Medic oftalmolog din Mureș: Tot mai mulți copii sunt diagnosticați cu sindromul stresului ocular digital după învățământul online și izolarea în case, unde nu este lumină naturală suficientă

5.115 vizualizări
Foto: Pexels.com
Tot mai mulţi copii ajung, în ultima perioadă, la Oftalmologie din cauza ochilor înroşiţi şi iritaţi, care lăcrimează, cu vedere încețoșată şi dureri de cap, majoritatea fiind diagnosticaţi cu sindromul stresului ocular digital, din cauza statului în faţa dispozitivelor electronice pentru orele online şi a izolării în case, relatează Agerpres, citată de G4Media.ro.

„Asistăm la o schimbare de paradigmă în consultaţiile oftalmologice. Dacă până acum îşi aduceau părinţii copiii la consult, fiindcă ştiau că este necesar, în ultimul an, copiii îi determină pe părinţi să îi aducă la control pentru că pentru tot ce s-a întâmplat în online, ochişorii lor nu au fost pregătiţi să facă faţă. Se plâng că au ochişorii roşii, că sunt iritaţi, că lăcrimează sau că au vedere blurată şi dureri de cap.

Nu s-au plâns până acum fiindcă viaţa lor obişnuită era şcoala, afară şi joaca, iar acum, fiind obligaţi să stea mai mult în interior, au apărut afecţiuni diferite care, de la săptămână la săptămână, s-au acumulat şi i-au determinat pe părinţi să îi aducă. Nu au fost pregătiţi pentru tot ce înseamnă online, dispozitivele, în afară de laptop, tabletă şi PC care sunt în regulă, foarte mulţi copii lucrează pe telefon. Telefoanele sunt foarte aproape, au ecrane mici şi le solicită extraordinar de mult ochii. Toată această solicitare, adunată timp de săptămâni, de luni, duce la un sindrom de stres ocular”, a declarat presei medicul primar oftalmolog Meda Neagoe.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

3 comments
  1. Bineinteles ca asa stau lucrurile! Cine nu a lucrat online cu copiii mai bine sa taca! Este extrem de solicitant pentru copii!! Daca ne exprimam asa parerea fara sa fim in situatie…Dar nu intereseaza pe nimeni ,pentru ca asta se urmareste…abandon scolar!! In Austria copiii au mers la scoala, ca de altfel in multe alte tari.Cei care au luat acesta decizie”inteleapta”au lucrat macar o ora online cu o clasa ??Bineinteles ca nu! Altfel gandeau de doua ori inainte!!

  2. Nu mai exagerați.
    Acei copii cu probleme sunt cei care de la varsta de 3 ani sunt abandonați de familie ore întregi zilnic în fața tabletei, a telefonului, a televizorului, a computerului, pentru jocuri și desene animate.
    Astfel, în loc sa își facă program împreună cu copiii, sa ii ducă în parc, la muzee, la teatru de păpuși, sa se joace cu ei, părinții își pot face viata mai ușoară și sa primească musafiri,sa joace cărți, Remy, etc
    Acești copii, ajunși la vârsta școlară când au și teme de făcut în afara de a sta pe jocuri și pe site-uri de socializare pana spre dimineata, desigur ca au probleme și cu sistemul nervos, și cu concentrarea, și cu ochii.
    Asa ca nu încercați sa prostiți oamenii, ca nu toți sunt născuți ieri.
    Școala online (bineînțeles cu un motiv, cum a fost cel cu pandemia) nu dăunează copiilor care datorita părinților lor, au avut mereu o disciplina în viata, au știut sa și învețe, sa se și odihnească activ sau pasiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Constantin Șerban, învățătorul înregistrat abuzând elevii săi și sancționat pentru lovirea unei fete de clasa a II-a, își continuă liniștit cariera politică în PNL. Deputatul Alexandru Muraru, președintele PNL Iași, se afișează în imagini pe Facebook alături de acesta

Constantin Șerban, învățătorul PNL-ist care a fost înregistrat abuzând elevii săi și ulterior dat afară din postul de învățător, dar păstrat în Consiliul de Administrație al școlii ca reprezentant PNL…
Vezi articolul

Acuzații încrucișate între sindicate și Andronescu. FSE Spiru Haret: Greu de crezut că Ministerul poate face legile educației într-o lună sau documentele sunt gata fără să știm autorii

Ping-pong cu revendicări, replici și acuzații între sindicatele din educație membre ale federației “Spiru Haret” și ministerul condus de Ecaterina Andronescu. Ministerul Educației fie nu respectă acordul cu sindicatele de…
Vezi articolul

Doar aproape 60 de persoane mai vorbesc istroromâna, un dialect al limbii române, în peninsula croată Istria, spune cercetătoarea Manuela Nevaci: Există acolo o școală renovată de statul român, dar este muzeu, iar asociații particulare prezintă istroromâna ca pe o limbă străină

Doar 58 de oameni vorbesc activ dialectul istroromân al limbii române în două localități din peninsula Istria din Croația unde sunt așezări românești, din 150 de vorbitori, spune cercetătoarea lingvistă…
Vezi articolul