Mini-vacanță de 5 zile, pentru finalul anului. Ziua de 2 decembrie va fi liberă, a decis deja Guvernul

16.792 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Guvernul a decis să creeze o punte de 5 zile în decembrie anul acesta, cu ocazia Zilei Naționale, care pică într-o zi de joi, așa că și ziua de 2 decembrie va fi liberă, a anunțat ministrul muncii, Marius Budăi.

Întrebat de jurnaliști de ce s-a decis acum, în ianuarie, acordarea acestei zile libere pentru luna decembrie, ministrul muncii, Marius Budăi a invocat Codul muncii și nevoia de predictibilitate pentru angajați: „Avem o prevedere în Codul Muncii care ne spune clar că, pentru predictibilitate, în luna ianuarie trebuie să aprobăm astfel de Hotărâre de Guvern. Practic, nu am făcut azi decât să respectăm Codul Muncii”.

Următoarea zi liberă pentru acest an este, luni, 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor, de asemenea nelucrătoare, conform Codului Muncii. Și atunci elevii și profesorii vor avea weekend prelungit. În aceeași zi este sărbătorită și Ziua Internațională a Educației.

Anul acesta sunt 15 zile libere, dintre care 9 pică în timpul săptămânii.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like
Foto: © Kantver - Dreamstime.com

Educația nu apare în topul domeniilor cu cele mai mari salarii nete din România, declarate de angajați pe o platformă de căutare de locuri de muncă / INS: Salariul mediu net în Învățământ a fost de 3.700 de lei în noiembrie 2021

Educația nu se află în topul salariilor din România, potrivit unui index salarial eJobs pentru luna ianuarie 2022. Domeniul cu cele mai mari salarii medii nete este IT Software. Menționăm…
Vezi articolul