Metoda austriacă de pregătire a redeschiderii școlilor: 5 milioane de teste rapide oferite gratuit elevilor

4.669 de vizualizări
Foto: © Claudio Caridi | Dreamstime.com
Austria va oferi săptămânal elevilor teste anti-COVID-19 uşor de utilizat, odată cu redeschiderea şcolilor, a anunţat sâmbătă ministrul educaţiei din această ţară, Heinz Fassmann, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

“Testarea este într-adevăr singura soluţie pentru a depăşi acest moment dificil până când vom avea o acoperire vaccinală ridicată”, a subliniat oficialul în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Viena.

Cinci milioane de teste antigen vor fi furnizate şcolilor, testarea urmând să fie voluntară şi gratuită.

Pentru efectuarea acestor teste, tampoanele de recoltare nu vor trebui introduse adânc în nas, ci doar unul sau doi centimetri. Din acest motiv, ele pot fi folosite şi de copii, sub îndrumarea adulţilor, iar rezultatul va fi vizibil în 15 minute.

Părinţii elevilor de şcoală elementară vor fi rugaţi să ajute la testarea acasă a copiilor lor în fiecare zi de luni. Pentru elevii mai mari, testarea poate avea loc în şcoli sau acasă.

Guvernul urmează să decidă săptămâna viitoare dacă predarea în clasă se va relua pe 18 ianuarie aşa cum a fost planificat iniţial.

Profesorii urmează să primească vaccinuri începând cu sfârşitul lunii februarie, însă vaccinarea acestora nu este obligatorie.

Cu o populaţie de 8,9 milioane de locuitori, Austria a intrat în prezent în cel de-al treilea lockdown, prevăzut să dureze până la 24 ianuarie.

De la începutul pandemiei anul trecut, ţara a înregistrat 379.071 de cazuri de coronavirus şi 6.687 de decese asociate COVID-19.

Mult mai ieftine decât testele PCR, testele antigen dau rezultatul în 15-30 de minute și nu necesită nici laboratoare sau aparatură specială.

Un articol publicat în luna septembrie în revista Nature explică de ce sunt utile aceste teste. Ele detectează proteine specifice – cunoscute sub numele de antigeni – pe suprafața virusului și pot identifica persoanele care se află la vârful infecției, atunci când nivelurile de virus din organism sunt ridicate. Susținătorii utilizării acestora spun că ar putea ajuta la controlul pandemiei, deoarece pot fi lansate în număr mare și îi pot identifica pe cei care prezintă cel mai mare risc de răspândire a bolii.

Testele antigen sunt mult mai rapide și mai ieftine decât RT PCR, care detectează ARN-ul viral utilizând o tehnică numită reacție de polimerizare în lanț (PCR). Acestea pot identifica și cantități minuscule de virus SARS-CoV-2 care cauzează COVID-19.

Foto:  © Claudio Caridi | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. In Austria se vor testa elevii si profesorii in fiecare saptamana. Iar la sfârșitul lui februarie, vor fi vaccinati si profesorii.
    La noi vor doar să deschidă scolile, fără nici o masura… Asta e nepăsare fata de sănătatea profesorilor, elevilor și părinților, bunicilor.

  2. O tâmpenie… Abia în a cincea zi de la contaminare ești pozitiv.
    In rest.. elevii asimptomatici ii baga în spital pe colegii lor cu imunitate scăzută, dar si pe profesori.
    Daca le-ar pasa austriecilor, ar fi vaccinat cu prioritate cadrele didactice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

INTERVIU Profesoara Bianca Boeroiu, câștigătoarea premiului Emmy pentru machiajul din serialul Wednesday, predă ceramică de peste 20 de ani la Palatul Copiilor București și face naveta zi de zi de la Ploiești: M-a descoperit profesorul de desen din școala generală, care a insistat că am talent și m-a convins să nu dau la un liceu teoretic, cum voiam

Bianca Boeroiu, câștigătoarea unui premiu Emmy pentru machiajul din serialul Wednesday, în regia lui Tim Burton, filmat în România, este înainte de toate profesoară de arta ceramicii. Lucrează de peste…
Vezi articolul