul clasei, hârtie igienica etc.. Cât sa mai ducem și noi părinții?Profesorii cer fel și fel de rechizite și caiete auxiliare pt ca au comisioane de la diverse edituri .. Serios? Caietele nu le plac? .. Merg moka în excursii ca le plătim noi, ne cheamă la școală la ora 13 maxim 14,si ne spun că dacă întârziem ei nu ne așteaptă. Nu aveți cumva program de 8 ore? .. Pai noi muncim pana la 18-19 seara… Cum facem? Un profesor de desen, muzica are mai multe pretenții decât ala de romana și matematica.. Ieri ne cereau referate la desen și la muzica… Clasa a 8 a.. ca au doar o nota.. Ce au păzit tot anul? Și lista continua… La matematica dacă cerea un elev explicatii i se spunea.. Cere la meditații ca eu n am timp sa ți explic… Hai sa fim seriosi și bat străzile acum… Pt 4 ore cât stau la școală, scriu câteva rânduri din carte pe tabla și gata.. Au bifat orele.. Pt ce cer atâția bani? La examene iau note de 3 și 4 ..Se plâng ca nu ii respecta elevii.. Pai cum sa fie respectati când ei vb cu ei într un mare stil și de multe ori jignesc părinții? Era o profesoara care a fost mediatizata ca amenința elevii și părinții cu pistolul și ce crezi aceasta Corina…profeseaza în continuare.. Și câte cazuri de abuzuri asupra elevilor.. Nu învață nimic la școală.. Acasă cu noi părinții muncesc… La școală… Profesorii întreabă ce meserie are părintele ca să știe cum tratează elevul… Din păcate nu mai sunt profesorii de alta data.. Desigur exista excepții dar atât de puține.

  10. ca răspuns la Oana:dacă ați cauta pe net declarația de avere a d-lui Nistor,nu l-ati mai susține atât de mult……liderii de sindicat ii baga pe profesori la inaintare…..știți ce indemnizații primesc dumnealor?Uitati-va pe internet,de curiozitate .

  11. ca răspuns la Nicolae:adevărul doare,stimate domn,altfel nu ai reactiona asa ……pentru cultura dvs,sunt director economic la o firma privată……apropos de “producător de cartofi”,funcție obținută pe merit,cu noțiuni dobândite la școală și examene peste examene…..probabil ca dvs nu știți ce e aia de vorbiți în halul în care vorbiți….. am copii care învață foarte bine dar dacă nu se fac ore la clasa(cum este cazul celui pe care îl am acum în clasa a opta),apelez la meditații. Dacă s-ar face ore la clasa nu ar fi nevoie de meditații!!!!

    1. La banii tai trebuia sa-ti dai copchilul la scoala privata. Nu stiu ce cauti la alea de stat care sunt pentru saraci si se merge preponderent pentru alocatie.

      Apreciez ca mai lucrezi in agricultura, asta care va fi interzisa in viitorul apropiat si se vor manca in europa numai insecte fluturi gandaci si chimicale carcinogene de sinteza, iar produse agricole doar bogatanii care-si vor permite.

      Ce vrei sa invete copchilul tau la clasa din scoala publica cand e amestecat acolo cu tot felul de delicventi drogati rromi ucrainieni care nici nu stiu romaneste handicapati si diversi cu tot felul de probleme si sunt vreo 27-34 in clasa?? si pe langa asta jumate din materiile si continuturile din oferta scolii ii sunt inutile!!!

      Cand scoala romaneasca e gandita pe motive economice de costuri adica un prof necalificat sau calificat angajat pe 8 luni cu salar minim la 300 de elevi heterogeni e idealul actual de sistem educational iohannist.

      Si jumate dintre elevi merg la scoala pentru alocatie pentru ca ei vad ca scoala e inutila si nu-i ajuta in viata.

      DE-AIA TE MEDITEZI OMULE.
      Profii fac cat pot si ei.
      Exista intradevar si cei care nu-si fac treaba, exact aia care NU fac greva ca-s multumiti de starea actuala a sistemului, cumuleaza joburi cu norme didactice, functii, chiulesc, sau sunt necalificati sau si netitulari, unii chiar plini de diplome plus aia necalificati bucurosi ca au un job pe 7 luni.

      Pricepe omule ca scopul invatamantului romanesc nu e sa faca oameni utili societatii ca in germania ci rebuturi bune doar la sapa pe planatii si cateva genii de export. Adica extreme, ca mijlocasi are europa destui.

      Deci va trebui sa investesti si sa lupti ca copilul tau sa nu faca parte din aia 90% rebuturi creeate intentionat de sistemul de stat.

      Iti mai explic eu de ce mai e greva? si pentru ca s-au mai schimbat generatiile. Generatia milenialilor, da aia crescuti cu internetul alaturi nascuti in jurul anilor 2000 care la 4 ani butonau pentium 4 si athlon xp iar la 12 ani smartfonul cu android au ajuns si in invatamant. Sunt oameni pragmatici care stiu ce vor de la viata si nu se injosesc ca inaintasii lor pe salarii mizere promisiuni desarte si minciuni. Aia care pleaca la munca oriunde si la tine la firma daca vin iti cer 2000 de euro si program flexibil altfel nu ai parte de ei ci doar de nepalezi ieftini la kilogram.

    2. De ce nu îl meditați dvs personal, acasă? Ca director economic trebuie sa știți banala matematica care se învață în gimnaziu, iar la romana este și mai ușor, dacă folosiți auxiliare de care este plina piata.
      A, dacă nu puteți face asta, desi aveti studii superioare, mai bine tăceți din gura și lăsați profesorii în pace.

  12. 👍
    Eu sunt asistentă medicală . Am copil în clasa a XII a . Și un băiat care lucrează în IT . Nici unul din noi NU am fi ajuns unde suntem azi fără profesori ! Îmi doresc să meargă profesorii până la capăt , să obțină veniturile pe care le merită din plin . Dar ceea ce-mi doresc cel mai mult este să-și recapete RESPECTUL cuvenit în societate !

    1. iti doresti cam multe. Profesorii de mate si romana fac toti meditatii. De ce solicita majorari salarii? Sa treaca la clasa.

  13. Profesorii sunt fabrici de facut bani si ma refer la meditatii.Incredibil cat de multi bani fac din meditatii!2 ore de meditatii la matematiica/o sedinta costa 200 de lei.Cei putini ale caror materii nu sunt cautate la diversele examene,au salarii super bune!Nu se intelege ce vor acesti profesori???Sunt manipulati politic dar si lacomia!

    1. Profesorii de desen fac meditații la matematică mai ieftin, pe la 77 lei / oră! Apelați cu încredere!

      1. Dicționarul explicativ al limbii române: Boicot- 1. Sistare organizată (totală sau parțială) a relațiilor cu o persoană, cu o organizație sau cu un stat în semn de protest față de anumite acțiuni ale sale.

        Organizarea și desfășurarea examenelor naționale este responsabilitatea ME, prin structurile sale din subordine, respectiv inspectorate. Prin urmare, profesorii asistenți, evaluatori, membri în comisiile EN și BACALAUREAT vor participa prin înscrierea voluntară la aceste activități. Ele nu sunt stipulate în Fișa postului, deci nu sunt activități obligatorii pentru cadrele didactice. Este dreptul legal al unui profesor să nu participe, dacă din varii motive nu poate desfășura aceste activități din cadrul examenelor naționale (incompatibilitate – are rude și afini care vor susține unul dintre aceste examene, probleme medicale sau personale-deces în familie etc. sau dorește să boicoteze, adică să sisteze activitatea sa, nu pentru că șantajează cum ,,vă miroase” dumneavoastră, ci în semn de protest față de un stat abuziv.

        Stimate domn, dreptul la grevă nu se cerșește în fața nimănui!

        Orice grevă a oricărei categorii socio-profesionale: personal militar, din justiție, medical, din transporturi, învățământ, din industrie, din construcții, din administrația locală și centrală etc. va produce nemulțumire în rândurile societății. Învățați să depășiți vicisitudinile! Urmează și alte greve (chiar anunțate) ale altor sectoare esențiale într-un stat care se dorește a fi democratic. Ce veți face? Veți vitupera pe internet față de orice grevă care invariabil vă va afecta?

    2. 1. Profesorul va ia 200 / sedinta dupa cum spuneti= 2 ore de munca, iar un doctor va ia 200 ron pentru o consultatie de 10-15 min si nu vociferati.
      2. Pentru a nu pierde acesti bani de ce nu il meditati acasa si ati salva totul????
      3. Cine va bate la usa sa meditati copilul? Nu ar fi bine sa insuseasca singur materia fara a pierde ceva???? De unde aceasta mentalitate????? Politicienii fura, medicii cer de la obraz, afaceristii pacalesc cu siguranta , dar nimeni nu observa nimic?! Si va bateti joc de un profesor cu o munca titanica in fata si in spate!!!!! Rusine pentru aceasta gandire!!!

      1. Nu se poate ca materia sa fie insusita la clasa, special sunt lasate carențe, la oră se trece rapid peste niste elememte cheia din materie. Stati linistiti ca stiu ei ce trebuie facut. Ăsta este un conflict de interese penal.

    3. Comentariul dstra e neavizat. Nu sunteți documentată și vorbiți cu răutate și lipsa de respect la adresa profesorilor. Ceea ce afirmați e total fals. Datorați scuze celor pe care ii denigrați prin mesajul acesta.

    4. Doamna, nu sunt manipulată politic. Sunt dintre profesorii care nu fac meditații, nu pentru ca disciplina pe care o predau nu se cere la bac, ci pentru că îmi fac datoria la ore și elevii nu au nevoie de meditații. Asa ca generalizările nu sunt în regula.

      1. bătaie de joc …am pregătit lecția pt titularizare am luat nota maximă am pierdut timp bani…și acum vor să o declare nulă…cei de la minister sunt idioți??? boicotam examenele..

    5. Offfffff! meditații! matematica!!!! Vedem clar în fiecare zi matematica fiecărei familii: nu ai bani – nu mănânci,nu înveți,nu te meditezi…..mori in foamete,sărăcie, incultură…. Despre asta e grevă în învățământ, să deschidem mintea tuturor. Avem o Românie să trăim bine.

      1. Nimeni,dar absolut Nimeni nu a inteles de ce Copilul trebuie meditat, ca, pe vremuri, trebuiau meditati, si Elevii supermotivati! Nu Profesorul e vinovat! VINOVATII sunt Ministerul si Echipa de Profi, care redacteaza SUBIECTELE ! DE CE ??? Pentru ca, CERINTELE “criminale”, impuse, depasesc mult de tot “PREDAREA” de la Clasa! La clasa, Prof. preda 80% din Materia de Nivelul varstei, insa la Examen, se dau cele 20 % de nu le stiu decat Profesorii performanti si atunci, bietul Parinte trebuie sa dea Copilul la Meditatie ca sa stie, si cei 20 %, de le stiu doar PROFESORII! Punct!

    6. Sa ia 350 lei, sa acopere inflatia.
      Va respect punctul de vedere cu ,,un pic mult” neadevar . E parerea dumneavoastra.
      Trebuie sustinuta greva sa putem elimina meditatiile. Asta e educatia costa, dar prin greva putem muta plata de la parinte la guvern😉

      1. În sănătate s-au mărit salariile destul de mult,o știm cu toții……vi se pare ca au renunțat medicii la șpăgi?

    7. Ești un monstru de inteligență , stimată doamnă !
      “cei puțini ale căror materii nu sunt căutate …au salarii super bune “?!!
      Serios ?! Sunt profesor ,am 46 de ani și salariu e de 3150 lei și asta cu plata cu ora…
      Dar mai presus de asta e vorba de demnitatea noastră pe care guvernarea/guvernările și societatea, într-o mai mică sau mai mare măsură le-au avut față de tagma aceasta pe care-ti permiți să o hulești .
      Bănuiesc că ești tipica “mamă ” ce-și varsă toată dragostea asupra “odorului ” ei ce ,sărăcuțul de el nu e înțeles de profesori , “au ceva cu el” , ai “da lecții mai bune” dumneata etc,etc
      Îmi închipui ce educație au copiii sau copilul tău..

  14. Domnule Alin (scuze, nu va știu numele!), va felicit pentru minunatul și (atât de dureros de) adevăratul comentariu!
    O singura adăugire: olimpiade( + concursuri școlare) cu participare gratis.

  15. Indiferent cum, dacă și când se termină greva, eu nu mai particip la niciun fel de examen național, internațional, galactic sau intergalactic.

    Gata cu voluntariatul la evaluări naționale la a 2-a, a 4-a, a 6-a, simulări la a 8-a și a 12-a (acum câțiva ani am avut simulări și la a 7-a și a 11-a), gata cu ”administrarea de teste”, ”evaluarea de teste naționale”, ”persoană de contact” (în școală de la ora 7 pentru subiecte de descărcat pe la 8.30), ”secretar la evaluări și simulări” (toată maculatura visată umed de birocrații din minister, declarații peste megadeclarații, angajamente, borderouri de predare, primire, corectură, rezultate finale, anonimizare, multiplicare contra timp a subiectelor-broșuri, cu capsare și ștampilare internă cu tot etc). Gata cu ”încărcarea prezenței”, ”încărcarea rezultatelor”, ”completarea fișelor cu coduri”, ”interpretarea rezultatelor”, realizarea statisticilor și rapoartelor, realizarea planurilor remediale, notele explicative (de ce nu a luat Gigel 5 – Gigel fiind prezent non-stop la păcănele și mai puțin pe la școală).

    Și toate astea fiind cele gratuite! Făcute de noi de amorul artei!!

    Gata cu participarea volens-nolens la probele de EN și BAC desfășurate în școală – ”că-s ai noștri! TREBUIE să organizăm bine examenele!” – cu controalele ISJ, cu găsirea unor generatoare, cu lipirea de liste și anunțuri pe toate ușile, cu verificarea instalației audio-video, cu descărcarea fișierelor video pentru sălile de examen, cu înștiințarea poliției și asistenților medicali, ai Primăriei și a cui a mai visat iar ministerul că trebuie să știe că e examen în ziua aia!

    NU SUNT OBLIGATORII – PERFECT!!! Eu unul nu mai particip. Fiecare decide pentru sine, eu am decis că am treabă în zilele alea.

    1. Subscriu. Indiferent de rezultatul acestei greve, nu voi mai participa la niciun examen, olimpiadă etc.

  16. Domnule Nistor, la televizor profesorii spun ca trebuie sa le spuna liderii daca va inceta sau nu greva.

    1. Taci ma nebunule cu televizorul tău. La tine televizor înseamnă latrina3. Oamenii decid bai tantalaule, nu liderii de sindicat.

        1. Ia mai vedeți – vă se treaba!!! Dacă nu va convine invatamantul gratuit duceți-vă odraslele la privat sau faceți școală acasă! Și eu mi am meditat copilul pentru a întra la o facultate grea și sunt profesor!!! Nu scrie nicăieri ca toată lumea trebuie sa facă liceul sau facultate! Invatamantul obligatoriu este de 10 ani și de la 16 ani tinerii au drept la munca!!! Vreți sa știe carte odraslele? Nu la mai luați telefoane de 5000-6000 lei, impuneți- limite, în loc de adidași de 200 euro luați-le unii mai ieftini și cumparati-le și de 100 lei cărți, în loc de zeci de lei zilnic pentru,, mancare” faceți-le pachet… etc!!! Nu aveți bani? Atunci de ce 80% din liceeni poseda cele mai sus enumerate? Au telefoane și haine scumpe dar primesc burse sociale,, ca n au venituri părinții”Sunt copii excepționali din familii cu adevărat necăjit și care învață, vin la pregatire la școală, sunt educați și care te fac sa i respecți și sa i iubești!!! Aceea de ce pot sa facă performanta fără meditații în particular? PENTRU CA AU PĂRINȚI RESPONSABILI CARE ÎȘI FAC,, MESERIA” DE PĂRINTE!!!! PENTRU CA VOR SĂ – ȘI FACĂ UN ROST IN VIAȚĂ PRIN PROPRIILE PUTERI!!! ȘI ÎNCĂ CEVA, NEMULȚUMIȚILOR – DACĂ NU VA CONVIN SALARIILE PROFESORILOR FACEȚI GREVA!!!!

      1. Cu tot respectul pentru profesori au ajuns în faza de șantaj, pentru că noțiunea de negociere înseamnă că unul cere altul oferă până se ajunge la o înțelegere, dar ei și-au propus o țintă de la care nu se abat, și acest lucru nu seamănă a negociere.

    1. Nu. Le arătăm cum să lupte pentru drepturile lor, cum sa dobândească ceea ce merită după ani de studii, cum să poată intra la oră să.ți educe ție, părinte, plodul răsfățat și indolent, fară să îi chiorăie mațele!

      1. Așa e!
        Pentru toate sunt vinovați profesorii?!
        Pentru că mulți nu învață….înjură…deranjează fiecare oră….consumă anumite substanțe….se obosesc dacă învață.
        Ne uităm cu stupoare la valul de ură îndreptat spre profesori….tăvălugul acesta al urii a fost rostogolit mocnit, cu intenții macabre!
        De ce există elevi olimpici? De ce există elevi cu rezultate? De ce există elevi care au respect și bun simț?
        Pentru că îi pregătesc niște profesori!
        Pentru că acei elevi învață!
        Pentru că există elevi responsabili!
        Pentru că sunt părinți care își doresc un viitor bun pentru copiii lor!

    2. Deja s-a ajuns la alt nivel,o vad ca pe o lupta a orgoliilor, un șantaj și o manipulare din partea profesorilor…..mulțumesc pe aceasta cale domnilor profesori care au predat,la scoala unde învață copilul meu,acești profesori gandindu-se la interesul copiilor și nu al lor personal. Respect!

      1. Ești producător de… cartofi!? Premiază-i cu vreo două-trei “kile”! Să ai “spor la hectar”! Ai grijă la Gândacii de Colorado!

    3. Guvernul isi bate joc, si nu de azi, ci de 33 de ani! Si platind profesorul prost iti bati joc, indirect si de copii. Pe langa toate celelalte, conditiile din scoli, programele scolare etc

      1. Așa e!
        Pentru toate sunt vinovați profesorii?!
        Pentru că mulți nu învață….înjură…deranjează fiecare oră….consumă anumite substanțe….se obosesc dacă învață.
        Ne uităm cu stupoare la valul de ură îndreptat spre profesori….tăvălugul acesta al urii a fost rostogolit mocnit, cu intenții macabre!
        De ce există elevi olimpici? De ce există elevi cu rezultate? De ce există elevi care au respect și bun simț?
        Pentru că îi pregătesc niște profesori!
        Pentru că acei elevi învață!
        Pentru că există elevi responsabili!
        Pentru că sunt părinți care își doresc un viitor bun pentru copiii lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorul Radu Gramatovici: Un copil mediu nu o să scape fără meditații la Matematică, pentru că așa cum e făcut sistemul, ca să beneficieze de școli bune, va trebui să intre în acest sistem de dopaj. Pentru un copil peste medie meditațiile nu mai sunt ore remediale, ci ajung să fie sisteme de dopaj

Un copil de nivel mediu „nu o să scape” fără meditații la Matematică, pentru că „așa cum e făcut sistemul, ca să beneficieze de școli bune, trebuie să intre în…
Vezi articolul