Măsuri de prevenție și combatere a consumului de droguri în licee, în care accentul să nu fie pus pe coerciție, solicitate de Consiliul Municipal al Elevilor București

594 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos / George Călin
„Pericolul consumului de droguri de la vârste tot mai fragede este din ce în ce mai mare și totuși ignorat, în speranța că va dispărea de la sine”, transmite Consiliul Municipal al Elevilor București într-un comunicat de presă în care solicită măsuri de prevenție și combatere privind consumul de droguri în licee făcute într-un mod atractiv și coerent, accentul nefiind pus pe coerciție. 

„Ne dorim ca fiecare elev să se simtă în siguranță și să beneficieze de o educație de calitate, iar traficul de droguri în școli este un obstacol major în acest sens. Facem apel la toți cei implicați să ia măsuri urgente pentru a aborda această problemă și pentru a ne asigura că elevii sunt protejați și că școlile rămân un mediu sigur și sănătos de învățare”, se precizează în comunicat.

Redăm comunicatul integral:

„Consiliul Municipal al Elevilor București își exprimă îngrijorarea față de situația gravă descoperită recent în mai multe licee din capitală, legată de traficul și consumul de substanțe interzise în rândul elevilor. Pericolul consumului de droguri de la vârste tot mai fragede este din ce în ce mai mare și totuși ignorat, în speranța că va dispărea de la sine. 

Dacă majoritatea adulților conștientizează posibilele consecințe ale deciziei pe care o iau atunci când acceptă să consume anumite substanțe interzise, elevii sunt la o vârstă la care nu înțeleg răul pe care și-l fac și efectele consumului acestora asupra vieții lor.

Este cunoscut faptul că polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și procurorii DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism București) au început efectuarea a 23 de percheziții domiciliare în capitală, după ce s-a aflat de grupurile infracționale organizate, care comercializează diferite substanțe interzise. Condamnăm ferm traficul și consumul de droguri, dar și mușamalizarea acestuia și îndeamnăm la o acțiune cât mai rapidă din partea autorităților competente, în scopul abordării acestui fenomen într-un mod cât mai eficient, care să prevină astfel de situații viitoare și să încurajeze elevii să ia atitudine atunci când văd astfel de acțiuni la ei în școală.

Consiliul Municipal al Elevilor București își exprimă solidaritatea cu elevii, părinții și cadrele didactice afectate de traficul de droguri și se angajează să colaboreze cu autoritățile și cu toți cei implicați pentru a aborda această problemă și totodată, pentru a crea un mediu sigur și sănătos pentru elevii pe care îi reprezentăm.

Ne dorim ca fiecare elev să se simtă în siguranță și să beneficieze de o educație de calitate, iar traficul de droguri în școli este un obstacol major în acest sens. Facem apel la toți cei implicați să ia măsuri urgente pentru a aborda această problemă și pentru a ne asigura că elevii sunt protejați și că școlile rămân un mediu sigur și sănătos de învățare!

„Este important ca întreaga comunitate școlară din București să ia măsuri de prevenție și combatere cu privire la consumul și traficul de droguri în liceele din Capitală, prin organizarea activităților extrașcolare informative, ajustate intereselor elevilor și făcute într-un mod atractiv și coerent, accentul nefiind pus pe coerciție. De asemenea, considerăm că este deosebit de important ca aceste cazuri de trafic de substanțe interzise să iasă la iveală și să nu fie mușamalizate de către niciun actor al educației, fie el elev, părinte, profesor sau director, astfel încât să contribuim cu toții la formarea unui mediu cât mai propice învățării în unitățile de învățământ din București”, afirmă președintele Consiliului Municipal al Elevilor București, Lucian Cismaru, susținând importanța măsurilor de prevenție cu privire la consumul și traficul substanțelor interzise.”


2 comments
  1. CMEB ar trebui să le transmită elevilor că această cârdășie, tăinuire și încurajarea toleranței față de acest fenomen va avea efecte ireversibile și extrem de grave pe termen lung.

    Ca de obicei ne prefacem că nu vedem problema.

    ,, Elevii în cauză (sub control judiciar SIC!) erau membrii unei rețele de trafic de droguri, nu simpli consumatori!

  2. Fără coerciție, severă chiar, aceste măsuri se vor transforma într-o metodă eficientă de ascuțire a interesului pentru consumul de droguri. Toate campaniile de informare din școli, ținute cu prietenie și zâmbețele, s-au repercurtat cu rapiditate în creșterea consumului đin școli și licee. Solicitarea din articol este bizară. Acea “speranță” este utopică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii care termină gimnaziul și liceul trebuie să primească obligatoriu o recomandare consultativă de încadrare la liceu/universitate sau încadrare vocațională pe piața muncii, scrisă de diriginte sau consilierul școlar – propunere în Statutul Elevului 2024

Elevii care termină gimnaziul și liceul trebuie să primească obligatoriu o recomandare consultativă de încadrare “într-o formă de învățământ de nivel superior, emisă de profesorul consilier școlar și de profesorul…
Vezi articolul