Măsuri de prevenție și combatere a consumului de droguri în licee, în care accentul să nu fie pus pe coerciție, solicitate de Consiliul Municipal al Elevilor București

590 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos / George Călin
„Pericolul consumului de droguri de la vârste tot mai fragede este din ce în ce mai mare și totuși ignorat, în speranța că va dispărea de la sine”, transmite Consiliul Municipal al Elevilor București într-un comunicat de presă în care solicită măsuri de prevenție și combatere privind consumul de droguri în licee făcute într-un mod atractiv și coerent, accentul nefiind pus pe coerciție. 

„Ne dorim ca fiecare elev să se simtă în siguranță și să beneficieze de o educație de calitate, iar traficul de droguri în școli este un obstacol major în acest sens. Facem apel la toți cei implicați să ia măsuri urgente pentru a aborda această problemă și pentru a ne asigura că elevii sunt protejați și că școlile rămân un mediu sigur și sănătos de învățare”, se precizează în comunicat.

Redăm comunicatul integral:

„Consiliul Municipal al Elevilor București își exprimă îngrijorarea față de situația gravă descoperită recent în mai multe licee din capitală, legată de traficul și consumul de substanțe interzise în rândul elevilor. Pericolul consumului de droguri de la vârste tot mai fragede este din ce în ce mai mare și totuși ignorat, în speranța că va dispărea de la sine. 

Dacă majoritatea adulților conștientizează posibilele consecințe ale deciziei pe care o iau atunci când acceptă să consume anumite substanțe interzise, elevii sunt la o vârstă la care nu înțeleg răul pe care și-l fac și efectele consumului acestora asupra vieții lor.

Este cunoscut faptul că polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și procurorii DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism București) au început efectuarea a 23 de percheziții domiciliare în capitală, după ce s-a aflat de grupurile infracționale organizate, care comercializează diferite substanțe interzise. Condamnăm ferm traficul și consumul de droguri, dar și mușamalizarea acestuia și îndeamnăm la o acțiune cât mai rapidă din partea autorităților competente, în scopul abordării acestui fenomen într-un mod cât mai eficient, care să prevină astfel de situații viitoare și să încurajeze elevii să ia atitudine atunci când văd astfel de acțiuni la ei în școală.

Consiliul Municipal al Elevilor București își exprimă solidaritatea cu elevii, părinții și cadrele didactice afectate de traficul de droguri și se angajează să colaboreze cu autoritățile și cu toți cei implicați pentru a aborda această problemă și totodată, pentru a crea un mediu sigur și sănătos pentru elevii pe care îi reprezentăm.

Ne dorim ca fiecare elev să se simtă în siguranță și să beneficieze de o educație de calitate, iar traficul de droguri în școli este un obstacol major în acest sens. Facem apel la toți cei implicați să ia măsuri urgente pentru a aborda această problemă și pentru a ne asigura că elevii sunt protejați și că școlile rămân un mediu sigur și sănătos de învățare!

„Este important ca întreaga comunitate școlară din București să ia măsuri de prevenție și combatere cu privire la consumul și traficul de droguri în liceele din Capitală, prin organizarea activităților extrașcolare informative, ajustate intereselor elevilor și făcute într-un mod atractiv și coerent, accentul nefiind pus pe coerciție. De asemenea, considerăm că este deosebit de important ca aceste cazuri de trafic de substanțe interzise să iasă la iveală și să nu fie mușamalizate de către niciun actor al educației, fie el elev, părinte, profesor sau director, astfel încât să contribuim cu toții la formarea unui mediu cât mai propice învățării în unitățile de învățământ din București”, afirmă președintele Consiliului Municipal al Elevilor București, Lucian Cismaru, susținând importanța măsurilor de prevenție cu privire la consumul și traficul substanțelor interzise.”


2 comments
  1. CMEB ar trebui să le transmită elevilor că această cârdășie, tăinuire și încurajarea toleranței față de acest fenomen va avea efecte ireversibile și extrem de grave pe termen lung.

    Ca de obicei ne prefacem că nu vedem problema.

    ,, Elevii în cauză (sub control judiciar SIC!) erau membrii unei rețele de trafic de droguri, nu simpli consumatori!

  2. Fără coerciție, severă chiar, aceste măsuri se vor transforma într-o metodă eficientă de ascuțire a interesului pentru consumul de droguri. Toate campaniile de informare din școli, ținute cu prietenie și zâmbețele, s-au repercurtat cu rapiditate în creșterea consumului đin școli și licee. Solicitarea din articol este bizară. Acea “speranță” este utopică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

INTERVIU Scriitoarea Adina Popescu: Dacă vrem copii care citesc, atunci să îi vadă pe părinți, bunici și profesoara de la școală că deschid o carte. Poveștile să fie cât mai adaptate vremurilor în care trăiesc, altfel n-o să se regăsească în ele

Literatura pentru copii a evoluat în mod surprinzător în ultimii 35 de ani, de la o piață de carte inexistentă, la nenumărate titluri noi care lasă în urmă formulările „pufoase”…
Vezi articolul

LISTĂ 241 de școli „mici”, cu mai puțin de 50 de elevi de gimnaziu, pot aplica în PNRAS pentru reducerea abandonului școlar. Apel deschis până pe 30 noiembrie 2023 pentru 1.500 euro/elev sprijinit

Ministerul Educației a deschis apelul „Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) Runda a II-a – Școli mici”. Alocarea financiară pentru apelul de proiecte este de 25 de milioane de…
Vezi articolul

Studenții din anul I care au obținut premii la olimpiadele internaționale în liceu pot primi burse lunare de până la 3.300 de lei, potrivit noii metodologii-cadru / Nu toate universitățile și-au definitivat încă regulile pentru celelalte burse

Studenții înmatriculați în anul I la universitățile din țară, care au obținut premii la olimpiadele școlare internaționale, primesc burse de excelență olimpică/internațională, cu sume de la 1.650 până la 3.300…
Vezi articolul