Ziua Internațională a Educației va fi sărbătorită în fiecare an pe 24 ianuarie, anunță UNESCO

7.697 de vizualizări
SURSA: UNESCO
Directorul general pe Educație al UNESCO, Stefania Giannini, a anunțat că ziua de 24 ianuarie va fi de-acum înainte sărbătorită, în fiecare an, ca Ziua Internațională a Educației, potrivit unui anunț făcut pe contul oficial de Twitter al UNESCO @Education2030.

În prezent Ziua Educației era sărbătorită în România de Ziua Internațională a Profesorului, care este în fiecare an pe 5 octombrie.

Ziua de 24 ianuarie este deja zi liberă, pentru că atunci sărbătorim Ziua Unirii Principatelor Române (Mica Unire).

Lista tuturor zilelor internaționale stabilite de UNESCO este aici.

Directorul UNESCO pe Educației a făcut, în discursul său de deschidere, o analiză a stadiului implementării Strategiei de Dezvoltare pe Educație (SGD4). ”Dacă ne uităm pe date, vedem că în ciuda progreselor făcute, nu suntem la nivel global aproape de țintele pentru 2030”, a declarat Giannini. Încă există:

  • 750 de milioane de tienri și adulți care nu știu să scrie și să citească.
  • 262 de milioane de copii care nu merg la școală.
  • 617 milioane sau 58% dintre copiii și adolescenții din lume nu sunt în stare să citească și să înțeleagă un text sau să facă operații matematice de bază, mulți dintre ei sunt la școală.
  • Jumătate dintre copiii cu vârstă de grădiniță nu sunt înscriși la grădiniță.
  • Doar jumătate din adolescenții și tinerii din lume au terminat liceul.

La summitul pe Educație, organizat de UNESCO la Bruxelles, participă 350 de miniștri, oficiali, reprezentanți ai agențiilor de dezvoltare din toată lumea, adunați acolo pentru a analiza progresul făcut de statele lor în privința obiectivelor Agendei 2030 a UNESCO.

FOTO: Directorul general pe Educație al UNESCO, Stefania Giannini/UNESCO


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

LISTĂ Care sunt concursurile și olimpiadele școlare din anul școlar 2021-2022. Nu apar cea de engleză și cea de limba și literatura română. Se va organiza la limba maghiară / Noutate: competiții de robotică, de creație digitală

Concursurile și olimpiadele școlare se reiau în acest an școlar, după ce au fost suspendate doi ani, din martie 2020, a anunțat aseară ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Ministerul Educației a…
Vezi articolul

Avocatul Paul Șușman, singurul român care a negociat un tratat internațional în numele întregii Uniuni Europene, referitor la protecția oceanelor lumii: “Ar putea dura între 7 și 10 ani până va intra în vigoare, deoarece va trebui ratificat atât de fiecare Stat Membru, cât și de Uniune”

Avocatul Paul Șușman (37 de ani) este singurul român care a negociat un acord internațional sub ONU în numele Uniunii Europene, care se referă la protecția oceanelor (The High Seas…
Vezi articolul

Cheltuielile pentru școlarizare și creșe ar putea fi deductibile, susține Marcel Ciolacu. Acesta anunță o posibilă scădere a impozitării muncii și tarife mai mici la energie pentru familiile cu trei copii și cele monoparentale

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat marţi în cadrul ceremoniei de semnare a ordinului comun privind aprobarea Normelor de aplicare a “Programului social de interes naţional de susţinere a cuplurilor…
Vezi articolul