Masteratul didactic, lansat oficial de Ministerul Educației. 400 de profesori s-au înscris la programul pilot derulat de 8 universități

5.017 vizualizări
Formatori pentru profesori de gimnaziu
Foto: Pixabay.com
Ministerul Educației a dat startul astăzi Proiectului „Start în carieră prin master didactic” dedicat masteranzilor din cele opt universități care organizează, pentru prima dată, programe-pilot de studii universitare de master didactic, la forma de învățământ cu frecvență.

În total, 400 de masteranzi care vor o carieră didactică s-au înscris la programul de studii universitare de master didactic, la forma de învățământ cu frecvență.  

Aceștia vor beneficia de o bursă lunară de studiu, în valoare de 2.350 lei, pe întreaga perioadă a desfășurării programului.

De asemenea, în cadrul acestui proiect sunt organizate și cursuri de formare pentru 80 de cadre didactice din învățământul terțiar universitar cu o tematică ce include conținut educațional inovator și resurse de învățare moderne și flexibile.

Potrivit Ministerului Educației, acest proiect are ca obiective îmbunătățirea calității și a eficienței învățământului terțiar, diversificarea ofertelor educaționale, îmbunătățirea nivelului de competențe al personalului didactic din învățământul terțiar universitar.

În valoare de 76.836.961,72 de lei, proiectul este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6 – Educație și competențe, Prioritatea de investiții – 10.II., Obiective Specifice 6.7, 6.9, 6.10, Program pilot pentru Sprijinirea Formării Inițiale a Cadrelor Didactice pentru Învățământul Preuniversitar.

Universitățile care vor pregăti profesori, prin masteratul didactic:

1. UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCUREŞTI – 50 locuri

2. UNIVERSITATEA DIN BUCUREŞTI – 50 locuri

3. ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREŞTI – 50 locuri

4. UNIVERSITATEA “BABEŞ-BOLYAI” DIN CLUJ-NAPOCA – 50 locuri

5. UNIVERSITATEA “OVIDIUS” DIN CONSTANŢA – 50 locuri

6. UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA – 50 locuri

7. UNIVERSITATEA “ALEXANDRU IOAN CUZA” DIN IAŞI – 50 locuri

8. UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMIŞOARA – 50 locuri”

Sursă foto: Pixabay


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii din Coreea de Sud susțin, joi, examenul de maturitate. Bacalaureatul sud-coreean are 8 probe și durează 9 ore, iar poliția transportă elevii cu mașini cu sirene în caz de întârziere

Peste jumătate de milion de elevi sud-coreeni susţin joi examenul „Suneung”, echivalentul bacalaureatului, pe fondul unei creșteri a cazurilor de coronavirus, informează Agerpres. Examenul este luat foarte în serios de…
Vezi articolul

Studenți de la Universitatea Cuza din Iași reclamă că au fost „scoși” de pe listele cu bursieri anunțați pentru semestrul al II-lea / Rectorul Maha precizează că Regulamentul aplicat în prezent prevede burse anuale, nu semestriale, dar „din păcate” noile reguli nu au fost „aplicate uniform” în facultăți / El anunță suplimentarea fondului de burse din surse proprii

Studenți de la unele dintre facultățile Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași reclamă că au fost incluși pe listele beneficiarilor de bursă pentru semestrul al doilea, dar au aflat, ulterior,…
Vezi articolul

Uniunea Elevilor Reprezentanți anunță că va ataca în instanță hotărârea de guvern prin care „Executivul calcă în picioare transportul gratuit al elevilor”: Nu poate afirma vreun reprezentant al Ministerului Educației că nu cunoștea problema, doar au ignorat-o cu toții

Elevii care fac parte din Uniunea Elevilor Reprezentanți (UER) critică Ministerul Educației pentru că elevii nu primesc transport gratuit în lunile iulie, august, așa cum prevede legea Educației și anunță…
Vezi articolul