Mesaj video de încurajare pentru copiii din Ucraina, de la o fetiță din România: “Îmi pare rău pentru țara voastră, fiți curajoși”

1.742 de vizualizări
mesaj incurajare
Foto: captură – video
Edupedu.ro a primit un mesaj video de la mama unei fetițe care vrea să încurajeze toți copiii din Ucraina, care acum trec prin clipe dificile din cauza războiului pornit de Rusia în țara lor.

Mama unei fete ne-a trimis un mesaj video pe care fiica ei, elevă în ciclul primar, l-a înregistrat, cu gândul la copiii din Ucraina, care fug din calea atacurilor.

“În drum spre școală, fiica mea, Ambra, a vrut să transmită acest mesaj video de încurajare și solidaritate pentru toți copii din Ucraina care sunt singuri și care trec prin aceste clipe atât de grele. L-a construit azi noapte în timp ce asculta știrile la televizor și întrebându-mă de ce sunt explozii și dacă este adevărat ce se întâmplă. Dacă acest mesaj va face bine acolo unde va ajunge, nu poate decât să ne bucure; vi-l trimit cu toată încărcătura lui și cu brațe deschise. Să fie de ajutor! O zi cu pace”, a scris mama fetei.

Ambra ține în mână o pancartă pe care scrie brave, care înseamnă curaj.

“Hello guys, I’m sorry for your country, be brave, I love you so much, from Romania”, spune Ambra în mesajul video.

Traducere: Îmi pare rău pentru țara voastră, fiți curajoși, vă iubesc mult, din România

Mesajul video:

Rusia a lansat ieri dimineață o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei – terestră, aeriană şi navală, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial. Rușii au preluat controlul în sudul Ucrainei, Cernobîl și Insula Șerpilor.

Sirenele sună în Kiev după ce rușii au intrat în capitala Ucrainei/ Un tanc rusesc cu steagul URSS a fost filmat în sudul țării, scrie G4Media.ro.

Prima zi de război s-a încheiat cu sute de persoane arestate în multe orașe din Rusia, inclusiv Moscova și Sankt Petersburg, care au protestat împotriva războiului. Între timp, populația pleacă masiv din Ucraina, iar un summit NATO este așteptat vineri. 


1 comment
  1. Jandarmeria? Unde e jandarmeria? Cum a indraznit sa manifesteze neautorizat? Amenda! Repede-repede!

    Rusine celor care au procedat astfel ieri cu un profesor de istorie, pentru indrazneala de a iesi cu o pancarta de sustinere pentru Ucraina, pe spatiul public! Jandarmii au auzit la dreptul la exprimare libera , garantat de constitutie? Se cred in Rusia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Național al Elevilor critică „unele inspectorate școlare” pentru „greșelile majore” în organizarea olimpiadelor naționale, dar nu menționează deloc ministerul Educației la capitolul responsabili, deși Direcția Generală de Învățământ Preuniversitar este organizatorul etapelor naționale

“Elevii olimpici ai României au devenit victimele unor decizii logistice nefundamentate și care au avut un impact negativ asupra experiențelor participanților”, acuză Consiliul Național al Elevilor într-un comunicat. Reacția reprezentanților…
Vezi articolul

Surse: Directorii școlilor pot primi amendă între 1.000 și 5.000 de lei dacă bursele elevilor nu sunt acordate din vina lor, inclusiv la sesizarea elevilor – proiectul Legii învățământului, varianta Ligia Deca

Directorii de școli și licee vor putea primi amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei dacă nu alocă bursele către beneficiari, potrivit proiectului Legii învățământului preuniversitar în varianta ministrului…
Vezi articolul

Școlile din Franța se redeschid progresiv de luni. Etalon al autorităților, în fața criticilor: o școală unde au continuat să vină copiii personalului medical și unde “nici elevii, nici profesorii nu s-au îmbolnăvit”

Franța își redeschide parțial, luni, școlile, mai întâi pentru profesori, ulterior pentru elevi, ca parte a măsurilor de relaxare treptate anunțate de autorități. Deși decizia sa a fost intens criticată…
Vezi articolul