Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educației, după discuțiile cu președintele Klaus Iohannis: “Cred că există posibilitatea detensionării situației în momentul de față, dar decizia va fi strict a colegilor noștri”

2.155 de vizualizări
Foto: Inquam Photo
Liderul FSE, Marius Nistor, a spus la ieșirea de la discuțiile cu președintele Klaus Iohannis că discuția a fost constructivă: “Cred că există posibilitatea detensionării situației în momentul de față, dar decizia va fi strict a colegilor noștri”. Liderul celuilalt sindicat din Educație, FSLI, Simion Hăncescu a spus că mâine se va decide. “Așteptăm, nu am convenit nimic“.

Marius Nistor, liderul FSE Spiru Haret: Cred că există această posibilitate în momentul de față, dar decizia va fi strict a colegilor noștri. Este un moment important pentru clasa politică de recredibilizare prin asumarea unor responsabilități pe care le au vizavi de resursa umană din sistemul de învățământ. Au obligație aceasta față de acești oameni minunați. Au această obligație față de copii și față de părinți. Nu vreau să anticipez să absolut nimic, vreau să-i informez corect, iar ei vor lua o decizie în cunoștință de cauză. Categoric ne vom consulta colegii în cursul acestei seri, și vom da un răspuns clar.

Cea mai importantă victorie pentru că colegii noștri este faptul că pentru prima dată partidele politice care se află la putere au înțeles care este nemulțumirea în sistemul educațional, că oamenii nu mai pot fi ignorați, că trebuie să ții cont de solicitările lor și momentul în care și președintele statului să implică rezolvarea problemelor noastre poate fi un semnal pozitiv.

Cum vi s-a părut discuția cu președintele ? Ați simțit că v-a înțeles?

Marius Nistor, liderul FSE Spiru Haret: Constructivă.

Simion Hăncescu, lider FSLI: A promis că se va implica.

Marius Nistor, lider FSE: Important este să rezolvăm toate aceste probleme care sunt deja binecunoscute. Este o șansă optimă pentru toți colegii noștri ca problemele lor, care sunt cunoscute acum de toate opinia publică și de la o largă sus ținere să poată fi rezolvate cât mai rapid.

Reporter: Cuvântul președintelui este suficient sau așteptați un act normativ?

Marius Nistor, FSE, Spiru Haret: Este vorba de un angajament foarte ferm. Colegii noștri sunt cei care vor hotărî în cele din urmă.

Citește și:
BREAKING Liderii de sindicat după discuțiile de la Cotroceni: Președintele a spus că e nevoie de un act normativ, că se angajează să gireze un acord, în cazul în care se va accepta / Profesorii vor decide dacă vor crede un acord politic

8 comments
 1. Cred că există premisele desființării sindicatului.

  Greva poate continua și fără lideri vânduți pe 2 parale.

  Colegiul liderilor să ia aminte!
  Ori voi, ori noi!

  Ce preferați?
  Să îl schimbați pe Nistor în cazul în care trădează sau să desfințați sindicatul definitiv?

  Cum crezi d-le Nistor că se poate detensiona situația?
  Primind în continuare oferta de vouchere cu bon de decont de la firme agreate ?

  Semnate de Iohannis?

  P.S.
  Domnule Nistor ați început să colportați minciunile guvernului că nu se pot face măriri de salarii, ca nu se poate da OUG pt salarii….(că așa e stipulat in PNRR)…
  Nu e bine! Nu e bine deloc!

 2. Un trădător acest Nistor, este mâna dreaptă a lui genunche. La anul devine deputat si noi cu praful de pe toba. Daca se acceptă o nouă mizerie (gen memorandum, pact etc) trebuie sa facem un alt sindicat.

 3. Este evident ca liderii de sindicat ne-au vandut din nou!!!!! In special Marius Nistor! Unde a disparut imediat ce li s-a comunicat profesorilor din fata Cotroceniului rezultatele discutiei cu Johannis??????

 4. Eu cred că nu crezi bine, NISTOR. Hai, plimbă ursul!!

  O să vă dea jet sindicaliștii dacă ne trădați, și dacă nu plecați voi, plecăm NOI! Nu sunteți eterni și nu sunteți reprezentanții noștri când vă vindeți pe 30 de arginți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Marcel Ciolacu și Patriarhul Daniel / Foto: Sursa: Facebook.com/ Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, despre Religia ca materie opţională la Bacalaureat: Religia aduce cunoaştere, nu aduce supunere. Cu cât vom încerca să impunem progresismul, de fapt vom încuraja populismul şi extremismul

Liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, la Piteşti, că se întreabă de unde există atâta înverşunare şi ură din partea unora împotriva Bisericii şi a comparat acest comportament cu…
Vezi articolul