UTIL Materiale didactice pentru combaterea dezinformării, puse la dispoziția profesorilor de gimnaziu și liceu de către Comisa Europeană

1.200 de vizualizări
Foto: © Bang Oland | Dreamstime.com
Profesorii de gimnaziu și liceu pot beneficia de un set de instrumente puse la dispoziție de Comisia Europeană pentru a-i ajuta pe elevi să facă diferența dintre informațiile false și cele reale, potrivit unei anunț de pe pagina de Facebook a Comisiei Europene în România. 

Comisia Europeană pune la dispoziția profesorilor din învățământul secundar un set de instrumente cu care să îi ajute pe elevi să separe ceea ce este real de ceea ce este fals atunci când navighează online”, conform anunțului.

Iată ce presupune setul de instrumente:

  • Un ghid pentru profesori despre cum poate fi identificată și combătută dezinformarea;
  • O prezentare în format editabil cu exemple și ce poate fi folosită în timpul orelor de clasă;

Ghidul pentru profesori cuprinde materiale ce au rolul de a oferi un punct de pornire pentru discuții cu elevii. „Bazându-se atât pe fapte din istorie, cât și pe situații actuale, aceste studii de caz îi vor ajuta pe tineri să plaseze în context dezinformarea din jurul lor, contextualizând-o, de asemenea, ca fenomen cu precedente și paralele istorice”, se arată în document.

Prezentarea PowerPoint se bazează pe exemple pentru a înțelege ce este dezinformarea, cum funcționează și ce rol au platformele de comunicare.

Materialele pot fi descărcate gratuit aici.

Foto: © Bang Oland | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Anul trecut a fost înregistrat cel mai mic număr de elevi din sistemul de învățământ din ultimii cel puțin 30 de ani, conform datelor Ministerului Educației și INS / Scădere cu peste 280.000 de elevi pe parcursul ultimului deceniu, echivalentul populației unui oraș cât Cluj-Napoca

În anul școlar 2023-2024 numărul de elevi din învățământul preuniversitar a fost de 2.875.900, în scădere față de anul școlar anterior, cu aproape 15.000 de elevi. Este cel mai mic…
Vezi articolul

OFICIAL A fost înființat un comitet interministerial pentru prevenirea și combaterea abandonului școlar. O atribuție constă în propunerea de noi programe naționale de sprijin pentru reintegrarea copiilor care au părăsit școala

A fost înființat Comitetul interministerial pentru prevenirea și combaterea abandonului școlar, potrivit unei decizii publicate vineri, 17 februarie, în Monitorul Oficial. Acesta este un organism fără personalitate juridică, cu caracter…
Vezi articolul

CLASAMENT Babeș Bolyai – cele mai multe apariții printre universitățile românești, în rankingul global Times Higher Education după domenii de studiu – 2024 / Instituțiile din România – mai multe apariții, dar majoritatea fie stagnează, fie au rezultate mai slabe ca anul trecut

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca înregistrează cele mai multe apariții, în rândul universităților românești, în rankingul Times Higher Education după domenii de studiu – 2024, dat publicității joi. Reputatul clasament internațional…
Vezi articolul